Šta je novo?

VELIKI problem sa Acer 5101 latopom

MaliSpaja

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
319
Ok, nakon reinstalacije wina, downloadovao sam sa neta Chipset + VGA Driver za Ati 1100 graficku. Instalacija je prosla, ali nakon reseta kompa prvo nisam imao uopste sliku, a sada mi tastatura ni usb slotovi ne rade. Kako mi tastatura ne radi, ne mogu prilikom dizanja sistema niti da udjem u bios (F2) niti da bilo sta uradim u winu. A kako mi ni jedan usb slot ne radi mis je beskorisan. Tako da ne mogu nista da odradim. Cak ni da pokrenem ponovo instalaciju wina, jer je nravno kao sto znate za to potrebno da se pritisne neki taster kako bi se butovao sa cd-a.

Pretpostavljam da je ovaj drajver unistio nesto na ploci, i da mi je sada zbog toga tastatura kao i svi usb slotovi disejblovani. Probao sam sa vadjenjem baterije, menjanjem pozicije rama ali nista ne pomaze.

Mogu li nekako da resetujem plocu na stanje pre instalacije ovih drajvera?Sta da radim? Nadam se da ploca nije trajno unistena, posto je prosao tacno 1 mesec od isteka garancije :(

pomagajte

Ne verujem da je drajver unistio ista vec je samo zabrljao stvar pa ploca ne zna sta da radi sad,odnosno ima instrukcije za pogresnu plocu u odnosu na tvoju!
Posto ti ne radi tastatura na laptopu onda ne mozes ni da kucas F8 da udjes u safe mod,tako da ne mozes sam nista da odradis,jedino sto mozes je da izvadis hard disk iz njega (laka i brza operacija),odneses kod nekog ko ima HD rack,ili kupis i sam za oko 1000 dinara neki Canyon ako mislis da ce ti koristiti ubuduce (kupis posle 40GB HD i imas 40GB prenosne memorije za skupa 40-ak eura a velicine je kasetice za radio kasetofon) i onda preko nekog drugog kompa pobrises drajvere sa njega,ili citav Windows ako ti je bila sveza instalacija pa nemas sta da izgubis,i onda probaj da ga pokrenes!
Ako ni to ne uspe,onda mozes da probas sa ciscenjem BIOS-a,odnosno vracanjem u fabricko stanje,ali za to bi morao da skidas tastaruru i vadis bateriju ploce,mada sumnjam da ce doci do toga jer drajver koji instaliras u Windows-u ne bi trebao da pravi promene u BIOS-u!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno