Šta je novo?

Veliki problem sa laptopom - bios (valjda?!#@)

maler

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2006
Poena
301
Moj laptop (Packard Bell Igo 4000 ) radio je besprekorno, dok ga jednog dana nisam prikacio na TV preko TV-OUT -a.(posle podesavanja je trazio restart-s to sam i uradio) I to nebi bio problem ,( vec sam to radio mnogo puta) da nisam odlucio da ga ne gasim sa "shut down" vec sa "hibernate".
Hibernisao se on lepo, al je problem nastao kada sam ga posle 1h upalio! na displeju se pojavio logo "Packard Bell" i to sa izborom F2(bios) i F12 (booting from LAN )nakon toga, ekran pocrni i ispisu se brojevi "99 99 99 99 99 99 99 99 ...." do pola ekrana a na kraju blinka kursor "_". ako se pokusa bilo kojim tasterom- pisti biper. Nemoguce je uci u BIOS jer na F2 pisti biper i odmah se ispisuju "devedeset devetke" Probao sam u "booting from LAN" sa F12 i tu mi je pokazao (uz pauziranje)

SYSTEM BIOS V1.01 BUILD AT 10/08/02
RAM memoriju, 256MB
processor: Intel celeron mobile 1.5GHz
L2 CACHE 256 KB
auto detecting IDE...
master HDD, 30 GB
master CDRW/DVD
s.m.a. r. t. tehnology enable
INsyde ACPI BIOS Version 3.00.04
i SYSTEM BIOS SHADOWED !!!!!
a onda opet isto crn ekran i mnogo "99"

Cooler procesora radi , HDD se pali u pocetku-kratko, cddrive okrece cd, al se nista vise ne desava!!! nema ni bios-a ni winXP, ne bootuje sa cd-a nista, nista.
probao sam:
-kombinacije sa kablovima tv-out , vga-out
-reset cmos biosa skidanjem baterije, prespajanjem,a zatim cekanjem 30 min.
-vadjenje izmenjivog dela RAM-a (128MB ddr)
-pomoc prijatelja....
(Ono sa SYSTEM BIOS SHADOWED bi moglo nesto da znaci(treba ga DISABLE)), al kad nemogu uci u BIOS?@#$%@

posto sam Pola/Pola iskoristio, pomoc prijatelja- takodje, ostajete mi Vi !!

Poslednja izmena:
Možda zvuči glupo, ali da pokušaš odglaviti taster "9"! :p

Napokon resio sam misteriju!
skinuo sam sav hardware koji se moze skinuti sa maticne ploce, HDD, CDRW/DVD, RAM,
a zatim sam resetovao cmos bios opet, (BIOS vrsi proveru "POST" svakog od njih...)
tako da me je posle ovoga pustio u bios, gde sam mogao da mu stavimm "boot from CD".
Posle sam izvrsio reparaciju win-a i sad radi ok!

Vrh Dno