Šta je novo?

Vasa prva igra ikada?

Shomhauzen

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
319
Znaci prva igra koju ste igrali kad ste kupili racunar
evo ja na primer kad sam kupio racunar 2001 igrao sam fifu tad prva igrica i anreal tournament 2001 i tako to to je bilo zaludjica tad

edit: kaze se igra :)

Poslednja izmena od urednika:
Tetris i Jones in the fast lane su prve igre kojih se sećam na PCu. :)

A na C64... ne mogu da se setim. Mislim da sam na prvih par disketa koje sam dobio imao Wizard of Wor, Aztec Challange i slično. Sećam se da sam kasnije najviše igrao Pirates, Space Rogue, Creatures-e, Sim City,...

Poslednja izmena:
Moja prva igra na 486-tici je bila Megalomania davne 1995. Nisam imao pojma kako se igra i slabo se secam igre ali sam zapamtio da je bila strategija sto je za mene tada bilo i suvise komplikovano :)

Prva igra '90 Operation Wolf, na C64 (nije bio moj).
Prva igra na mojoj "mašini" je bila '92 godine neka od onih par stotina ugrađenih u Atari 2600.

Tetris kod caleta na poslu na nekoj 286-ici...

Hm... dovraga, mislim da je bio Rambo III na C64, neke 1986. godine.

ja isto nemogu da se setim, ali prvi kontakti sa igrama su se desili zahvaljujuci c64, posle sega mega pa sony ps ...

ali lara croft nam je pruzila mnoge nezaboravne noci:-devil-:

Poslednja izmena:
Manic miner za ZX Spectrum tamo 1983. godine.

Nenkako u isto vreme 1986 Jet Pack na ZX Spektrum 48K. :D
A mozda je bilo i ranije. :d

chuckie egg na spectrumu februara 1985-e ;)

pre toga moon shuttle, scramble, satan of saturn... na automatu, negde oko 1981-82 ;)

ZX Spectrum - Scramble, a otprilike u isto vreme i One on one na Commodore 64.
Uuuuuuuuuuuuuuuu od kad je to bilo Sunce ti zarko :wall:

AoE 2,nikada pre toga nisam igrao ni jednu igru na kompu zašto što niko nije imao pc u mom komšiluku.pre toga sam imao segu,pa moš misliti koje sam ja zaprepašćenje doživeo kada sam ugledao tu grafiku.

1987. C-64 prva kaseta sa 10-tak igara od kojih neke nisam mogao da ucitam

Boulder Dash
Pole Position
Decathlon
Druid

Mislim da su u pitanju UFO:Enemy Unknown i Civ2... Ali, to kad aje u pitanju lichno moj komp... Tachno se secam da je Civ2 bila prva igra koju sam kupio, josh istog dana :D

fru d vol :)
A sutradan kad su stigle kasete....who dares wins II
:)

princ of persia davne 1993. za komodor se i nesecam davno bese. posle toga dune, prvi c&c i prvi warcraft koji je dolazio na 4 diskete 1.44 Ali igra koju i danas volim da pokrenem je age of empires - rise of rome. samo da se setim kako je to onda izgledalo nevidjeno...

Gospode, dokle više sa istim topicima svaka 2 meseca i reminiscencijama na C64, Amigu i prvobitno mrdanje 3 piksela levo - desno na PCu...

To je tebi krivo što nisi tako iskusan i mator gejmer ko mi :d

Pa vidis da pola postova ovde nije ni videlo ta 3 pixela... Eh moja CGA grafiko...

1993-4 nisam siguran na 486, 33mhz :)
Igra je "Searching For The King" od Collorada ili tako nesto.
Igra je na principu dodjes do vrata i ukucas open the door ili dodjes do stola i onda treba da napise look at the table i kada kaze da vidi kljuceve, take the key i tako dalje :D
Imao sam 7-8god.
Kada sam stigao do ringispila nisam znao dalje :(

Poslednja izmena:
Godina 1982-ga (davno to bese, tek podjoh u skolu), tata kupio ZX81 i igrao sah koji staje u 1KB (da, da, 1024 bajta) memorije!!!!! E to su nekad bili programeri... Sastaviti program koji ima sva sahovska pravila u sebi, koji nacrta tablu i obelezi figure, i protiv kojeg mozes cak i da igras, i sve to u 1024 bajta....
http://www.kuro5hin.org/story/2001/8/10/12620/2164

A ja, kao klinac, satima sam se igrao u 3D Monster Maze-u (e za to je trebalo imati prosrenje od citavih 16KB memorije) http://en.wikipedia.org/wiki/3D_Monster_Maze

Ustvari kad se bolje setim, nesto pre toga (tokom 81-ve verovatno) je drugar-komsija dobio konzolu Atari 2600 i igrali smo space invaders-a!!! Evo ovako je to izgledalo:

Poslednja izmena:
Ne secam se ni godine ni meseca samo znam da je bila Galaksija,a igrica pojma nemam kako se zvala.Znam da je bila neka "pucacina" sa nekim "brodicem" (ko se seca Galaksijine grafike zna o cemu pricam).Zamislite kako izgleda igrati se u 30x40 (lupam, nesecam se rezolucije ali znam da bese nesto malo 50 do 80).Ako se neko seca kako se zove igrica neka kaze.

Commodore 64 - Burger Man tamo negde `94 ili `95...

Duke Nukem 3D , GP2 od Pc igrica `97

Prva igrica ikada. Bila je neka trka na Commodore, neke trke bolidima, ne secam se imena, ipak sam bio isuvise mali, znam da je pogled bio odozgo, i da se posle nekog vremena javljaju odroni po stazi koja se sve vise suzava :). Igrala se joystikom, ako neko zna neka mi kaze. Inace "moja" prva bila je na Segi Indy Car racing :).

ne secam se ali je verovatno bio arkanoid,
`96 sam picio neki fajt dinosaurosa i nekog pecinskog coveka,
ali u secanju mi je ostao wolfenstein 3d ;)

Vrh Dno