Šta je novo?

Veća rezolucija od native na LCD-u

U Omega drajveru za grafičku otključana i rezolucija 1800x1440 (čisto zbog odnosa 5:4), ali mi tako, za razliku od 1600x1200, monitor ne prikazuje celu sliku.
Koje hladjenje za monitor koristis? Ipak nije malo 30% overkloka:d Probacu ja moj da vidim koliko moze, mozda prebacim tu rezoluciju bez dizanja osvezenja:d

Ja sam verovatno ziveo u mraku svih ovih godina. Ljudi objasnite mi molim vas o cemu vi pricate. Koji to softver moze da podeli piksel na 2 dela? Druga je stvar naterati test program da radi u vecoj rezoluciji i da da rezultate testiranja za tu rezoluciju. Ali naterati monitor od 17 inca da radi u 1600X1200 je naucna fantastika. Ajd mi molim vas, pojasnite o cemu se radi, ocigledno ne razumem

Mozda je to neka varijanta kao Zoom In/Out :D :D :D

Zato sto svaki TFT monitor ima fizicki fiksiran tacan broj tacaka koliko je jnjegova native rezolucija. Znaci svaka tacka postoji kao takva. CRT monitori su bacali mlaz elektrona na fotoosetljivi sloj i bilo je moguce menjati njihovu "gustinu" ovde je to nemoguce. Stvarno mi nije jasno sta pokusavas da postignes? Laptopovi imaju vecu rezoluciju, jel imaju drugacije panele, koju su namenski tako pravljeni. Uporedi velicinu jednog pixela na laptopu i obicnom tft monitoru. Ako vec hoces 1600x1200 kupi 20" monitor. A ja ti garantujem da na 17" tici ce ti bolje biti 1280x1024 sa 2xAA nego tih imaginarhin 1600x1200.

Na svom TFT monitoru (HP 1755, 17") koristim rezoluciju 2048x1536 i sve radi odlicno. Navikao sam se na pan-ovanje slike, video kartica iako nije nesto narocito bez problema izvlaci ovu rezoluciju i veoma mi je bitno kada radim CAD da mogu da vidim sve ikonice koje mi trebaju, a i prikazani predmet koji se modelira je jasan.

Dal´ stvarno menja rezoluciju ovaj sistem ili ne, drugari i ja uživamo u većim rezama u mass effectu. Prija oku.

Vrh Dno