Šta je novo?

Vase preporuke za TV Karticu?

Urnebes

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2009
Poena
309
Potrebna mi je TV kartica koja podrzava Windows XP,Vista i 7 koja moze da snima TV program i eventualno daljinskim. Gledao sam neke ali se ispostavlja da ovde kod nas u prodaji imaju problema i vecina ih je za XP.Da napomenem trebalo bi da bude digital + analog TV.Da bude interna cene od 4000 do 6000 RSD. Ako neko ima iskustva sa nekom dobrom karticom koja ne pravi probleme pri instaliranju i kasnije po performansama neka mi preporuci.
Zakacio sam se za leadtek ali jako je slab izbor. sudeci po kritikama raznih domacih i stranih foruima. Imam kablovsku TV.
Hvala unapred na predlozima.

Poslednja izmena:
Prvo, nije lepo da tako kazes... drugo, ako ne znas idi na ono: sto je skupo-to je dobro.
Trece, LEADTEK WinFast PVR3000 je dobra.
Koliko planiras da ulozis? Moze i PVR2000 za manje pare.

Vidim da na ovom forumu niko pojma nema o TV tunerima za PC.Kakav buvljak varijanta

E, nemo' tako da se nema pojma! Ja imam pojma sa karticama na XP, ali ne i na Vista i Windows 7. A još hoćeš i hibridne kartice i nisi napisao koji digitalni standard hoćeš. Da ne pominjem da u ovoj zemlji jako malo ljudi ima digitalni TV, a još manje to gleda sa TV kartica.

Trenutno gledam TV (pod XP-om) na jednoj Compro E900F i na KWorld PE210. Obe su PCIE i sa dva tjunera (gledaš 2 programa istovremeno), prva je hibridna, druga nije hibridna. Prva daje nešto bolju sliku na analognoj kablovskoj TV, ali je i dosta skuplja.

Generalno, Compro i Leadtek se smatraju boljim brendovima koje daju bolju sliku i veći kvalitet.

... idi na ono: sto je skupo-to je dobro
LEADTEK WinFast PVR3000 je dobra.
...PVR2000 za manje pare.

Obe su samo analog - inace 3000 daje bruka sliku

Od Leadteka PxDVR3200 H 60-70€ ali ces je teshko naci kod nas (slaba potraznja)

I vec pomenuti Compro E900F ali on je skor 2x skuplji jer ima 2 tunera 110-120€

Alternativa ti je externa - USB varijanta hibrid (dig-analog)
moze da snima, ima ok sliku i uklapa ti se u budzet >60€

WinFast PalmTop DTV200 H

A Pvr3000 Deluxe (hardverski MPEG2) ili Compro h900f?
Cenovno su tu negde, samo je Leadtek nova, a Compro polovna ali u garanciji.
Bitno mi je da radi pod Windows 7 i sa Windows Media Centrom.

Ili mozda PVR2100, PCI karta ima HW snimac i PxPVR2200 Pci-e kartica, ustedela bi mi 1 PCI slot.

Imam Leadtek Winfast 2000/XP Expert i veoma me dobro sluzi. Slika je kristalno cista, onoliko koliko je to moguce na analognoj kablovskoj televiziji. :)
Tako da ti preporucujem tu karticu. Daljinski je fenomenalan, meni prve baterije traju vec 3 godine. :D

Pvr3000 Deluxe stabilno radi u xp-u i u win7. Koristim je vec 3 godine, mozda i vise.
Ako imas neko pitanje za tu kartu mogu da dam misljenje.

Daj neka podesavanja za sliku, stvarno nemam talenta za to :smash:
Dosta zavisi od kanala do kanala, evo probrao sam par sa kao ok slikom

Prilozi

• avala.JPG
    avala.JPG
    148.3 KB · Pregleda: 82
  • fox.JPG
    fox.JPG
    130.5 KB · Pregleda: 81
  • hrt.JPG
    hrt.JPG
    127.4 KB · Pregleda: 68
  • set.JPG
    set.JPG
    118.5 KB · Pregleda: 71
  • 3d.JPG
    3d.JPG
    65.7 KB · Pregleda: 63
Evo izvoli moja podesavanja

Cisto da znas, kartu moras spojiti sa kablicem (ako si dobio uz kartu) na zvucnu karticu.

Stavi opciju video stretch za AR.

Prilozi

• pvr3000_1.JPG
    pvr3000_1.JPG
    71.3 KB · Pregleda: 73
  • pvr3000_2.JPG
    pvr3000_2.JPG
    87 KB · Pregleda: 60
  • pvr3000_3.JPG
    pvr3000_3.JPG
    70.2 KB · Pregleda: 51
  • pvr3000_4.JPG
    pvr3000_4.JPG
    81.3 KB · Pregleda: 53
  • pvr3000_5.JPG
    pvr3000_5.JPG
    72.2 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Tv kartica

Zna li neko gde mogu da kupim tv karticu ATI TV WONDER 650 HD i da li neko ima iskustvo sa ovom karticom? I ako moze neka preporuka za karticu za WIN 7 ali da bude i digitalna i analogna!

Dobra je slika, na Win7 sam podesio (samo se podesilo) na EVR . slika je ok, iz daleka (ne bas kad se sedi ispred monitora). Mislio sam da probam i WMC, ali ne znam kako da namestim.

Nazad
Vrh Dno