Šta je novo?

Vcore +0.1 = +5-6 C

netizen_k

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Koliko je "normalno" povecanje temperture za Atholon nakon dizanja Vcore napona?

Podigao sam napon sa 1.7 na 1.8 i sada mi je idle temperatura nekih 5-6 stepeni iznad one koju sam imao sa 1.7 pa me interesuje da li je to normalno.Mislim da je default 1.65

XP 2600@2222, Abit NF7 Rev 2.0

10X

Inace, podigao sam napon jer mi se par puta resetovao racunar dok sam igrao SS SE pa rekoh da vidim da nije do toga mada mi normalno radi DivX kompresiju satima na 100% opterecenju.

Ako procesor nije stabilan pri OC-u uglavnom će da zakuca, za resetovanje uglavnom krivci budu memorija ili napajanje.
Inače, veće grejanje je normalno, 1.8V je već prilično visok napon.

Par puta je i zakucao ali evo juce je samo resetovao...

Inace, ne bi trebalo da bude ni memorija ni napajanje posto je memorija kvalitetna Winbond 400MHz koju drzim na 404 a napajanje je Antec Smartpower od 400W tako da ni to ne bi trebao da bude problem...

Mada... sada vidim da Hardware Doctor prijavljuje -12.60 na -12V a svi ostali naponi su u okviru 0.1V.

Da li tih -12.60 moze da pravi probleme?

Na to zaboravi, sigurno nije to.
Jel se resetuje otkad si mu podigao napon?

Imao sam do sada samo jedan session SSam-a i sve je bilo OK ali ne mogu da izvlacim zakljucke posto i na 1.7 samo povremeno imam probleme sa Sam-om. Nisam druge igre probao tako da ne znam da li je mozda do same igre... sve ostalo radi super ali jedina situacija kada opterecujem 100% CPU je DivX kompresija koja obicno traje 2-3 sata max...

Inace, probao sam na 1.8 da podignem FSB u koracima po 5 i radilo je na 210 ali nije hteo da boot-uje na 215 MHz...

Nemam pojma kako ljudi postizu 225-230... doduse moj cooler je onaj obican iz BOX-a tako da moguce da zato nece preko 215...

netizen_k je napisao(la):
Imao sam do sada samo jedan session SSam-a i sve je bilo OK ali ne mogu da izvlacim zakljucke posto i na 1.7 samo povremeno imam probleme sa Sam-om. Nisam druge igre probao tako da ne znam da li je mozda do same igre... sve ostalo radi super ali jedina situacija kada opterecujem 100% CPU je DivX kompresija koja obicno traje 2-3 sata max...

Inace, probao sam na 1.8 da podignem FSB u koracima po 5 i radilo je na 210 ali nije hteo da boot-uje na 215 MHz...

Nemam pojma kako ljudi postizu 225-230... doduse moj cooler je onaj obican iz BOX-a tako da moguce da zato nece preko 215...

Uzmes gold memory i prime95, lepo sve istestiras i znaces sta je u pitanju.....
Pozdrav :wave;

Najbolje je kako ti DADE kaže da istestiraš hardver programima specijalizovanim za to (možeš da dodaš i memtest86), i to prvo memoriju pa CPU, tako ćeš znati da li je program u npr naponu ili u softveru.

Ti koji idu preko 225 - 230 koriste niži množilac nego ti 🙂

Prime95 ne prolazi na 11*202 (2222) niti na 10.5*207 (2173)...

Tek sada kada sam spustio na 10.5*200 prosao je Prime95 (radio je nekih 6 sati valjda je to dovoljno?)

Prema tome, granica potpune stabilnosti je ispod 10.5*207 sto je jako mali OC jer ovaj procesor i nominalno treba da radi na 2133...
DAkle, koja je preporuka kako da ga potreram dalje?

Trenutno je Vcore na 1.725 i ne bih ga dizao na vise od 1.75 posto i ovako ode na 61 C kada Prime radi satima...

TIA

Prime95 ne prolazi na 11*202 (2222) niti na 10.5*207 (2173)...

Tek sada kada sam spustio na 10.5*200 prosao je Prime95 (radio je nekih 6 sati valjda je to dovoljno?)

Prema tome, granica potpune stabilnosti je ispod 10.5*207 sto je jako mali OC jer ovaj procesor i nominalno treba da radi na 2133...
DAkle, koja je preporuka kako da ga potreram dalje?

Trenutno je Vcore na 1.725 i ne bih ga dizao na vise od 1.75 posto i ovako ode na 61 C kada Prime radi satima...

TIA

Prema ovim podacima sto si izneo najveci problem ti je hladjenje procesora tj ako hoces da klokujes iznad 2ghz i da dignes napon iznad 1.5v moras imati dobro hladjenje a narocito ako hoces preko 2.1ghz s tim naponom....

Pozdrav :wave;

Nazad
Vrh Dno