Šta je novo?

Vase Top Igre Po Godini (1995)

Otici cemo u off ovom raspravom. Ajde i ja da ne budem 100% siguran, ali je bilo preskupo jer je to bila memorija za Pentium I na 120MHz koji se tek pojavio kod nas na trzistu i nije mogla ona od 486...Mislim, mozda je to bila prica za nas kupce, tj mozda su nas odrali ali znam da je bilo skupo ko djavo. Za cenu cele Konfiguracije se secam sigurno: Pentium na 120 MHz, 2MB RAM-a, 1GB HDD, CD, Modem 14,4kbps, zvucnici, monitor Philips 14b...3500DM.

Pentium 120 sa 2mb rama??? ja nigde nisam video nijednog sa manje od osam.. ko je jos prodavao sa 2??? 286ice si isle sa toliko....

Ni ja nisam PC 1995. ali prva igra koju sam imao na kompu (krajem 1996.) bila je Screamer koji je iz 1995. :) To je i dalje ubedljivo najbolja ekskluzivna arkadna vožnja za PC a kvalitetnija je od svega što je tad bilo u ponudi i na drugim konzolama i kad je reč o kontrolnom sistem i kad je reč o grafici.
Nikad se ne bih setio Screamer-a, do duše mislim da sam ustvari igrao nastavak - Screamer Rally, koji sam imao(možda još uvek i imam) na jednoj od kompilacija Plato knjižare ili od onih koji su bili na početku Čika Ljubine 1.sparat :D Ali mi je često izletalo iz igre u najnezgodnijem trenutku dok smo igrali na podeljenom ekranu. Stvarno odlična, preporuka.

The Adventures of Lomax i danas dobro igleda
Descent ova ti se verovatno neće svideti
Pandemonium ali je iz 96

Imaš već nekoliko ovakvih tema na ovom forumu, bolje to prečešljaj, jer je više godina u opticaju.

Kako se zvala radnja u Cika Ljubinoj? Ja ne mogu da se setim a bio sam tamo puno puta, doduse pred kraj moje karijere kupovanja diskova. Prvu igru sam uzeo kod coveka koji mi je prodao komp, u trznjaku na Vidikovcu. Covek je imao kompjutersku radnju/servis pre mnogih velikih riba koje su posle iznikle u gigante IT trzista. Zato su mi i danas smesni Komtrejdi i Gigatroni jer u vreme kada sam imao komp njih nije ni bilo na mapi, kasnije se preko politickih veza izdigli iznad ostalih. Jugodatu i ostale vesnike IT revolucije u Srba da ne pominjem, to sam vec vise puta radio na ovom forumu.

Secam se da sam Age of Empires uzeo u List Kompjutersu, isto u nekom stanu u centru. Uzeo valjda i stampac kod njih isti dan. To su bila vremena, kada se bauljalo po haustorima i stanovima u potrazi za diskovima i komponentama. Ko zna kako je bilo starijima, gde su oni nabavljali svoj fiks :)

CD klub u Cika Ljubinoj se zvao Exit, ako se dobro secam. Uvek su prvi dobijali Championship/Football Managera :)

Nikad se ne bih setio Screamer-a, do duše mislim da sam ustvari igrao nastavak - Screamer Rally, koji sam imao(možda još uvek i imam) na jednoj od kompilacija Plato knjižare ili od onih koji su bili na početku Čika Ljubine 1.sparat :D Ali mi je često izletalo iz igre u najnezgodnijem trenutku dok smo igrali na podeljenom ekranu. Stvarno odlična, preporuka.

The Adventures of Lomax i danas dobro igleda
Descent ova ti se verovatno neće svideti
Pandemonium ali je iz 96

Imaš već nekoliko ovakvih tema na ovom forumu, bolje to prečešljaj, jer je više godina u opticaju.

Screamer 2 je izašao 1996. pa onda tek Screamer Rally :) Screamer kec je ipak mnogo drugačija igra - dvojka i Rally su kao... hm, reliji a kec je više na fazon Daytone ili Ridge Racera. Inače da, ripovi nisu valjali, redovno su izbacivali iz igre. Čini mi se da je igra bolje radila u niskoj rezoluciji, tj. stabilinije. Radnja o kojoj pričaš je naravno Exit, često sam naručivao od njih :)

CD klub u Cika Ljubinoj se zvao Exit, ako se dobro secam. Uvek su prvi dobijali Championship/Football Managera :)

Jaooj kad se setim Exita, sad me udari nostalgija...
Bila i ona radnja kod Pariske Komune u soliteru, zaboravih naziv...
Bio i Error na Banovom brdu gde su iznajmljivali igre :D

dobra stara vremena.

Posto nisam dobio potpuno resenje na topicu (Igrice izlistane po godini)
Dakle - tema - Domaci gejmeri - nabrojte svojih makar top 3 igrica koje su izasle 1995. godine, a da ste ih vi bezobzirno przili za svojim kompjuterom :)

Jel moraju da budu za PC, ja sam imao Amigu u to vreme :D

1. Odyssey
2. Worms
3. Jetstrike

Nazad
Vrh Dno