Šta je novo?

VELIKI PROBLEM prilikom starta ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prilikom deinstalacije jednog od video codeca ( ??!!) zbrisano je verovatno nesto vise nego sto je trebalo ( ???!!).
Prilikom sledeceg starta, masina je podigla win98 do wallpapera i tu stala. Kursor se mogao pomerati po ekranu, ali nista ostalo nije radilo, CTRL+ALT+DEL bez uticaja !
Potom sam reinstalirao windows, ali svi programi koji su ostali na masini nisu se vise mogli pronaci pod add-remove programs u CONTROL PANELU ??? Deintalirao sam i Norton Antivirus, ali mi se prilikom podizinja sistema uvek javlja neka greska u SYSTEM.INI ... Kako to da eliminisem ?
Disk ima 2 particije,( C i D ), win je na C. Da li da formatiram C ???
Kako se to radi ????

Hvala.:wave;

mozes da izbrises iz dosa
dir/windows i program files
pa onda root
pa instaliras ispocetka win98
a mozes i da foramtiras c pa instaliras
sve jedno...

Dark Angel je napisao(la):
Disk ima 2 particije,( C i D ), win je na C. Da li da formatiram C ???
Kako se to radi ????
Mozda bi ovako bilo najjednostavnije s obzirom da imas 2 particije.
Prvo prebaci sva dokumenta (tekstove, slike, muziku) koja ti trebaju na D particiju.
Takodje na D particiju snimi kompletnu instalaciju Windowsa 98 u recimo folder WIN98.
Onda podigni racunar pomocu start up diskete. Ako mozes da udjes u Control Panel, Add Remove Programs napravi je sam, ukoliko ne pozajmi od nekoga.
Kada se masina podigne u DOS prompt ukucaj Format C:
Nakon formatiranja predji na D particiju (D:\) udji u folder sa instalacijom Windowsa (CD WIN98) i pokreni SETUP.

Nadam se da nije komplikovano

Deintalirao sam i Norton Antivirus, ali mi se prilikom podizinja sistema uvek javlja neka greska u SYSTEM.INI ... Kako to da eliminisem ?
U pitanju je neki VXD (ne secam se tacno kako se zove).
Uglavnom...
Zapisi ime fajla kad ti izbaci gresku da ne moze da ga ucita i da pogledas u System.ini bla bla.
Potrazi u Registry-ju kljuc koji u sebi sadrzi naziv tog fajla ("sym32xxx.vxd" ili nesto na taj fazon) i obrisi taj kljuc. Resetuj masinu i to bi trebalo da resi problem sto se tice greske.

Nazad
Vrh Dno