Šta je novo?

Veci titlovi na DVD-u

opusten

Čuven
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
620
Drugar ima neki sicusni televizor i kad gleda DVD filmove, titlovi su minijaturni. Znam da na DivX-ovima mozes titlovima da radis sta hoces, a da kod DVD-a to ide malo teze. Postoji li program koji moze da pusta DVD filmove a da moze da im uvelica titl?

Ne.

Borab je u pravu, ali da malo pojasnim. Kod DVD-a titlovi su slike sa transparentnom pozadinom koje se puštaju preko filma, za razliku od DivX-a gde su u pitanju tekstualni fajlovi. Znači kod DivX-a svaki program za puštanje DivX fajlova mora posebno da implementira rendering titlova i samim tim može da ubaci mogućnost promene veličine slova, dok je kod DVD-a to nemoguće jer su slova sastavni deo filma i jedino se mogu menjati u fazi pre izrade VOB fajlova.

Koliko me znanje DVD authoringa sluzi, titl je izradjen u obliku slika (nesto kao bmp slika), koju on onda preklapa preko slike. Ako je to zaista tako, onda bi (teoretski) bilo moguce povecati titl, tako sto bi se sama slika titla uvecala. Titl sigurno nije prelepljen preko slike, jer moze da se menja jezik a i u nekim progamima (Ulead DVD player) titl moze da se dize i spusta. Ali postoji li program koji to ZAISTA moze da uradi?

Ne.

Pa kako ne moze!
Subrip i Media Player Classic, i ne vidim kako problem ne moze da se resi.

Sa subripom za 5 minuta mozes da prebacis titlove u srt format. Mpc ima mogucnost da uz dvd filmove pusta divx titlove, a sa njima mozes da radis sta hoces.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Pitanje je da li njegov drugar dvd film hoće da gleda na računaru ili na kućnom uređaju koji se kači na TV (standalone). Postoji i program DVD subber, možda će ti biti zanimljivo pa pogledaj www.dvdsubber.com , radi isti posao kao i gore navedeni postupci sto su ti momci predložili.

Pa, covek je pitao da li postoji program koji moze to da resi, i ja sam mu odgovorio da postoji. Jeli to ok?

Evo, da citiram coveka:
"Postoji li program koji moze da pusta DVD filmove a da moze da im uvelica titl?"

Pozdrav
:wave:

Poslednja izmena:
Da, ovo sa SubRipom nije lose resenje (radio sam sa njim i ranije).
Mozda malo neprakticno, ali ako hoce vece titlove...
Hvala.

Javi nam kako izgleda to posle hirurske intervencije.Veliki titl na sicusnom televizoru? :S:

Nazad
Vrh Dno