Šta je novo?

VELIKI MIRO PCTV problem (zamrzavanje)

metod

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
609
Imam Eagle TNT2pro graficku,procesor Intel566(850mhz overclok) i plocu ABIT BX133raid pod WIN98.Iskluceni su mi svi screen saver,standbay...sleep itd.A posle 20 minuta kad mi je ukljucena TV kartica ekran potamni zvuk ide normalno a racunar moze da se povrati samo ako se resetuje na dugme.Drajveri za TNT su Detonator 5.33(posto samo pod njim mogu da razvucem sliku preko celog ekrana) a za Miro PCTV drajveri su sa diska (posto je kartica kupljena pre 10 meseci trebalo bi da su ipak relativno friski).Sta ljudi da radim?Sta moze da bude problem?

Stavi neke novije detonatore i iskljuchi "force primary" ili stavi i nove PCTV drajvere a ako ni ovo ne upali onda posle novih detonatora treba izmeniti jednu vrednost u registry-ju kod n-vidia treba overlay vrednost staviti na "0" ...Nemam na hardu pa kad pretrazim diskove napisacu koju tachno shta...Ali takodje napishi shta jeosh imash od hardvera i u kojem slotu poshto je moguce da je doshlo donekug konflikta...

Ako koristis winMe on je glavni krivac.Na njemu moras da koristis VxD drajver(licno iskustvo)

Opa sta to nemam!?

Sta je to?Cemu sluze?Objasni odakle to da uzmem?E da u pitanju je Win 98 i to ne SE.Unapred hvala.

Iste simptome sam ja imao sa Zoltrix-ovom karticom i na winMe i na win98.Mislio sam,naravno,da je problem hardverski ili sukob sa ostalim hardverom.Medjutim resenje je bilo u reinstalaciji WDM drajvera sa VxD drajverima.Zasto i u cemu je razlika izmedju njih nemam pojma ali to je bilo resenje i evo i dan danas sve sljaka ok.Inace pod winXP sve radi ok sa wdm drajverima.Dakle pokupi ih sa ,verovatno sa pinnacle lokacije,ili kontaktiraj Delimira jer on ima kartu kao tvoju.I ne moj da brines,posle instalacije tih drajvera imaces miran san....Pozdrav

Malo pojasnjenje

Ako ti nije tesko da li mozes detaljnije da mi opises postupak kako se sve to radi posto nisam bas najbolje razumeo.Pozdrav!

Cao,evo ovako:pretpostavljam da je problem sa overlay-om kod grafickih kartica pri koriscenju WDM drajvera za tv tuner.Dakle,postoje dve vrste drajvera za tv tuner:WDM i VxD.Nekada sam znao u cemu je njihova razlika no posto me takve stvari ne interesuju,zaboravio sam.Pretpostavljam da ti imas instalirane WDM drajvere.Dakle resenje tvog problema bi bilo sledece:deinstaliras postojece drajvere za tuner i instaliras VxD drajvere.Mozda bi resenje bilo i neka nova revizija WDM drajvera za koje znam sigurno da ih ima na pinnacle-ovom sajtu.Takodje trebalo bi da se nalaza i na Delimirovoj adresi.Mislim da je www.delimir.tk a ako nije trazi malo po forumu.Znam sigurno da na njegovoj adresi postoji instalacija nekog JVC-a sa podesenim drajverima za tvoj tuner.Bar Delimir tako kaze.Inace bilo je stvarno mnogo postova na ovu temu na koje sam i ja i Delimir i mnogi odgovarali.Zato,search!!!
Pozdrav,

Vrh Dno