Šta je novo?

Veliki ping zashto?

zmaj011

Čuven
Učlanjen(a)
21.10.2003
Poena
619
Zadnja 3 meseca koristim beotelov paket 256 Kbps i pri igranju DoD:Steam na netu nisam imao nikakvih problema. Ping je varirao izmedju 80-150 sto i nije toliko strashno tj. dopustivo je. U poslednjih sedam dana se desava cudna stvar. Naime sam surf i download sa neta radi uobicajeno dok pri kacenju na neki Dod server ping posle nekih desetak sekundi igranja skace na 800-900 i igranje postaje nemoguce. To se desava na svakom serveru. Da li neko ima slicnih problema.

Beotel, Verat :D :wall:

Ali napominjem da od kako sam dobio ADSL nisam imao problema, tako da ne razumem tvoj odgovor.

Ili, recimo da je pitanje - dal` sa povecanjem broja korisnika adsl usluga ovo sto opisuje zmaj postaje uobicajena posledica.

Naravno, vece opterecenje>veci ping.

Ali ljudi net radi normalno i ping ka google-u je normalan, download ide normalno, samo u DoD-u ide do 900. Jedino ako svi ne igraju DoD u isto vreme :d

Poslednja izmena:
Takav isti problem sam ja imao sa CS Source-om, potpuno identično. Kad me ubiju ping krene u nebesa, a kad se respawnujem kreće da se spušta ali smara, a pri tome me server koji ima zaštitu od velikog pinga kikuje.
A net je radio super, sve druge multi igre su radile super, pingovi normalni. To je izgleda do njih problem, ne znam. Ja sam na Yubc adslu.

Ne verujem da će ti se svideti moje rešenje problema, ja sam prodao Hl2 :d

zmaj011 je napisao(la):
Ali napominjem da od kako sam dobio ADSL nisam imao problema, tako da ne razumem tvoj odgovor.

Da nisu "slucajno" preprodali link, nekoliko puta. Pitam samo, nista ne tvrdim.

ne razumem komentare u vezi ISP-ova? pa covek je rekao da nema problema sa pingom sem kad je u pitanju DoD-a, sto znaci da ce pre biti u pitanju opterecen link do datog servera, narocito ako je u pitanju privatan server sa ogranicenim bandwidthom i (verovatno) loshim QoS-om, nego do specificnog internet provajdera...

zmaj011 je napisao(la):
Ali ljudi net radi normalno i ping ka google-u je normalan, download ide normalno, samo u DoD-u ide do 900. Jedino ako svi ne igraju DoD u isto vreme :d

Ajde priznaj, ubijaju te ko malo dete, pa se vadish na ping.
Nema opravdanja za loshe igrache! :D

Poslednja izmena:
Taman da ne otvaram temu, isti problem.
Meni su merodavni pingovi ka forgotten hope serverima (bf1942). Od avgusta, od kad i imam adsl, pa do sad novembra cini mi se, sve je radilo perfektno. Pingovi ka nekim nemackim serverima 55-80ms, ka americkim 150-170ms. Nikad mi nije palo na pamet da pingujem gateway jer mi je ovo bilo sasvim zadovoljavajuce.

Medjutim, pocelo je pre par nedelja, pingovi su prvo skocili na 150 a nisu se spustali ispod 100, doduse od tad sam se slabo igrao pa nisam mogao da pratim.
Sad par dana, bili su izmedju 100-120 (gde su pre bili fiksno 55), a evo upravo sad, vrte se oko 300-400.
768 paket, beotel, brace jerkovic 2.
Sumnjiv mi je ping ka gateway-u, koji je izmedju 70-150, prosecni 100.

*edit*

Ne menja mi se jos provajder jer mi je protok savrsen, uvek je oko 85kb/s.

Poslednja izmena:
mislim da je beotel i promijenio sistem, vise ne idu preko PPPoE nego nesto drugacije, ali nisam siguran posto ne koristim ni aDSL a ni Beotel. U svakom slucaju ping je losiji za oko 80-100ms kako mi kaze drug.

p@r@d0x je napisao(la):
mislim da je beotel i promijenio sistem, vise ne idu preko PPPoE nego nesto drugacije ali nisam siguran

Ne jos uvek je PPPoE !!

Quote:
Originally Posted by p@r@d0x
mislim da je beotel i promijenio sistem, vise ne idu preko PPPoE nego nesto drugacije ali nisam siguran

Ne jos uvek je PPPoE !!

OK, ja se izvinjavam, ali kao sto rekoh, ne koristim, mozda sam poresno razumio, mozda su se prebacili na PPPoE sa neceg, ali znam da su sigurno promijenili. a kod vec pomenutog druga je ping skocio sa cca 160ms na oko 260-280ms.

Ni ja nista nisam menjao, to idu cini mi se stihijski, centrala po centrala.

Smith je napisao(la):
Ajde priznaj, ubijaju te ko malo dete, pa se vadish na ping.
Nema opravdanja za loshe igrache! :D
Znash da je tako momche
:d
Elem beotel je poceo sa izmenama u protokolu konfiguracije ADSL modema 21.10 a izmena je: PPP over ATM tj. PPPoA VCMUX u PPP over Ethernet LLC tj. PPPoE LLC! ali i neposredno posle promene koju sam i ja kuci izvrshio na mom modemu sve je radilo bez problema do proshle nedelje kada ping odlazi u nebesa. Opet napominjem da je ping ka google-u i sam download normalan.

P.S. Inace Smite sa starim DoD-om ping nije presao 150 tako da sad pocinjem da sumnjam na "Steam" pa da cu morati da probam sa nekog drugog racunara pa cu onda biti siguran, valjda. ;)

Poslednja izmena:
p@r@d0x je napisao(la):
mislim da je beotel i promijenio sistem, vise ne idu preko PPPoE nego nesto drugacije, ali nisam siguran posto ne koristim ni aDSL a ni Beotel.
Ovo je dobro zvučalo :d
Ta promena zavisi od Telekoma i od centrale do centrale, recimo relativno skoro se na nekim centralama sa PPPoA protokola prelazilo na PPPoE.
Kod mene na Yubcu ping je isti, katkad i malkice bolji.

zmaj011 je napisao(la):
Inace Smite sa starim DoD-om ping nije presao 150 tako da sad pocinjem da sumnjam na "Steam" pa da cu morati da probam sa nekog drugog racunara pa cu onda biti siguran, valjda. ;)
Znachi to je... Rekoh ti

Smith je napisao(la):
Znachi to je... Rekoh ti

Kod mene je na Čukarici na sezam 512/128 ping u zadnjih nedelju dana manji nego što je ikada bio :D ...Kako i zašto nemam pojma...nema veze sa promenom protokola, pošto je neposredno nakon prelaska na PPPoE bio isti kao i ranije na PPPoA...

Posto se sada i ping ka google-u povecao na 500-600 reshih da pozovem korisnicku podrshku :smash: . Znam mnogi ce se nasmejati i reci dzabe ali posle nekih 8 min. :mad: javi se decko krajnje ljubazan kao ma da da sve ok vi ste u pravu vec sam dobio jednu slicnu prituzbu tako da cu proveriti tj. proslediti kolegama u prepodnevnoj smeni uz preporuku da ih i ja nazovem sutradan. Tako da i kod njih ima normalnih ljudi :d . Osim ako se nije pretvarao. Tako da videcemo sta ce kolegi iz pre podnevne smene imati da kazu na sve ovo. U protivnom uzecu kredit od 20.000€ i lepo zakupiti direktan vod od telekoma ako je i to uopshte moguce. :d

zmaj011 je napisao(la):
Tako da i kod njih ima normalnih ljudi

ne, svi su babaroge... :D

btw, od danas Telekom menja iz PPPoA u PPPoE sve ADSL korisnike na centrali Guberevac (moja centrala), nemoj da se neko sutra iznenadi ako mu ne radi ADSL nego brze bolje zovite tech-support svog provajdera

mada opet... mislim da ovaj problem ima veze sa onom agregacijom, za koju nam jos niko precizno nije objasnio kakav ce imati efekat na nas krajnje korisnike...

zmaj011 je napisao(la):
Posto se sada i ping ka google-u povecao na 500-600 reshih da pozovem korisnicku podrshku

Pazi ja koristim isti paket kod Beotela (centrala Zvezdara)
a ping ka googleu je oko 90 ms.Mozda je do tvoje centrale.
Ovi iz Telekoma stalno nesto palamude !!

Meni je na bezicnom ping do Google-a oko 75ms a do Verata 10-12ms, kada nema opterecenja i to bezicno linkovano 120Km od Bg-a! Taj ADSL ne valja, nesto su zeznuli ili je vec opterecenje veliko non-stop, mnogo korisnika vuce...

koliko mi se cini ja negde procitah da beotel i cini mi se sezam (ili verat) nemaju agregaciju dok recimo eunet ima pa jel ovo istina il' shta.

Za eunet pitaj mene direktno, a za ostale ne znam.

nemojte da pingujete google, vec svoj gateway...

E bre smite ne qurchi se da ti nije Marije ne bi sveta vid'o. :p

Stanje sa pingom se stabilizovalo:smash::banana: ,sinoc na counter-u je bilo sve ok.
Jutros kad sam probao da ping-ujem bilo sta, vrednosti su bile ok.

popravile djavola evo sad sam pokrenuo dod meni je na dod sve po starom :wall:

Meni je u Americ.Army stanje bolje(beotel 256K),manje ima servera sa pingom >150.Lag je osetno manji.Valjda ce ostati ovako...

Nazad
Vrh Dno