Šta je novo?

Vase misljenje o ovom HDD-u !!!!

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Kupio bih Western Digital 160GB 8mb SATA2 (tacna oznaka WD1600JS). Zanima me vase misljenje o njemu?! Platio bih ga 90e pa me interesuje da li vredi ili za te pare ima neki eventualno bolji pod uslovom da je istog kapaciteta i da je SATA2 :type:

Ja sam uzeo Hitachi istih karakteristika za iste pare, i zadovoljan sam njim. Neki su ovde na benchu preporucivali Seagate pa onda Hitachi, ali su to sve male razlike. U tom slucaju vidi duzinu dobijene garancije i tako se odluci.

SpawnSCG je napisao(la):
Kupio bih Western Digital 160GB 8mb SATA2 (tacna oznaka WD1600JS). Zanima me vase misljenje o njemu?! Platio bih ga 90e pa me interesuje da li vredi ili za te pare ima neki eventualno bolji pod uslovom da je istog kapaciteta i da je SATA2 :type:

Vredi sigurno te pare. Jedino sto bi mozda bilo bolje je ako mozes da dodas jos 30e pa da kupis WD2500JS (250GB).

160GB (149GB formatirano) za 90e = 0.60 e/GB
250GB (232GB formatirano) za 120e = 0.51 e/GB

ili oko 17% jeftiniji GB.

Ne mogu da dodam toliko para za 250GB, jedino bih eventualno dodao 10e i uzeo od 200GB. Od 250Gb mi ne treba pogotovo zato sto bih za neki mesec uzeo jos jedan WD od 160Gb ili 200Gb (isti kao i prvi). Znaci utisci su dobri. To me raduje. Neko mi rece za Seagete Baracudu da daju garanciju 5 godina ali sam nesto skeptican prema toj firmi (isto kao i preme ATI-ju). Mislim da je 3 godine garancije za HDD dovoljno.
Hvala na odgovorima

Imam jos jedno pitanje: Kako da prepoznam da li je SATA ili SATA2.
Na oficijalnom sajtu WD-a, na slici WD1600JS, pise Serial ATA, ali nigde se ne spominje da je SATA2. Mada u specifikaciji proizvoda pise SATA interfejs do 3Gb.

Ako pise 3 GB to ti je Sata2, Sata1 je do 1,5GB/s. E sada ako na njemu ne pise nista neces moci da znas a ako vec uzmes pokrenes recimo Everest i vidis sta kaze za HDD

milanj je napisao(la):
Ako pise 3 GB to ti je Sata2, Sata1 je do 1,5GB/s. E sada ako na njemu ne pise nista neces moci da znas a ako vec uzmes pokrenes recimo Everest i vidis sta kaze za HDD
Kad pokrene Everest, onda mu i nije toliko bitno da li je SATA1 ili SATA2 😉

@SpawnSCG:
Zasto ti je toliko bitno da disk bude SATA2? Jel imas neki konkretan razlog ili samo zato sto je SATA2 noviji, pa je kao bolji? 😀

@Crni:
Uzimam SATA 2 zbog toga sto je noviji standard, za 2e je skuplji od obicnih SATA diskova istig kapaciteta a i kasnije kada ga budem prodavao verujem da cu ga lakse prodati.

Sutra pazarim WD2000JS i on je definitivno SATA 2 barem gledano po teorijskom tranferu od 300Mb/s. Cena 102e. Pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno