Šta je novo?

Vase misljenje o laptopu.

Kod nas u prodavnici bi ga platio puno vise. Ali na oglasima mogu da se nadju slicne cene.

Ralex2 je napisao(la):
Brat mi se vraca iz Amerike i sebi je uzeo sledeci laptop za 600 dolara, pa mi recite da li je dobro prosao. Evo linka http://www.jr.com/JRProductPage.process?Product=4112968 .

Super je prošao, kod nas to košta oko 750 EUR (sa porezom). Jedina je caka u tome što ACER ITW (international traveler's warranty) nema servisnu lokaciju kod nas. Drugim rečima, ne daj Bože da se nešto pokvari, nosiće ga u Beč, iako u Srbiji ima ovlašćeni servis ACER računara. To su te neke sitne forice... ali svakako, za te pare, super je prošao.

A ovi komentari - tipa .... po oglasima ima jeftinije, ne znam kad će to konačno da prestane, mislim, valjda će naše društvo jednom prestati da prodaje i kupuje kradene laptopove itd... ali možda i neće.

Hteo ja da uzmem lapic pre par meseci i kaze lik evo ti za trecinu cene samo nemoj da idesh na internet!?Pa gde cemu dusha taj laptop je nekome extra koristio...

Dopuna: sve je potpuno identicno osim jedne stvari-XP Home umesto Pro...

Da li neko zna gde mogu da kupim u Novom Sadu produzni dodatak da premostim americki trozilni standard na nas evropski dvozilni standard za laptop adapter?

Poslednja izmena:
proveri prvo američki standard u V (voltima) na kućnim instalacijama mislim da nije kao evropski a za žice je lako.
Mislim, biće ti potreban drugi adapter, tj. komplet napojni kabel.

Ralex2 je napisao(la):
Da li neko zna gde mogu da kupim u Novom Sadu produzni dodatak da premostim americki trozilni standard na nas evropski dvozilni standard za laptop adapter?
kupi samo drugi kabl koji ide iz punjaca u struju.u bg-u kosta 250din

Broz je napisao(la):
Dopuna: sve je potpuno identicno osim jedne stvari-XP Home umesto Pro...

Poprilicno pizdim....cak i ovde nigde nema da se nadje npr. Hp ili Acer ili neki brend bez XP-a na sebi (pa makar i home-a).....
Uvek ubace glupi OS i naravno ugrade se :mad:

Broz je napisao(la):
Ima isti takav (specifikacije) samo HP u Best Buy za 470 dolara. Juce sam video i malo mi je falilo da ga kupim koliko je dobra cena...
auhhh... bre ala su jevtini Notebook's kod Vas ... evo ja od skora dobio FujitsuSiemens Amilo V2030 sa mnogo losijim spec. za 540e prodajna cena, pa pevam jer imam na lageru neki notebook za oko 500e :cigar:

Ma strashno, vise i ne ulazim u BestBuy i Circuit City, majke mi. Samo me mame, izazivaju i provociraju:)
Inace naisao sam ovde na neke primerke laptopova BEZ OS-a. Ima da se nadje.
Inace ima isti takav gateway za 399?! Ludilo. Mislim sta reci kad sam video 19" TFT sa DVI i cini mi se 8ms za 190$....

a jel ima tamo nesto ispalo iz kamiona, pa da je jos jeftinije, meni bi odgovaralo nesto ina jedno 500-600-700....MHZ .Moze li se naci nesto? :)

Kamionske varijante tesko. Mislim ne kazem da nema nego da nema tamo gde se ja krecem i medju ljudima sa kojima ja komuniciram/radim/druzim se.
Imas na ebay takve stvari, starija sa dobrim cenama mada ja licno se ne bih usudio da kupim laptop preko ebay. Uostalom, ako su cene ovakve kakve sam ja pomenuo onda stvarno nema potreba ni za kamionima ni sa polovnjacima...my $0.02:)

Ralex2 je napisao(la):
bit je napisao(la):
proveri prvo američki standard u V (voltima) na kućnim instalacijama mislim da nije kao evropski a za žice je lako.
Mislim, biće ti potreban drugi adapter, tj. komplet napojni kabel.
U USA ti je 110V a kod nas 220V tako da ako je na tom adapteru ulazni napon 110V onda nikako
AyS^ je napisao(la):
kupi samo drugi kabl koji ide iz punjaca u struju.u bg-u kosta 250din
vec adapter sa 220V na 110V pa tek onda u njega ubodi adapter za LapTop.

Ne kaze da je skupo, nego mi je potrebna takva neka masina za neki projekat, a sada novu masinu da unistim nema smisla.Ako taj novi kosta oko 500 dolara, onda ono sto meni treba moze da kosta max 150 dolara, ako ne i manje.

Xeg je napisao(la):
U USA ti je 110V a kod nas 220V tako da ako je na tom adapteru ulazni napon 110V onda nikako
vec adapter sa 220V na 110V pa tek onda u njega ubodi adapter za LapTop.

Nema potrebe za tim, punjači rade na naponu od 100-240 volti, dakle odgovaraju za obe mreže, pa mu treba zaista samo taj drugi deo kabla od ispravljača/punjača do zida, ili samo adapter za utikač - ako uspe da ga nađe...

Vrh Dno