Šta je novo?

Vazduh u bocici

Učlanjen(a)
31.10.2009
Poena
350
Dakle, gdje kupiti tu bocicu komprimovanog vazduha ? To sam gledao kod nekih servisera i uzasno mi treba za telefon i monitor.

To je pre bilo da se kupi u Metrou, ali nazalost vise ga nema. I ja isto to jurim vec duze vreme, ali nikako ne mogu da nadjem. Pa ako neko zna gde ima neka javi.
Meni isto treba zbog produvavanja kucista. 🙂

Bilo je u office superstore-ovima nekad.

Ja sam ga ranije vidjao u merkatoru

Ja uzeo ovde pre nedelju dana dve, cena je 550 kinti \\

DUSTEX Sprej za čišćenje prašine vazduhom pod pritiskom
400ml "DUSTEX" 559,00 Din

http://www.elementa.rs/katalog/Alati i instrumenti/Prateći, potrošni materijal/Sprejevi/Razno

u cvijicevoj su

Ja sam juce narucio kod njih, jer nisu imali na stanju, a u Subotici su imali i stiglo mi danas. Uzeo sam dve bocice i stvarno su maximalno korektni. Tako da moze kod njih da se nabavi i kosta 559din.

Inace ne nalaze se u Cvicevoj, vec u Dimitrija Tucovica 29. ;-)

Ovo sto je @Jerico predlozio je malo jeftinije a valjda su 440ml i jedna i druga bocica...

Nesto mi to malo djeluje za 600 din...

Sta moze da se uradi sa 400ml kompresovanog vazduha ???

Za 10-15€ se moze kupiti mini-kompresor.

nagradaui5.jpg

Ima ih i za manje china made za ovaj light work ima da radi kako valja 🙂

Cime ga napojiti ? Jedino da se uzima neki pretvarac 220V->12V

Ako nemas adapter ili staro AT/ATX napajanje,slobodno ga mozes nakaciti na napajanje u kucistu ( sve kablove otkacis sa komponenti,a napajanje startuejs spajanjem zelene i crne zice ).

Meni je ovaj sprej sto sam uzeo u Elementi zavrsio posao, jos mi ostalo za jedno izduvavanje. 🙂

Sto se tice kompresora to je najbolja stvar za izduvavanje, ali nemaju svi mesta gde bi mogli da ga drze.

Jel moze neko da mi kaze gde moze se kupi taj za 10-15e sto ste rekli, a da nije velik, nego sto manji da je? 🙂

Poslednja izmena:
A reci mi jel imaju svoje napajanje, jel dovoljno da ga ukljucim u struju na 220v ili?
I kakva im je kompresija, jel dobro izduvavaju? 🙂

To su mini kompresori za pumpanje guma na automobilu 🙂 Tako da izduvavanje kucista sa odgovarajucim nastavkom je ok resenje 🙂

Znaci dobri su za izduvavanje kucista i dobru kompresiju prave? 🙂
A kakav to nastavak treba da se kupi i gde moze da se nadje? 🙂

Svidja mi se onaj italijanski sa prvog site-a za 1000 din, cena je odlicna. 🙂

@stolex

Nije to veliki kompresor,ali moze prilicno dobro da posluzi.Obrati paznju gde radis jer je izduvavanje kucista "prava mala ekoloska katastrofa" 🙂

Kompresor radi na 12V i moras mu obezbediti napajanje ( staro napajanje od kompa,adapter ili vezivanje na postojece napajanje u kucistu )

Ako vezujes na napajanje u kucistu - skines prikljucak za auto-upaljac i stavis MOLEX.Crna ( - ) i zuta ( + ) zica daju 12V.

I sve su "kinezi" - nema "italijana" ma sta pisalo na pakovanju.

Prilozi

• molex.jpg
    molex.jpg
    8.5 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Aha, pa super nije onda komplikovano za povezivanje. Imam srecom neko staro napajanje. 🙂

Koji bi mi ti onda kompresor preporucio da uzmem, koji se dobro pokazao i koji dobro izduvava? 🙂

I kakav to nastavak treba da se kupi i gde moze da se nadje sto je spomenuo @OA5599?

nagradaui5.jpg

Vidis na ovoj slici u donjem levom uglu nastavke - verovatno ces ih i dobiti sa kompresorom 😉

Sjajne male stvarcice. Daleko bolje resenje od ovih derikoza sto prodaju konzerve sa vazduhom po bezobraznim cenama.

a ako neko zeli da se zeza, moze uzeti jedan stari ventil od unutrasnje gume bicikla, jedan praznu bocu spreja, izbusiti na njoj rupu koja odgovara ventilu, a zatim ventil zalemiti na bocu.

posle ovog zahvata pumpu u ruke i pumpaj bato.🙂
ovakva boca je pogodna i za jednostavnu dopunu sa nekim vrstama tecnosti ( recimo farba ), odvrne se ventil / sipa se zeljena tecnost / zavrne se ventil / napumpa se boca.
vidjeno u praksi, nije neki hajtek ali nije ni skupo.
naravno pre busenja bilo kakvog spreja morate se uveriti da je boca potpuno prazna ! kako prilikom busenja ne bi doslo do naglog sirenja gasa poznatog kao eksplozija.
:exploder:

nagradaui5.jpg

Vidis na ovoj slici u donjem levom uglu nastavke - verovatno ces ih i dobiti sa kompresorom 😉

Aha, na te nastavke si mislio. 😀
Mislio sam da treba da se kupuju neki dodatni. 😀

A jel sad moze neka preporuka, koji mali kompresor da uzmem, koji je po vama dobar i koji dobro izduvava? 🙂

Poslednja izmena:
U kolima imam mini kompresor (stigao umesto rezervnog točka, koji je dodatna oprema :d ) i za gume je odličan. Bolji od bilo kog mikro kompersora koji sam probao. Recimo, za nekoliko minuta je naduvao potpuno izduvanu gumu na kombiju punom robe (kombi+roba su bili preko 4 tone). Nažalost, za ostale rabote nije. Izgleda da ima neka fora da mora da duva u zatvoren prostor/kontra pritisak. Fudbalsku loptu sam tek-tek uspeo da naduvam, jer je otvor kompresora veći od one rupice, pa stalno duva i okolo.

Anyway, probao sam da ga koristim da rasteram neku prašinu i nije je ni makao.

@Pj

Ako bi nasao dovoljno dobar zavrsetak uspio bi 🙂

Ti Hondini kompresori su odlicni vjeruj mi 🙂

Verovatno je fora u nastavku, jer ovako je prevelika površina. A da je odličan, to je do sada nekoliko puta pokazao. Na sreću nikada u nekoj extra-hitnoj-nema-mi-druge intervenciji.

Pričate kao da niko nikada nije stavio prste ispred tog kompresora. Pritisak vazduha koji izlazi iz njega je više nego smešan za neko ozbiljnije izduvavanje. Ni promil prosečnih pušačkih pluća. Jedina opcija je ovo sa punjenjem spray boce ovom spravicom, a ko ima motor od starog/majkalog frižidera i malu plinsku bocu, taj je na konju. Ali to je već ozbiljnija stvar.

bobiska, ja sam upravo to rekao, da nema šanse bilo šta sa ovim moji da se izduva, ali je za naduvavanje guma ubica. Uroš je ukazao da je verovatno fora u nastavku i da bi suažavanjem "mlaza" vazduha, kompresor bio upotrebljiv za izduvavanje.

Stara maketarska fora kaze: kupi unutrasnju automobilsku gumu, nju naduvaj i koristi kao izvor vazduha pod pritiskom 😉

Nazad
Vrh Dno