Šta je novo?

Veš mašine

Uđi u aplikaciju, selektuj veš mašinu, izaberi program i otvori padajući meni pod stavkom "više opcija". ukoliko program podržava predpranje, čekiraj opciju predpranje. Na displeju mašine će se pojaviti simbol za predpranje kada sa aplikacije pošalješ instrukcije mašini, tj. kada zakažeš pranje.

Instaliraj hOn aplikaciju, povezi masinu na WiFi i dobices brdo programa kojima mozes da podesavas predpranje, broj ispiranja, paru, itd... To sto imas na displeju masine su samo osnovni programi, pun potencijal dolazi sa aplikacijom.

I ja da pitam isto, ima li neko mašinu

LG F4WR311S1WA​

Iskustva, komentari ili da gledam nešto drugo do 70 000din?🙂

Da citiram sam sebe, koristio mašinu iz ovog posta par puta do sad i generalno radi ok, nije previše bučna. Uspeo da operem veliki jorgan (dvopersonski) koji nije mogao da stane u staru mašinu koja je bila deklarisana do 6kg, u novu je stao i to mislim da je neki maksimum što se tiče gabarita veša za ovu mašinu. Nisam primetio da previše štedi vodu kao pojedini novi modeli veš mašina, i što je uglavnom zamerka za te mašine 😁.
Aplikacija pokazuje potrošnju struje, ima te dodatne programe, pokazuje koliko vremena je ostalo do kraja pranja i naravno moguće je pokretati pranje i preko aplikacije.

Uđi u aplikaciju, selektuj veš mašinu, izaberi program i otvori padajući meni pod stavkom "više opcija". ukoliko program podržava predpranje, čekiraj opciju predpranje. Na displeju mašine će se pojaviti simbol za predpranje kada sa aplikacije pošalješ instrukcije mašini, tj. kada zakažeš pranje.
Hvala

mige javi, ja planiram da kupim Haier. Ako to ne radi, da odustanem na vreme.

Naravno da radi.

mige javi, ja planiram da kupim Haier. Ako to ne radi, da odustanem na vreme.

Da li neko uopšte googluje stvari pre kupovine?
Da stavimo po strani činjenicu ako je nešto napravljeno u kini, naravno da ne mora po automatizmu da znači da je loše... ali eto provuče lroz google haier veš mašine, i sve horor do horora...

Recimo ovaj link sa iskustvima

Ili ocene tih veš mašina sa jednom ili nula zvezdica od mogućih pet, dugačak je spisak red flagova...
Treba razmisliti dok još nije kasno.

Prilozi

• Screenshot_20241127-113404.png
    Screenshot_20241127-113404.png
    200 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20241127-114332.png
    Screenshot_20241127-114332.png
    231.1 KB · Pregleda: 33
Daju 7 godina garancije na ceo uređaj. Ako bude toliko radila, to u mom slučaju znači preko 3000 pranja. Bio bih veoma zadovoljan, ako bi moja mašina ovo izgurala bez otkaza.

Ništa ne košta da se pročita.
Za mene recimo nije normalno da bubanj pri centrifugiranju na nekih 1000-1200 obrtaja eksplodira i dezintegriše se, to svako nije bezbedno, a verujem ni malo prijatno, kad ti nešto eksplodira u kupatilu. Za 10 minuta googlanja, pročitah više takvih iskustava.
Super ako radi dobro. Ali meni ne uliva poverenje.

Godinu dana kako radi bez ikakvih problema, nedeljno se pere 2 do 3 mašine jer nas je petoro u stanu. Moja nema wi fi ali ja nikada nisam koristio pred pranje tako da mi to ne treba jer nikada veš nije baš toliko prljav da mi treba predpranje. Nemam stvarno nikakvih bojazni da će ova mašina otkazati ili pokvariti, sve se kvari pa i Turski Bosch.

Mi i kada mašinu aktiviramo ručno (bez aplikacije) i u deo posude za prašak sipamo isti na mesto za predpranje, posle pranja taj prašak nestane. Dakle, mašina i bez aktiviranja opcije predpranja povlači prašah iz dela za predpranje.

Ništa ne košta da se pročita.
Za mene recimo nije normalno da bubanj pri centrifugiranju na nekih 1000-1200 obrtaja eksplodira i dezintegriše se, to svako nije bezbedno, a verujem ni malo prijatno, kad ti nešto eksplodira u kupatilu. Za 10 minuta googlanja, pročitah više takvih iskustava.
Super ako radi dobro. Ali meni ne uliva poverenje.

Za sada nema naznaka da će se raspasti. Mašina je tiha, ne lupa, ne trese. Da je suprotno, prvi bih pisao ovde o tome.
Bilo je primedbi na seriju 7 da su se takve stvari dešavale i za deo problema je bila odgovorna fabrika, a za drugi deo korisnici koji nisu uklonili sve blokade.

Koju od ove dve izabrati Razlika u ceni je mala. Bosh WGG242Z3BY ili Bosh WGG14409BY

Mi i kada mašinu aktiviramo ručno (bez aplikacije) i u deo posude za prašak sipamo isti na mesto za predpranje, posle pranja taj prašak nestane. Dakle, mašina i bez aktiviranja opcije predpranja povlači prašah iz dela za predpranje.
Naravno da uvuče prašak iz pretpranja čak i kad ne selektuješ pretpranje jer manje više sve mašine prvo pune manju količinu vode preko posude za PP a onda prebace na punjenje u glavno pranje. No s tim ne dobijas efekat pretpranja jer bukvalno samo uvuče duplu dozu deterdženta za glavno pranje i nisi ništa napravio.

Stigla

WPNEI94A1SWIFI​

Za sada mi gospođa nije presudila (još uvek 😬)

Molio bih vlasnike ove i sličnih mašina za malo saveta, jer za mene je ovo novo, nešto na šta nisam navikao, pa ne znam jel to tako treba, ili mašina ne valja...
Znači prvo, odsustvo čangrljanja, zujanja..je zaista pohvalno, mašina je zaista tiha, ali kao da je zaglavljena...(Daaaa, odmah su uklonjene blokade), znači čudno mi, krene da centrifugira, zavrti lepo, ali kad treba da stane, nema onog nastavka vrtenja po inerciji, nego kao da u mestu stane, kao da je neko zgazio kočnicu? Jel to normalan rad za mašinu sa inverter motorom?
Kod stare je bilo, zaleti se, izvrti koliko treba, i kad oduzme gas, nastavi polako da se usporava, ova nova jok, samo se zakuca u mestu, nema onog polakog usporavanja.

Drugo, da li ova mašina ima kaiš, pošto je jezivo tiha, i čuju se neka tiha kvrckanja opruga, guma, mortizera...čega već ne u njoj, to je tiho verujem da u klasičnoj se to nije moglo čuti od zavijanja motora, da li to treba sve tako?
Najviše me brine ovo zaustavljanje u mestu, da li je to kako treba?

Tako treba jer tako Inverter motori rade, brzo se pokrenu i brzo stanu. Tako je na svakoj modernijoj mašini, samo je razlika gde se nalazi motor. Mašine sa Inverter motorima nemaju kaiš(ako se ne varam) inače bi radile kao i stare mašine sa kaišem,zbog toga su toliko i tihe. Na mojoj mašini je recimo motor na bubnju. Navici ćeš se već, u početku ćeš se tripovati da li mašina uopšte radi, ali vremenom ćeš se navici.

Poslednja izmena:
Tako treba jer tako Inverter motori rade, brzo se pokrenu i brzo stanu. Tako je na svakoj modernijoj mašini, samo je razlika gde se nalazi motor. Mašine sa Inverter motorima nemaju kaiš(ako se ne varam) inače bi radile kao i stare mašine sa kaišem,zbog toga su toliko i tihe. Na mojoj mašini je recimo motor na bubnju. Navici ćeš se već, u početku ćeš se tripovati da li mašina uopšte radi, ali vremenom ćeš

Stigla

WPNEI94A1SWIFI​

Za sada mi gospođa nije presudila (još uvek 😬)

Molio bih vlasnike ove i sličnih mašina za malo saveta, jer za mene je ovo novo, nešto na šta nisam navikao, pa ne znam jel to tako treba, ili mašina ne valja...
Znači prvo, odsustvo čangrljanja, zujanja..je zaista pohvalno, mašina je zaista tiha, ali kao da je zaglavljena...(Daaaa, odmah su uklonjene blokade), znači čudno mi, krene da centrifugira, zavrti lepo, ali kad treba da stane, nema onog nastavka vrtenja po inerciji, nego kao da u mestu stane, kao da je neko zgazio kočnicu? Jel to normalan rad za mašinu sa inverter motorom?
Kod stare je bilo, zaleti se, izvrti koliko treba, i kad oduzme gas, nastavi polako da se usporava, ova nova jok, samo se zakuca u mestu, nema onog polakog usporavanja.

Drugo, da li ova mašina ima kaiš, pošto je jezivo tiha, i čuju se neka tiha kvrckanja opruga, guma, mortizera...čega već ne u njoj, to je tiho verujem da u klasičnoj se to nije moglo čuti od zavijanja motora, da li to treba sve tako?
Najviše me brine ovo zaustavljanje u mestu, da li je to kako treba?
Imam slicnu wnei94bs. Radi ti sasvim normalno, opusti se i teraj. Ima inverter motor i oni tako rade, da ima kais 100%, licno proveravao. Javi utiske.

Hvala na iskustvima, u pravu ste, stvarno je trip...
Treba se navići.
Žena je sada drnda, pušta jednu za drugom, (nakupilo se veša, tako je kad mašinu ne kupuješ planski, već kad crkne), trenutno ona ispituje opcije, čuči u kupatilu i gleda.
Žena mi je srećna, provalila je funkciju dodatne vode, i sad je pustila takvu turu 😃
U glavnom, to je to, deluje ok, samo je trip.

Jel neko naleteo na model gde se vrata otvaraju s leva na desno? Zid mi je sa desne strane i voleo bih da se vrata otvaraju ka zidu zbog lakšeg pristupa? Najpre me zanima neka takva mašina za pranje i sušenje, a ako to nema onda može i samo pranje (dovoljno 7kg i što manja dubina zbog prostora). Hvala unapred.

Da li neko uopšte googluje stvari pre kupovine?
Da stavimo po strani činjenicu ako je nešto napravljeno u kini, naravno da ne mora po automatizmu da znači da je loše... ali eto provuče lroz google haier veš mašine, i sve horor do horora...

Recimo ovaj link sa iskustvima

Ili ocene tih veš mašina sa jednom ili nula zvezdica od mogućih pet, dugačak je spisak red flagova...
Treba razmisliti dok još nije kasno.
Iznenadićeš se koliko modela uređaja bele tehinike nema nikakve recenzije čak i velikih proizvođača, prave modele za par tržišta, tipa naše, Ro, Bg i Hu, ili naše BiH, MKD i MN.... nemaš ni jedan jedini opis.

Iznenadićeš se koliko modela uređaja bele tehinike nema nikakve recenzije čak i velikih proizvođača, prave modele za par tržišta, tipa naše, Ro, Bg i Hu, ili naše BiH, MKD i MN.... nemaš ni jedan jedini opis.
Da, to sam skontao letos u Crnoj Gori.
Klima Grund, lcd tv Grund u kuhinji šporet grund, mikrotalasna Grund...kada sam izguglao da vidim šta je to, samo Crnogorske radnje i nigde više ništa na internetu. Neki brend za njihovo tržište samo.

Zna li neko da li harier masine imaju mogucnost okretanja na koju se stranu otvaraju vrata

Da li neko zna koje masine imaju lak pristup zameni lezaja? Da nije unutar bubnja tj da ne mora da se sece i rastura da bi se zamenio. Da li postoji takav model danas...

Nazad
Vrh Dno