Šta je novo?

Vazdušni kuleri - noviteti i diskusije [nije tema za preporuke za kupovinu]

Fail u kontroli kvaliteta, nema dovoljno lem-a, i onda neke listove aluminijuma vibriraju, zavisno od pozicije ventilatora po visini, takodje izgleda i dole i gore, vibracije, i navodno na ovom primerku gore, nema lem-a uopste celo duzinom heatpipe-a

Možda nije najbolji, ali je zasigurno najlepši. I bolji od AK620 koji sam imao do sada. Ako ništa, bar ne prekriva RGB RAM module. :cool:
Sličan izgled i ja jurim. Ovo svetlo na grafičkoj jel to fabričko ?
Kućište su mi uvalili sa ventilatorima koji imaju "RGB effect" što nije RGB već dide različtih boja koje izgleju da citiram jednog lika "Ko povraćaka od jednoroga" :) Tj. sijaju samo u duginim bojam, a ja želim što manje šarenila.
Moraću da ih ugasim i da stavim nekako RGB trake oko ventilatora,

Fail u kontroli kvaliteta, nema dovoljno lem-a, i onda neke listove aluminijuma vibriraju, zavisno od pozicije ventilatora po visini, takodje izgleda i dole i gore, vibracije, i navodno na ovom primerku gore, nema lem-a uopste celo duzinom heatpipe-a

Katastrofa za tu cenu da još moraš da razmišljaš kakav ćeš primerak dobiti, težak fail...

Sličan izgled i ja jurim. Ovo svetlo na grafičkoj jel to fabričko ?
Sapphire 7900XTX Nitro+ ima kabl sa kojim se povezuje na bilo koji tropinski 5V priključak, tako da svetlosni efekti mogu da se sinhronizuju. To je bilo u maju, danas mi je kompjuter malo drugačiji... :)

Prilozi

• 048. Antec C8 Jul 2024.jpg
    048. Antec C8 Jul 2024.jpg
    186.7 KB · Pregleda: 88
Sapphire 7900XTX Nitro+ ima kabl sa kojim se povezuje na bilo koji tropinski 5V priključak, tako da svetlosni efekti mogu da se sinhronizuju. To je bilo u maju, danas mi je kompjuter malo drugačiji... :)
Ovo izgleda extra. Ne daje mi se baš toliko keša manje više samo zbog izgleda ali nešto ću uložiti da postignem što je više moguće taj čist beli, izgled. Prva ideja mi je bila da spakujem nove komponenete u neko staro kućište jer su mi samo performance bile bitne. Medjutim kada sam video kako to može lepo da izgleda danas pogotovo bele teme rešio sam da dam još malo para.

Verujem da si za belu grafičku morao da daš barem 50-100€ više nego što je standardna? Koliko su beli kablovi? Ventilatori, hladjenje, kućište?
Šta koristiš za sinhronizaciju svetla? Ja ovo malo što sam čačkao nisam uspeo da sinhronizujem RAM i matičnu.

Nedavno sam uzeo dva kom Arctic BioniX-F140 ventilatora za prednju stranu kućišta koja su trebala da zamene dva P12 od istog proizvođača. Ispostavilo se da su BioniX-F140 bučniji za postizanje iste temperature procesora i da stvar bude gora na oko 900-1000 obrtaja imaju specifičan izražen zvuk koji iritira i nema veze sa protokom vazduha veće verovatno motorom. Naravno vratio sam u kućište P12 koji rade kako treba.

Stiže sledeće nedelje, da vidim kako će se ponašati na 7950x3D.

Izgleda da ojacanja na duzoj strani kulera nisu bila dovoljna, za novu nepoznatu proizvodnju (prvi put da Noctua radi kuler sa listovima aluminijuma ovoliko blizu jedni drugima, i sa ventilatori koji se ovoliko brzo okrecu)

Pa je ovo bilo samo early batch, new production error, kao sto kao kola cesto imaju

Thermalright na primer ima ojacanja na kracoj strani (gde sad ide ova metalna ploca sa slika ispod), koja sa strane, i godinama nemaju ovaj problem (od kad su slicno presli na brze ventilatore), osim par starijih test proizvoda sto su izbacili oko 2019-2021, dok je Thermalright bio u tranzicionom periodu
noctua_na_srfc1_1.jpg

noctua_na_srfc1_2.jpg

Ne znam sta se moze pisati na ovoj temi, cimam te na PM kad istestiram..

sto ne bi moglo, diskusija o kuleru

Konačno prebacujem sve u novo Asus kućište, pa sutra testiram.
Odmah sam primetio lošu stvar: veći ventilator nema standardne rupe, pa su i žice manje, što otežava zamenu ventilatora. Stavio sam tri P28 da izbacuju vazduh. Dva 200mm ventilatora dolaze uz kućište i jedan 140, vidi se iza.

1000018215.jpg

Ovde se vidi koliko viri cooler iz Lian Li o11 Dynamic.

1000018212.jpg

Ona dva gore ispred i iznad kulera ti kvare protok vazduha do kulera, bolje ih okreni da budu ulaz vazduha. Ovako, kao izduv, izvlače vazduh pre nego što dođe do kulera.

Cinebench2024 test, all cores.

AIO Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360, otvorena bocna stranica, nije mogla da se zatvori zbog graficke, Lian Li 011 Dynamic.

1727522767687.png
Thermalright Assassin 140:

1727522810140.png

U igrama je temp manja za 15 stepeni, sve na silent, ne cuju se ventilatori. Graficka hladnija 10 stepeni, ne prelazi 62 stepena. Kuciste Asus ProArt PA602.

Pasta: Thermal Grizzly Kryonaut.

RGB out!
1727523210489.png

Vazdusne kante su izgubile smisao jos od hase,uludo je bacati novac kad danasnji CPU ovi se jedva hlade i sa CL om

Zar nije obrnuto za većinu mainstream CPUa? Vazdušno hlađenje odavno nije bilo relevantnije.

Cinebench2024 test, all cores.

AIO Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360, otvorena bocna stranica, nije mogla da se zatvori zbog graficke, Lian Li 011 Dynamic.

Pogledajte prilog 460045
Thermalright Assassin 140:

Pogledajte prilog 460046

U igrama je temp manja za 15 stepeni, sve na silent, ne cuju se ventilatori. Graficka hladnija 10 stepeni, ne prelazi 62 stepena. Kuciste Asus ProArt PA602.

Pasta: Thermal Grizzly Kryonaut.

RGB out!
Pogledajte prilog 460047
Samo da proverim da nisam pogresno shvatio: Sa TR 140kom u PA602 max temp ti je niza na CPU ~10C u odnosu na AIO u kucistu bez bocne strane? BTW kakvo je kuciste, lomim se izmedju njega i Torrenta.

Nazad
Vrh Dno