Šta je novo?

Veliki Plavi

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Ko je Veliki Plavi?? :)

Evo sad citam Svet Kompjutera (7/2008, strana 19) i Miomir Đekić Intel naziva "Velikim Plavim"!

Koliko ja znam IBM je, od kad je sveta i ITa, bio Veliki Plavi; kad se desilo to da se za Intel kaze "Veliki Plavi"?!?? Da li je to samo "kod nas" ili je to opste-globalno prihvaceno? (iskreno ja nisam ni na jednom engleskom sajtu naisao da za intel kazu "Veliki Plavi").

...i u temi http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=170760&highlight=veliki+plavi je neko za intel rekao "Veliki Plavi"...

Veliki Plavi je samo jedan, IBM.

The term Big Blue may refer to:

* A common nickname for IBM
* A nickname for Conrail
* A nickname for Progressive Insurance
* Big Blue, a fictional planet in the F-Zero racing video game series
* Big Blue (crane) that collapsed during the construction of Miller Park, killing three
* An episode of Blueprint for Disaster, of the collapse of the crane nicknamed Big Blue
* A nickname for the New York Giants football team
* A nickname for a large type of American handball
* A nickname for the fictional character Superman
* A fictional blue whale in the video game Ecco the Dolphin
* A hotel at Pleasure Beach, Blackpool
* An informal nickname for sports teams at the University of Kentucky
* The Mascot of Utah State University
* A 1988 film by director Luc Besson
* The Mascot of Old Dominion University. [1]
* A legendary lake monster in The X-Files episode "Quagmire"
* Bigblue, a product design consultancy and online retailer based in Chester

mislim da i Intel trenutno zasluzuje ovakav naziv...ali sto bi rekao animaN, po default-u, to je bio i ostace IBM-ov nickname ;)

xexexe... sad sam probao Google Fight:

http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=ibm+veliki+plavi&word2=intel+veliki+plavi

ajde Northwood sad kad si vec spomenuo da intel zasluzuje ovakav naziv: "Veliki Plavi" (zahvaljujuci IBMu) se moze posmatrati u intelovom slucaju kao _sinonim za glavnog igraca u ITu_, a intel nije ni blizu toga ;) igrom slucaja ima plavu boju :D

sad moram da smaram ali pogledajte npr. IBM procesore i intel (posto im je to jedino zajednicko podrucje rada, tj. jedino intelovo :D)... dakle ono sto Ji 4Tze kaze moze da se odnosi samo na x86 svet (AMD vs intel) sto btw nije tema...

Poslednja izmena:
Vrh Dno