Šta je novo?

VDPAU - Broadcom HD

• Začetnik teme Mstevan
  • Datum pokretanja
M

Mstevan

Guest
Nisam znao u koju temu da stavim pitanje : HTPC rešenje, konfiguracije.... ili Koju grafičku izabrati (DXVA), pa sam otvorio novu.

Pitanje: matična ploča ASRock sa integrisanom nVidia 8200 grafičkom, AMD Sempron 140, 1 gb ram, ubuntu i na njemu XBMC kao standalone sesija. Najnoviji nVidini drajveri instalirani, dodato libvdpau1 nvidia-185-libvdpau. Opterećenje procesora pod full hd-om je oko 30%. E sad, ono što me buni: prilikom prvog pokretanja XBMC-a imao sam pod video opciju "use vdpau" ili kako već tačno ide.

To sam uključio, ali posle prvog sledećeg pokretanja umesto VDPAU mi stoji "use Broadcom HD"? U čemu je štos? Da li Broadcom koristi VDPAU ili je to neki sasvim deseti decoder?

TI imas instliran linux ?

Da ubuntu. Pokazao se kao najbolje rešenje, XBMC radi brže nego sa istom konfiguracijom na windowsu, logitech ultra-x daljinac sam prepozna, lako šerujem foldere... Sve je to ok, generalno na svim računarima (laptop, kućni desktop i ovaj htpc) imam ili samo linux ili dual boot. Samo me malo buni ovaj broadcom, po netu piše da za njega treba neka mini pci-e kartica koja hardverski dekoduje video, a ja to niti imam, niti sam pre ovog čuo za taj dekoder.

Poslednja izmena:
Pa na ostalima mozda ali za htpc ne bas ;)

To je verovatno bug posto je Broadcome poseban hardwre za decoding koji verovanto nemas na racunaru.

Poslednja izmena:
Šta znam, opet kažem, na istoj konfiguraciji xbmc pod linuxom radi neuporedivo bolje nego pod windows-om.

Ne pita me, nego imam kao opciju Broadcom.

Našao sam sliku :

crystalHD.jpg

Pod "Render method" imam : software, GLSL, ARB i automatski. I ispod imam, za razliku od ove slike još : VDPAU studio level color conversation.

Poslednja izmena:
Hm, sad sam testirao, kada isključim Broadcome Crystal HD, opterećenje procesora skoči sa nekih 25-30% na celih 60-70%... A opet, kao što kažeš nemam Broadcome karticu... Možda samo pogrešno ispisuje Broadcome umesto VDPAU, ali onda opet, prvi put kada sam uključio pisalo je VDPAU...

^^ TO je sto si reko.. BUg pa je ispisao pogresno.

Mozda ti je xbmc skinuo i instalirao taj crystalhd dekoder kada si ga prvi put pokretao. Pogledaj da li imas crystalhd u tom package managementu za ubuntu (synaptic ili kako se vec zove) i uninstaliraj ga.
Ja sam svoj xbmc kompajlirao bez podrske za taj dekoder i podesavanja mi izgledaju ovako:

xbmc1.jpg

Našao sam u čemu je problem. Nema u synapticu instalirana biblioteka za broadcom,nego je u pitanju prevod...:lupko:

Zbog ostalih ukućana sam prebacio XBMC na naš jezik i evo šta se dešava:

Engleski jezik:

screenshot000.png

Srpski jezik:

screenshot001.png

Poslednja izmena:
Prijavi im gresku u prevodu kad si je vec nasao pa nek isprave.

Vidis nisam ni razmisljao tome. Veceras saljem.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Vrh Dno