Šta je novo?

Veliki pad voltaze, sta da radim?

@Montebot
Kod buraza je Vdroop mod odradjen tako da pri 100% opterecenju dize V procesora za 0.008, tako da sam odradio dobar Vrise 😀 pitanje je kolko je stetan i dal je uopste stetan ?

Ne ne treba sto manji nego treba odredjeno manji ukoliko budes podesio vdroop previse nizak imaces efekat overvoltinga pri opterecenju a to je isto oscilacija a takodje nije ni ptredvidjena po specifikaciji intelove arhitekture.

Ako si procitao gore moje postove videces da sam napisao da Intel predvidja vdroop nas cilj je isti da umanjimo a ne da ga predvorimo u vrise 🙂

ja sam kod mene na commandu tek sa 26-27komha dobio idle=load,
a koristio sam 100komha trimer.
ali zanimljivo je kada je voltaza u biosu veca od 1.5 onda je load veci u odnosu na idle.
ali ja ga u biosu drzim na 1.3625, a u win je tad na 1.344 u idle/load, tako da...

Poslednja izmena:
Ja sam prije par mjeseci uradio vdroop pencil mod na Asus P5B vanilla, imam vdroop od vrlo malih (za ovu plocu) 0.008V. Prije moda je bilo 0.06V :d

Samo fino nasarat olovkom (ja sam koristio patent sa 2B) i sitno parce izolir trake i ima da radi i na duge staze.

EDIT: tek sad vidim da ima i 2. i 3. strana teme 😀

Poslednja izmena:
@Montebot
Kod buraza je Vdroop mod odradjen tako da pri 100% opterecenju dize V procesora za 0.008, tako da sam odradio dobar Vrise 😀 pitanje je kolko je stetan i dal je uopste stetan ?

0.008 nije neki napon zbog cega bi trebao da se brines. Idealno bi bilo da vrise'a nema.

Kolko steti ili ne je pitanje za Intelevo inzinjere moja malenkost je pre par godina takodje imala za jedan duzi period slican vrise kao tvoj nikakvih posledica po HW nije bilo e sad garanciju na to malo ko moze da ispostavi.

Postovanje specifikacije arhitekture je za nas normalne smrtnike sigurno sigurnije resenje.

Nazad
Vrh Dno