Šta je novo?

Vase misljenje o konf.

Tai-Ph00n

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2008
Poena
320
Pozdrav svima, prvi put sam na forumu i hteo bih da cuejm necije misljenje o ovoj konfig. i da li sa njom mogu neometano novije igrice igrati. Hvala unapred Intel Core2Duo E8200, 2.66GHz, FSB1333, 6MB L2
- CPU Cooler CoolerMaster HyperTX, Silent
- MB Gigabyte P35-DS3L, intel P35,
- 320GB Western Digital Caviar, 7200rpm, 16MB, SATA II
- 4GB(2x2GB) Geil BlackDragon DDR2, pc-6400, 800MHz
- SVGA XFX 8800GT 512MB GDDR3, DirectX 10
- Sound Blaster 6CH 'AC 97
- Modem 56K V.92, PCI
- DVD-R/DVD+R/RW Pioneer 215d SATA, 20x
- Kuciste CoolerMaster Centurion 534
- Napajane CoolerMaster ExtremePower 500W, 12cm F

mislim da necjesh mocji da igrash nove igrice sa tom konfiguracijom..sorry probaj da prodash to nekome sto jeftinije tipa za oko 100-150e i lepo platish nov za oko 1000e skuplje..onda cjesh mocji..

pozdrav

Vrlo, vrlo dobro. Jedino sto mi se ne svidja je memorija 2x2GB koja je po meni nepotrebna jer nadam se da si upucen da jedino 64bit windows moze videti svih 4GB rama, dok 32bit moze videti svega ~3.2Gb. Dakle uzmes istu memoriju, samo 2x1Gb to je sasvim dovoljno, a ako bude trebalo lako ce se jednog dana kupiti jos 2x1Gb. Razliku u ceni potrosi na graficku, umesto 8800GT uzmes 8800GTS 512mb. Takodje napajanje bi moglo biti bolje, CoolerMaster ExtremePower je njihova najslabija serija, pa bolje uzmi neko napajanje iz RealPower serije, moze cak i od 450W.

A da, i sta ce ti modem, nije valjda da jos koristis dial up?

Poslednja izmena:
:) to sam kao nameravao da uzmem i cena konf je 57 000 din beza monitora, mozes li mi ti preporuciti neku konf bez monitora imam 21' jeste stariji ali radi a voleo bih igrati neke novije igrice

ma bre:

i jos pride njegova graficka:
VGA: Gigabyte 8500gt turbo force 256 gddr3

:d

Vrlo, vrlo dobro. Jedino sto mi se ne svidja je memorija 2x2GB koja je po meni nepotrebna jer nadam se da si upucen da jedino 64bit windows moze videti svih 4GB rama, dok 32bit moze videti svega ~3.2Gb. Dakle uzmes istu memoriju, samo 2x1Gb to je sasvim dovoljno, a ako bude trebalo lako ce se jednog dana kupiti jos 2x1Gb. Razliku u ceni potrosi na graficku, umesto 8800GT uzmes 8800GTS 512mb. Takodje napajanje bi moglo biti bolje, CoolerMaster ExtremePower je njihova najslabija serija, pa bolje uzmi neko napajanje iz RealPower serije, moze cak i od 450W.

A da, i sta ce ti modem, nije valjda da jos koristis dial up?
:) ne koristim nego sam nasao tu konf na netu pa je bilo copy-paste , mrzelo me da pisem ponovo, pa rekoh da vidim sta ljudi misle o toj konf,posto kazem opet, koristio bih najvise za igrice, hvala svima za odgovore

Uredu je sto covek hotje 4GB rama a i cena tog geil-a je nesto jace od 50eura sto znaci ako bi uzeo 2x1 ustedeo bi u vrh glave 20eura a to mu ne bi pokrilo razliku izmedju 8800GT i 8800GTS Sto se tice 64bitnog sistema ja sam na 64bitnom sistemu i ne vidim sto bi to coveku predstavljalo problem. Mada moj savet ti je da izbegavas taj Black Dragon. Ja sam imao bas problema sa istim 2x2GB DDR2 800. Mozda bi ti bilo bolje da uzmes neki dual channel kit 2x1GB 1066.

Poslednja izmena:
naravno da se zezam..koji likovi ovde dolaze i shta postuju ..ovo je za umiranje od smeha...

pazi ti lik koju konfiguraciju postavlja i kao da li mogu da igram...molio bih da me ne vredja ili da se ne qrchi sa tom konfom zarad svog hranjenja ega...

josh jednom - da li ste zaista mislili da sam bio ozbiljan..

uzhas..

Po meni je sve ok, i tih 4Gb ostavi, memorije nikad dosta, sto se tice graficke, ja mislim da nije mala razlika izmedju 8800GT i 8800GTS tako da ce 8800GT bite sasvim dovoljna pa i za narednih godinu, dvije sigurno-ako nista moci ces se bar igrati na medium detaljima i 1280x1024 ...

Naravno ako imas jos kesa 8800GTS ili GTX je imperativ! Pozz

naravno da se zezam..koji likovi ovde dolaze i shta postuju ..ovo je za umiranje od smeha...

pazi ti lik koju konfiguraciju postavlja i kao da li mogu da igram...molio bih da me ne vredja ili da se ne qrchi sa tom konfom zarad svog hranjenja ega...

josh jednom - da li ste zaista mislili da sam bio ozbiljan..

uzhas..

Pa sta ako je covjek pitao da li moze da se igra na takvoj konfi???:mad: Ima pravo na to! Jedanostvano mozda se djecko nije dobro izrazio!

Uostalom nije se obratio licno tebi da to izgleda kao sprdanje i "hranjenje ega", tako da ti nemas nista sa tim!

Ako ti nesto smeta, nemoj gledati temu uopste, niko te ne tjera, a kamo li da odgovaras na istu i pravis se tu pametan!

P.S. Da su svi kao ti, i da tako odgovaraju ljudima i "pomazu" na taj nacin, svi forumi bi propali!

Pa sta ako je covjek pitao da li moze da se igra na takvoj konfi???:mad: Ima pravo na to! Jedanostvano mozda se djecko nije dobro izrazio!

Uostalom nije se obratio licno tebi da to izgleda kao sprdanje i "hranjenje ega", tako da ti nemas nista sa tim!

Ako ti nesto smeta, nemoj gledati temu uopste, niko te ne tjera, a kamo li da odgovaras na istu i pravis se tu pametan!

P.S. Da su svi kao ti, i da tako odgovaraju ljudima i "pomazu" na taj nacin, svi forumi bi propali!

Pazi, takvih ce uvek biti po forumima i ne treba se previse nervirati oko toga...pogotovu ako su novajlije, naucice se vremenom...

Poslednja izmena:
Za Okija-Ja zaista ne znam koga sam uvredio svojim pitanjem, zelim da kupim komp i video sam tu konf na netu i zeleo sam cuti misljene ljudi na forumu o toj konf i nista vise, na pocetku sam odmah napisao da mi je prvi put da sam na forumu, i nije mi bila namera nikoga da vredjam a i ne znam zasto si se ti nasao uvredjen, pozdrav

Pazi, takvih ce uvek biti po forumima i ne treba se previse nervirati oko toga...pogotovu ako su novajlije, naucice se vremenom...
nisam novajlija vec mi je iskreno bilo muka da citam ali bukvalno brda gluposti na ovom forumy koji posecujem vec 5 godina. meni je prosto neverovatno da je lik izasao sa tom pricom, jednostavno ne mogu da verujem koliko god vama ja zvucim cudan tako i on meni. zasto ? pa zato ako ima apsolutno IKAKVE veze sa kompijuterima i ako je ikada otvorio ovaj forum pre nego sto je postavio bilo kakvo pitanje mogao je da zakljuci da

1. bilo koji noviji c2d procesori su vise nego dobri akmoli E8200
2. bilo koja novija graficka karta, pogotovo ako nosi ispred sebe 8800 oznaku je zadovoljavajuca za sve igre koje su trenutno popularne i one koje to nisu.
3 sve od navedenog u konfiguraciji bi moglo da se stavi u "nedoumicu" samo pod uslovom da je pitanje bilo konkretno,a ne pitanje " da li sa njom mogu neometano novije igrice igrati" ..

4 svako ko se iole razume u racunare ce ti reci - lepa konfiguracija neka te sto duze sluzhi, sto i ja ovim putem to zelim da iskazem.

@ vlado_kovac - tvoji postovi su vishe nego kvalitetni i zaista mi je drago da svojim postovanjem na forumu, celu pricu dizes na sledeci nivo, sedi 1.

:wave:

nisam novajlija vec mi je iskreno bilo muka da citam ali bukvalno brda gluposti na ovom forumy koji posecujem vec 5 godina. meni je prosto neverovatno da je lik izasao sa tom pricom, jednostavno ne mogu da verujem koliko god vama ja zvucim cudan tako i on meni. zasto ? pa zato ako ima apsolutno IKAKVE veze sa kompijuterima i ako je ikada otvorio ovaj forum pre nego sto je postavio bilo kakvo pitanje mogao je da zakljuci da

1. bilo koji noviji c2d procesori su vise nego dobri akmoli E8200
2. bilo koja novija graficka karta, pogotovo ako nosi ispred sebe 8800 oznaku je zadovoljavajuca za sve igre koje su trenutno popularne i one koje to nisu.
3 sve od navedenog u konfiguraciji bi moglo da se stavi u "nedoumicu" samo pod uslovom da je pitanje bilo konkretno,a ne pitanje " da li sa njom mogu neometano novije igrice igrati" ..

4 svako ko se iole razume u racunare ce ti reci - lepa konfiguracija neka te sto duze sluzhi, sto i ja ovim putem to zelim da iskazem.

@ vlado_kovac - tvoji postovi su vishe nego kvalitetni i zaista mi je drago da svojim postovanjem na forumu, celu pricu dizes na sledeci nivo, sedi 1.

Ako ti je brate mili muka da citas "gluposti" nemoj nista da citas onda, pa ja, zasto si se onda i registrovao?
Sa takvim stavom i omalazavanjem citavog foruma nisi dobrodosao ovdje! Zato se bolje suzdrzi od nepotrebnih komentara, a svoje komplekse lijeci na drugom mjestu; i da, bolje prestani posjecivati forume uopste, nego se bavi stvarima koje su vise na tvom nivou razumjevanja, imas tu mikstu i udri po njoj, racunari su izvan tvog opsega razumjevanja...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, prvi put sam na forumu i hteo bih da cuejm necije misljenje o ovoj konfig. i da li sa njom mogu neometano novije igrice igrati. Hvala unapred Intel Core2Duo E8200, 2.66GHz, FSB1333, 6MB L2
- CPU Cooler CoolerMaster HyperTX, Silent
- MB Gigabyte P35-DS3L, intel P35,
- 320GB Western Digital Caviar, 7200rpm, 16MB, SATA II
- 4GB(2x2GB) Geil BlackDragon DDR2, pc-6400, 800MHz
- SVGA XFX 8800GT 512MB GDDR3, DirectX 10
- Sound Blaster 6CH 'AC 97
- Modem 56K V.92, PCI
- DVD-R/DVD+R/RW Pioneer 215d SATA, 20x
- Kuciste CoolerMaster Centurion 534
- Napajane CoolerMaster ExtremePower 500W, 12cm F

Poz druže,evo ti jednostavno rešenje pogledaj mašinu iz mog podpisa i videćeš da su malo slične i naravno da ćeš se slatko naigrati svih igara koje su do sad izašle a i igre koje će tek izaći.
Isto se sa kovačem slažem u vezi memorije a ostalo je sve na svom mestu osim neki DFI umesto Gigašita.

Recimo ja bih ovo zamenio:
-MB DFI LANPARTY DK P35-T2 ili Asus P5K Pro
-RAM Transcend 4GB (2x2GB) 800MHz DDR2 JetRam(ovo sigurno)
-Kuciste Cooler Master RC-690-KKN1-GP
Nije velika razlika u ceni..

A i ako nista ne zamenis igraces sve igrice ...:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno