Šta je novo?

Veliki problem sa NOKIA 7600

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Ljudi, imam veliki problem sa mojim bivšim phonom, NOKIA 7600!
Dakle, nedavno je počeo da se gubi(baš kad sam ga prodao...)...
Problem je sledeći: slušao se mp3 na njemu sa slušalicama, i onda su slušalice bile istaknute dok je pesma svirala(što obično ne predstavlja problem) i muzika se naravno pauzirala.E sad, zatim je pritisnut STOP i izašlo se iz mp3 playera.Kad se ponovo bilo ušlo, nije bilo 5 pesama!!!! samo su nestale, nema ih nigde, a po memoriji vidim da su još tu! I dobro, prikopčao sam ga ja na komp da vidim da li su pesme negde zalutale, ali mi se nikako ne pojavljuje GALERIJA!!! Kao da je nestala sa memorije! Znači obično se pojavi folder Galery gde se sve živo nalazi i onda tamo kopiram šta hoću, ali sad uopšte nema tog foldera! Jel tu u pitanju Flash memorija, ili šta? Ne razumem se toliko u mobilne telefone, jel ima neko ideju šta se desilo i da li se može popraviti???? Hitno mi treba pomoć, jer kao što sam rekao, mobilni sam prodao, a tek je prošla 1 nedelja od prodaje... Meni nikad nije pravio takve frke...
E da, da napomenem, mobilni je bio dekodiran sa Engleskog provajdera "Three". I nešto mi nije valjalo posle dekodiranja, nisam NIKAKO mogao da namestim internet da radi, nisam mogao da udjem u opciju gde se podešavaju prečice jer bi se mob restartovao...Predpostavljam da je to možda neka greška u dekodiranju?
Hvala unapred...
Poz

ajoj

niko, ama baš niko nema ideju????
PLease heeelpppp
:(

*#7370# pa lepo restartujes telefon.

Napomena sve se brise iz telefona, a pre restarta obrisi MMC karticu....

aha

ok, probaću to.
fazon je taj što ovaj mob NEMA MMC karticu, nema slot uopšte! To je njegova shared memorija...
Dakle, šta će se tačno desiti kad budem ukucao taj reset? pošto je mob dekodiran, da li će se vratiti na staro, pa neće moći da se koristi kartica ili šta? Da li može malo više objašnjenja, da znam šta će se tačno desiti na mobu.
hvala za ovo do sad

Ma neće se vratiti na staro, jednostavno ćeš da mu isprazniš kompletnu memoriju, izuzev sistema. Znači nestaće svi fajlovi, dodatni programi, melodije, sličice, kao i podešavanja. Sve sistemsko će da ostane gde je i bilo.

mozes da probas i sa hard resetom!iskljucis telefon
drzis zelenu slusku,trojku i zvezdica,pa pritisnes dugme za paljenje telefona!!!
i ovo sve sa makar do pola punom baterijom!!
valjda ce pomoci!!!!!!!!!!!!!!!!!
sva tri dugmeta u isto vreme drzis,pa tek onda da upalis telefon.kada se pojavi na ekranu formatting,onda pustas dugmice!!
pazi na bateriju, ao ti je prazna,nikad vise neces moci da stratujes telefon!!

Poslednja izmena od urednika:
cool

e fala :)
cek, jel treba da drzim sve u isto vreme, ili prvo zeleno dugme pa ovo pa ono?
Ajd mi samo to malo pojasni, i reci šta mi radi taj HARD RESET telefona??????
thanks ;)

e hocu i ja da restatujem tel skroz znaci sa onim *#7370* ali mi trazi lock code sta tu treba da ukucam?samo da vas pitam jos jer ce mi memoirija tela biti skroz prazna mislim jer ce se sve obrisati sa njega!?hvala i pozzzzzzzzzzzzzzzzzz

Treba da drzis sva tri dugmeta i dugme za paljenje istovremeno i nakon desetak sekundi treba da pise formating a ako ne onda nisi lepo drzao pa opet dok ne uspes!
2 Sandra i pavlex:Hard reset brise SVE iz memorije telefona i vraca telefon u prvobitno stanje iz njegove sistemske memorij,znaci u stanje kao kad ste ga izvadili iz kutije zato prvo sve sto zelite sacuvajte na kompu a ako hocete da vam se vrate ista podesavanja uradite i backup telefona preko PC Suite i kad resetujete samo upload-ujte nazad na telefon!
Pozdrav ,)
P.S.Lock code je tvoj security kod ili fabricki 12345!

Poslednja izmena:
lomnica city hvala ti puno!sad sam upravo restatovala tel i sve sam izgubila extra!hvala i poz

cool

hvala na svim korisnim info, ali sad da pitam samo jos, što se tiče hard reseta, znači da se posle toga phone opet vraća u stanje kakvo je bio? to znači da ću morati da ga dekodiram opet???

pavlex je napisao(la):
hvala na svim korisnim info, ali sad da pitam samo jos, što se tiče hard reseta, znači da se posle toga phone opet vraća u stanje kakvo je bio? to znači da ću morati da ga dekodiram opet???
Neko vec rece da neces morati da ga dekodiras ali ti probaj pa nam javi :d :d :d

Ma ne bre!Telefon se vraca u"originalno"stanje pre nego sto si poceo da brckas po njemu i ubacujes svoje"stvari"a ne u stanje kao kad je izasao iz fabrike,zato sam ti i napisao da ce biti kao da si sad izvadio iz kutije jer se kod nas ne kupuju nedekodirani telefoni!
Nema na cemu sandra_bg,i drugi put!Vidim da sad mozemo lepo da komuniciramo!?
Pozdrav

ok...

DjuRaSiN je napisao(la):
Neko vec rece da neces morati da ga dekodiras ali ti probaj pa nam javi :d :d :d
da, ali ovo je bilo u vezi hard reseta... otkud ja znam koja je razlika izmedju onog i ovog...:I
U svakom slucaju, hvala... nadam se da će pomoći...(ne bih baš da moram da vraćam pare :))
poz

lomnica city pa mozemo lepo da komuniciramo!videh tvoj nick na mobilnom svetu!javih ti se ja tamo lepo nisam ti nista lose rekla :) ja sam fino dete hehehehehhe :) al ser..m poz svima

Da,primetio sam,nadam se da ce i u buduce da nam komunikacija ostane na ovom ili boljem nivou!
Pozdrav

:D :D :D :) :) :)

Poslednja izmena:
Ajoj!

AJOJ!
Meni neće!!!!!!
Probao sam i sa hard resetom i sa onim *#7370* I NIŠTA!!!
Nikako da uspem!!!!
Držao sam one dugmiće ali mi se telefon stalno upali!!!
A ono sa *#7370* neće!
Pomoć PLIZ!!!!

pavlex,samo budi uporan,malo i umeca treba ,probaj da ti drzis tastere, a ortak da uplali!!1
mora da moze!!

Mozda *#7370* radi samo na Symbian telefonima pa probaj da nadjes onu opciju u telefonu restore factory settings,isti posao radi kod tvog telefona!
Pozdrav

pavlex: Joj sto volim kad vi klinci brzate, uspori malo!!!!! Ajde lepo pogledaj koji sam kod napisao za reset a sta si ti kucao i javi ovde u cemu je greska!!!!!!!!!

ok

vidi stvarno... nisam primetio "tarabu"...uff, znači možda još uvek ima šanse.
e a zašto nije uspeo hard reset? e, šta treba da mi se pojavi na ekranu kad ukucam *#7370#?
hvala na ispravci...usporiću malo...
:)
poz

Nazad
Vrh Dno