Šta je novo?

Vecita dilema: Amd ili Intel CPU

eagle23

Cenjen
Učlanjen(a)
11.07.2015
Poena
165
Pozdrav svima, posle dugog vremena menjam komp, jurim konfiguraciju do 300eur, rendering, malo gaminga, rad sa velikim bazama itd potrebna mi je brzina...

Posto sam ogranicen finansijski, zanima me u kom pravcu da krenem, AMD ili Intel? Zelim da uzmem sto bolju investiciju koja ce kasnije lakse da se proda....

Best buy kombinacije cpu i maticne:

Athlon 860k ili 7800 i i5 4460 recimo?

Moze i predlog polovno sa oglasa u garanciji sta da jurim...

Hvala!

za te pare rendering i gaming nikako ne mozes da uklopis, bilo koji od tih procesora da izaberes... (ako uopste i moze da se sastavi konfa sa tim i5 za 300e)
ganjaj nesto polovno, i5 2500 sa plocom, pa za ostalo videcemo.

I razlika u ceni u odnosu na tvoj budzet je draasticna :)
860k jos i ajde nekako na jedvite jade. FX-8300 ti je daleko van.

Bolje lepo juri neki sandy kompletic kao sto ti rece ivica.

... potrebna mi je brzina...

Poslednja izmena:
ako sklapas budzet konfu i hoces da se igras,onda je neki od jeftinijih amd quadova dobar izbor, jer neke igre odbijaju da rade bez quada... to kod intela imas tek od i3.
ali opet,ako igras igre koje vise ne zahtevaju vise od 2 jezgra, sve te jeftine quad amd-ove ce da pojede g3258...
ja da sklapam budzet konfu,isao bih na njega (60e), lagan OC na 4.2ghz na najjeftinijoj h81 ploci (msi h81m-p33 oko 40e)... 8gb najjeftinijeg polovnog rama preko oglasa (vidjao sam i za 30-40e), grafa 270(x) iz oglasa sa garancijom 1g+ (oko 100e)... za ostale pare se uglavi kinesko kuciste,neko LC napajanje od 500w i obavezno SSD 120gb, a za HDD bih se kasnije snasao... to bi bilo oko 300e.

to je ako uzimas novu plocu i proc... ako ne, onda pojuris sandy i5 komplet sa plocom, malo vise bi morao da se isprsis,ali ***... kazi ga 120-ak evra,cini mi se da sam vidjao za toliko.

Poslednja izmena:
ako sklapas budzet konfu i hoces da se igras,onda je neki od jeftinijih amd quadova dobar izbor, jer neke igre odbijaju da rade bez quada... to kod intela imas tek od i3.
ali opet,ako igras igre koje vise ne zahtevaju vise od 2 jezgra, sve te jeftine quad amd-ove ce da pojede g3258...
ja da sklapam budzet konfu,isao bih na njega (60e), lagan OC na 4.2ghz na najjeftinijoj h81 ploci (msi h81m-p33 oko 40e)... 8gb najjeftinijeg polovnog rama preko oglasa (vidjao sam i za 30-40e), grafa 270(x) iz oglasa sa garancijom 1g+ (oko 100e)... za ostale pare se uglavi kinesko kuciste,neko LC napajanje od 500w i obavezno SSD 120gb, a za HDD bih se kasnije snasao... to bi bilo oko 300e.

to je ako uzimas novu plocu i proc... ako ne, onda pojuris sandy i5 komplet sa plocom, malo vise bi morao da se isprsis,ali ***... kazi ga 120-ak evra,cini mi se da sam vidjao za toliko.
koja je to grafa 270x? takodje koji da pojurim i5 komplet, mozda imam prostora da se malo vise isprsim...

i5 2400 ili 2500 sa nebitno kojom plocom... listaj oglase, ili stavi oglas ovde na forumu da kupujes... cesto naleti nesto.
a grafa, da si ukucao u gugl 270x znao bi.... radeon r9 270x, eto :D cesto nalete po forumu za ok novac.

Jer razlike u performansama skoro i da nema, a u ceni ima itekako.

Koliko vidim kod nas nigde nema i3 6xxx ? Malo sam sad zbunjen jer nisam bio dugo u prici, koji kriterijum da uzmem ako biram izmedju Haswell ili Sandy, Ivy CPU?

samo sta mozes i za koje pare da nadjes.koliko god da su najarcali i3 6xxx ja bih pre isao na i5 2xxx i zbog ploca i zbog toga sto rece da bi mozda provrteo neki rendering,slabo tu hT pomaze i cetir' jezgra su bolja.

samo sta mozes i za koje pare da nadjes.koliko god da su najarcali i3 6xxx ja bih pre isao na i5 2xxx i zbog ploca i zbog toga sto rece da bi mozda provrteo neki rendering,slabo tu hT pomaze i cetir' jezgra su bolja.
bas gledam malo pre jako slabo ima i5 2xxx po nasim prodavnicama, jedino preko oglasa,...i sad da li uzimati 2nd generaciji ili da skupim za 4th generaciju i5? mislim da ce mi biti kasnije lakse da prodam kad budem menjao posle godinu,dve, a menjacu:)

bas gledam malo pre jako slabo ima i5 2xxx po nasim prodavnicama, jedino preko oglasa,...i sad da li uzimati 2nd generaciji ili da skupim za 4th generaciju i5? mislim da ce mi biti kasnije lakse da prodam kad budem menjao posle godinu,dve, a menjacu:)

lepi ... ti poce od 300e budzet .... sad hoces da kupis i5 cetvrte generacije ... samo da ti saopstim da ti je samo on oko 200e .... pa ti udri ;)

pogledaj moj komp .... takav ti je extra za sve sto ti treba ... samo .......................daleko od 300e

pitam za savet, glasno razmisljam, dvoumim se sam sa sobom:) nemoj zameriti, moram da razmisljam i o kasnijoj prodaji, jel i dalje onda best buy i5 2xxx ili?

lepi ... ti poce od 300e budzet .... sad hoces da kupis i5 cetvrte generacije ... samo da ti saopstim da ti je samo on oko 200e .... pa ti udri ;)

pogledaj moj komp .... takav ti je extra za sve sto ti treba ... samo .......................daleko od 300e
u pravu si, tek malo kad sam dobio informacije od vas i pogledao sa strane sam shvatio da je malo:/

Da li ulagati onda u noviji AMD?hm

Poslednja izmena:
najbolja opcija za tanak budzet je i5 2400 za 100e + H61 ploca za oko 25e...i to ce da traje sigurno 2-3 godine a i lako ce da se proda bez vecih gubitaka, kao golf dvica :d resto [ram, grafa itd] u skladu sa mogucnostima i budzetom

a tema: "Vecita dilema" kao da se kupuje komp od 3000eur pa da se vidi sta je bolje na duzi period xD

Ima razlike samo ne su nesto wow ali bitno ima , i3 6xxx ima u nekim testovima jede neke i5 3xxx i i5 4xxx tako da ima razlike

Molim te, zaobidji me. Vec smo doktorirali kakve gluposti ti pricas. I to sto je u WoT-u jaci i3 nove generacije od i5 4xxx nije validan kontra-argument. Ako cemo da gledamo 1-2 core igre, onda G3258 pisa po njima, EoD.

pitam za savet, glasno razmisljam, dvoumim se sam sa sobom:) nemoj zameriti, moram da razmisljam i o kasnijoj prodaji, jel i dalje onda best buy i5 2xxx ili?

u pravu si, tek malo kad sam dobio informacije od vas i pogledao sa strane sam shvatio da je malo:/

Da li ulagati onda u noviji AMD?hm

Za 300e. moze da se pristojan AMD pc sklopi, imas athlon 840 ili 860k sa plocom izadje oko 100 evrica, i onih 200 kako te volja:smoke: .

Nemojte deliti savete u prazno..ako coveku treba kopm do 300€,pa jos nesto i da odigra na njemu..sta da igra sa masinom koja ce sa ptt troskovima probiti budzet,a jos bez gpu-a i sa psu-om na koji ni jednu krstenu kartu ne moze zakaciti...

Poslednja izmena:
ako budzet dozvoljava 44x0 i najjeftinija ploca koja zadovoljava potrebe su najmudrija investicija,skajlek je zbog skupih ploca i ram-a jos uvek neisplativ.

koliko sam usao u materiju i prikupio info sa dosta strana, mislim da je najbolje da skupim jos para i uzmem 1150, i 4gen ili 6gen CPU....

Polovan 1155 komplet moze za 120 evra da se nadje, dok 1150 nikako ne moze ispod 190. Razlika u performansama bi ti bila zanemarljiva.
Dakle, prilicna suma (70 evra razlika) koja se moze usmeriti na vise RAM memorije, kvalitetnije napajanje, ili nesto trece... ;)

Naravno, ako novac nije problem, idi na i5 4460 i MSI H81M-P33. Bolje ti nece trebati, a i precenjeno je (Skylake).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno