Šta je novo?

Veliki problem sa NEROM !!!!!

Rasuzzio

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2003
Poena
604
Konfiguracija je sledeca

AthlonXP 1700+
Asus a7v133-c
diamond max 4
Eagle mx-200
512 sd-ram PC-133

REZAC : TEAC 48x - rezanje

Jednostavno nece da instalira boli koji NERO!!!!!! Taj software koristim uvek ali sad nece ni da makne!!!
Ghostova sam sistem sa drugog racunara u koji sam ubacio NERO regularno i rezao naravno, ali sa mojim racunarom nesto NIJE UREDU!!!

Broblem nije do rezaca ocigledno!!!

Pa tesko ce ghost da prodje sa drugog sistema. Mogu poprilicno da se razlikuju, i nije uopste cudo sto nece da se instalira.
Fdisk>Format>Install pa ce sve da bude ok.
Ne zaboravi i drajvere za plocu da instaliras (via 4in1?) na svom svezem windowsu. Ghostovanje bez problema prolazi kada uradis ghost na svom sistemu, pa ako taj sistem pukne onda mozes bez problema da vratis prethodno instaliran sistem. Prenosenje sa drugog sistema moze da bude prilicno frustrirajuce (iako nije nemoguce)

Poshto znam o chemu se radi problem je shto je posle format c: nemoguce instalirati windows !!! Stalno prijavljuje neke greshke !!! Inache jedino je reshenje bilo staviti ghost nekog drugog systema da bi rachunar proradio normalno !!! Medjutim, chak ni tada (posle ghosta) nemoguce je instalirati Nero !!! Mnoogo chudan problem???

Koji win? Opisi malo bolje problem. Da li ste probali da zamenite memoriju ili ostavite samo jedan slot ako ih ima vise? Ghost sa drugug razlicitog sistema bas i nije neko resenje. Ako su greske bile tipa can't copy file onda je sigurno memorija.

Ako vec nisi, iskljuci u BIOS-u boot sector virus protection, eventualno smanji takt memorije.

Inace ovih dana videh da slican problem (winXP) koji je covek imao kada je uzeo msi kt4v plocu i 2 dimm-a ddr400. A u knjizici jasno pise da ploca podrzava samo jedan modul na 400 (mada nisam siguran da li se to odnosi i na slucaj kada oba modula rade na nizem kloku).
Memorija za koju mu je goldmemory 5.07 (nisam siguran da ta verzija iz 2000. godine korektno radi sa danasnjim ddr-ovima) prijavio masu gresaka, mu je zamenjena, za 333 module, ali mu se stvar ponovila. Instalacija prolazi kada sa default takta (133MHz) spusti na 127. Procesor je xp2600+ (cini mi se).
Pri resavanju problema nije promenio samo plocu i processor (ostale [graficka] kombinacije je probao)

Ni jedan win nece da se instalira...Probao sam sve zivo:grafichku,memoriju,procesor...ali nishta ne pomaze...moracu bash sad skorije opet melo da se pozabavim sa tim kompom :)

Izasao je danas 6.0.0.11 pa ga skinite da ne rizikujete.

Plocha je a7v133c-pishe gore...a bise sam probao sve moguce...sumnjam da ce i novi nero pomoci jer 5 verzija nije htelo da radi al ajd da probam...

Genghis Khan je napisao(la):
Ni jedan win nece da se instalira...Probao sam sve zivo:grafichku,memoriju,procesor...ali nishta ne pomaze...moracu bash sad skorije opet melo da se pozabavim sa tim kompom :)
pa jel si probao kao sto je vec receno da krenes od fdiska prvo, pobrises sve particije i ponovo ih kreiras

sta ti izbaci win prilikom instalcije pa nece da ide dalje

Stalno prijavljuje da ne moze da prochita neke fajlove sa cda (i to svaki win) a probao sa 10 diskova, 10 chitacha i opet isto...Probao sam sve shto je logichno ?

Isi probao drugu memoriju? Pa da je prosetas po svim slotovima. Ili sto rece neko fdisk pa sve ispocetka.

mozda glupo pitanja

Da li si probao sa nekim drugim CD uredjajem ili CDRW uredjajem prvenstveno da instaliras sistem tj da procita diskove ..?

poz.Bane ,)

Probao sam i drugu memoriju i drugi cd chitach (sve sam to napisao gore)...Ja vam kazem da sam probao sve shto bi normalan chovek mogao da proba... :)

Nazad
Vrh Dno