Šta je novo?

veliki problem sa nVidia TNT2 karticom

BaCkSpAcE

Čuven
Učlanjen(a)
15.08.2003
Poena
609
Imam jedan komp, ima 233 Mhz itd.... sa nVidia TNT2 (Vanta ili M64) sa 32Mb rama na sebi... Ali ne mogu da je instaliram... Imao sam neke drajvere od Eagle i instalirao sam, a on mi javlja kad restartujem komp "Your display adapter is not configured properly"... i nemam opet boja... onda sam probao sa nekim drugim drajverom od TNT2 i opet nije htelo... Na kraju sam uzeo neke nove drajvere koje sam dobio uz MX440SE verzija je 44.03 pa sam njih instalirao, ali uz njih nece da mi digne windows 98, odnosno pukne pri ucitavanju fajla nvcore.vxd... Da li imate neko resenje ili preporuku za ovaj problem...

P.S. Probao sam jos jednu graficku, takodje neku od osiromashenih TNT2 modela i isti problem se javljao... I da napomenem da je pre na starom windowsu 98 sve radilo dobro...

p0zdrav

Imao sam slican problem ali obratan pod WIN 98 SE se sve instalira i radi(i dalje radi sa najnovijim detonatorima) ali kada sam instalirao WIN ME i XP instalira ga i kada se pali prvi put pojavi se isto sto i tebi! Bukalno sam sve probao i u BIOS-u i u WIN-i i driver-ima i nista ne pomaze Tako da se cini da je problem u samom Win-u i tu budi bog s nama zna se nema spasa! A ako ti ne redi kartica probaj u Bios-u da setujes AGP x2 ili x1 posto to zna da pomogne!

Kada sam pregledao malo bootlog.prv video sam da mi izbacuje neku gresku kod fajla nvmini.vxd, pa sam probao sa raznim verzijama ovog fajla ali opet nece... a sa najnovijim drajverom stane mi kod nvcore.vxd... pa sam probao da kombinujem ali nece :(..... Videcu da nabavim Win98 ali onu prvu ediciju pa da vidim sta ce ona reci... Ako mi nesto uspe, javicu vam...

p0zdrav

a da nije do ploce,tj.chipset?
Koji je?
Drajveri za chipset?

Ma problem je sto i ne znam koja je ploca, uglavnom znam da je sa LX chipsetom, znaci onaj sto radi sa Intelom na 233Mhz... mada sumnjam da su tad trebali neki drajveri za chipset...

BaCkSpAcE je napisao(la):
Ma problem je sto i ne znam koja je ploca, uglavnom znam da je sa LX chipsetom, znaci onaj sto radi sa Intelom na 233Mhz... mada sumnjam da su tad trebali neki drajveri za chipset...
Pa fazon je u chipsetu
ne mogu svi LXovi da rade sa nvidia karticama
ja sam imao problema na nekoliko lx ploca,npr. soyo (mislim da je oznaka) 6lia
kad se pokrene bilo sta sto je 3d(quake...)graficka zaglavi ili izbacuje greske u windowsu kao kod tebe i jos 100 problema.
Valjda ti lxovi imaju "malo" stariju varijantu agp-a koji se bas ne slaze sa 2/4x agp karticama
Baci tu tnt2 i kupi voodoo3 i neces imati problema

Evo ga jedan isecak iz mog bootlog.txt:

[0014E3FD] Loading PNP drivers of RIVA TNT2 Model 64 (PCI\VEN_10DE&DEV_002D&SUBSYS_00000000&REV_15\000800)
[0014E3FD] Loaded PNP drivers of RIVA TNT2 Model 64 (PCI\VEN_10DE&DEV_002D&SUBSYS_00000000&REV_15\000800)
[0014E3FD] Starting RIVA TNT2 Model 64 (PCI\VEN_10DE&DEV_002D&SUBSYS_00000000&REV_15\000800)
[0014E3FD] Dynamic load device nvmini.vxd
[0014E400] Dynamic init device NVMINI
[0014E400] Dynamic load device NVCORE.VXD
[0014E402] Dynamic init device NVCORE
[0014E402] Dynamic init success NVCORE
[0014E403] Dynamic load success NVCORE.VXD
[0014E403] Dynamic init success NVMINI
[0014E403] Dynamic load success nvmini.vxd
[0014E403] VDD: [0014E403] miniVDD failed to load[0014E404]

Problem je u tome sto je ovo sve pre radilo, a u bios-u nemam mogucnost setovanja agp1x/2x moda...

LX ne moze da vozi agp 4x definitivno.

Probaj da staviš stare detonatore, konkretno 5.32 su kod mene radili ok. Takođe, probaj da menjaš "AGP aperture size" u bios-u. Mislim da je kod mene 64MB bio optimum.

Video sam nekoliko sličnih konfiguracija i sve su radile. A LX moze da radi i sa GF4MX4xx, mislim u AGP2x modu max, ali - radi.

Problem je sto nemam stare drajvere, imam verzije 44.x i 40.x i neke jos novije i jedan stari... sa ovim novijim drajverima mi se comp samo resetuje pre nego sto udje u windows, a u starijem drajveru koji ja imam mi pokaze gresku u bootlog-u na nvmini.vxd... Zna li neko gde li ima da se skinu stariji drajveri sa neta?

Usput procitao sam sta pishe odprilike na maticnoj ploci:
EX/LX (chipset)
FW82371EB
sa integrisanim SoundPro HTI869V+

BaCkSpAcE je napisao(la):
Problem je sto nemam stare drajvere, imam verzije 44.x i 40.x i neke jos novije i jedan stari... sa ovim novijim drajverima mi se comp samo resetuje pre nego sto udje u windows, a u starijem drajveru koji ja imam mi pokaze gresku u bootlog-u na nvmini.vxd... Zna li neko gde li ima da se skinu stariji drajveri sa neta?
probaj na www.guru3d.com

Nije do drajvera vec je fora u AGP modu
Isti problem sam imao sa GF2 mx400 i Chaintech 6BTM plocom.
Resenje je bilo da se GF2 kartica (u tvom slucaju TNT2) "na silu"
natera da radi u "AGPx1" modu i to na sledeci nacin
Na AGP kontaktu na kartici , na mestu gde se deli na 2 dela,
prvi kontakti sa obe strane koji nalezu na prve pinove u AGP slotu
(od "zareza" ka vecem delu AGP kontakta tj ka kontaktu za monitor - ko razume shvatice :mrgreen: :?: )
se izoluju samolepljivom trakom.....
E sad posto imas TNT2 treba "samo" da saznas koja dva pina da izolujes
pa da karta radi kao AGP 66MHz.Trik pomaze kod GF2 kartica pa bi
trebalo da tako nesto moze da se izvede i na TNT2 karticama

U principu ovo zvuci jako komplikovano a u stvari je vrlo jednostavno
kada se uradi
A sto se mog objasnjenja tice, recima nisam umeo bolje, a sliku nemam
Pozdrav

Vrh Dno