Šta je novo?

Veliki HDD na staru MB problem.

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Interesuje me da li je moguće zakačiti HDD veći od 30 GB na stare matične ploče. Konkretno me zanima da li postoji mogućnost zakačiti Maxtor 40GB na 7200 na ploču Chaintech 5TDM2, jer ova ploča nikako ne prepoznaje diskove veće od 30GB.

Valjda ce ti se neko javiti ko ima ovu plocu, a u medjuvremenu na chaintecovom sajtu proveri dal` eventualno noviji bios za tvoju plocu resava ovaj problem, Trebalo bi da ima sanse.

Mozda moze da pomogne drajver kao sto je Ontrack-ov.

re

gde moze da se nadje

Ontrack-ov Disk Manager ?

DS9 je napisao(la):
na chaintecovom sajtu proveri dal` eventualno noviji bios za tvoju plocu resava ovaj problem, Trebalo bi da ima sanse.
Ploča nije moja nego od prijatelja, ali to nema veze. Uglavnom, koristi poslednji BIOS koji je izašao za ovu ploču, ali ne pomaže. Pokušavali smo sa nekim Maxtorovim programom koji bi trebalo da reši ovaj problem, ali on samo blokira mašinu. Inače kada se džamperom kapacitet diska ograniči na 30 GB, sve radi OK.

mrka kapa

Pa izgleda da onda nema sanse. Da je moje, pisao bih chaintech-ovoj podrsci. Mozda (cak) i daju neku precizniju informaciju (moze - ne moze, i zasto).
Takodje, dosta je indikativno to sto je maxtor predvideo jumper za ogranicenje. Verovatno je to jedini nacin da se disku pristupi preko starijih (ide kontrolera) ploca. Ne znam dal` bi eventualno nesto moglo da se uradi sa posebnim (PCI) ide kontrolerom. Da imam neki, verovatno bih probao.

Vrh Dno