Citajuci vase komentare o praskovima, flekama, masinama...
Nisu ni meni jasne priče što se provlače kroz temu?!?
Živimo u Srbiji, koristimo LG kupljen u Srbiji, i deterdžente kupljene u Srbij. Uglavnom Persil, ponekad Ariel, a imali smo par puta i najjeftiniji Merix.
U 2/3 slučajeva mašina radi na quick40 programu od 40-50 minuta. Pamuk60 ili mix60 za prljavije stvari, za posteljinu i peškire, i intesive90 samo za kuhinjske krpe i nikada nizašta više. Jedino uvek uključimo pojačano ispiranje kada mašina malo podigne nivo vode tokom ispiranja.
Galgonit stavljamo prilikom programa od 60 i više C.
Sav veš je uvek odlično opran. Ako se ne stavi omekšivač, nema čak ni nekog mirisa veša.
Sav deterdžent je uvek rastvoren i fijokica je čista. Za poslednjih 6 godina, 2-3x je vađena da se detaljno opere, ali to su budžaci fijokice gde voda tokom ispiranja gotovo i ne prolazi.
Evetnualno, ako ima vidljivh fleka za koje znamo da mogu biti problematične, npr. kafa, jestivo ulje ili (baš pre neki dan bila) krv iz nosa, samo par kapi vanish-a na samu fleku neposredno pre pranja, i baš te fleke nestanu čak i na quick40 + Persil.
Na svakih 40-ak pranja, mašina traži neki tube clean što tada uglavnom ignorišemo, već pustimo kada se setimo, pa to bude na 50-60-70 pranja. To pustimo sa calgonitom.
Uopšte nismo primetili da ima zadržalog deterdženta u mašini. Kada pustim tube clean bez kalgonita, i ta prva voda je bistra i bez vidljivih tragova deterdženta.
Nedavno je žena napravila paniku na izgubljenu dečiju čarapicu u mašini, pa ja zavlačio glavu u bubanj i lampom tražio čarapicu (posle smo je našli van mašine, nije ni otišla na pranje

). Ali poenta, lepo i jasno sam video unutrašnjost kazana i grejač. Čisti, bez ikakvih tragova kamenca ili nekih drugih nečistoća ili ostataka deterdženta kojih se sećam iz 90-ih, dok smo na pijacama kupovali "italijanske" deterdžente (smućkane po garažama okolnih sela).
Možda ja živim u nekoj paralelnoj Srbiji?!?
Voda je novosadska, poznata kao relativno tvrda.