Šta je novo?

Vasa preporuka za plocu

Dog

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
309
Trenutno imam Intel E6750 ...2x1gb geil black dragon 800mhz...i 9600gt 512ddr3 grafu.
Da li biste bili ljubazni da mi preporucite plocu do nekih 85 eura,mooozda se ugrabim za jos neki euro!:d
Naravno na njoj ce se podrazumevati OC. A da nije MSI,jer imam nesto los utisak o MSI plocama.
Do sada sam imao Biostar tp35d2-a7.
Razmisljao sam o DFI INFINITY Blood Iron P35-T2RL...ali ne znam koliki je to zalog za buducnost!
Hvaaaaala

Recimo, Asus P5QL-E za ~90e. P43 cipset, kvalitetna izrada, 8-fazna naponska jedinica koja omogucava da kasnije stavis neki Quad i da ga overklokujes. Mada, Q6600 radi super i na Blood Iron-u, klokovan na ~3.6GHz, iako ima 4-faznu naponsku, ali je ona drugacijeg tipa u odnosu na ovaj Asus.

A zashto menjati plochu sada na neshto shto ce za godinu dana da bude prevazidjeno? Sada su vec i7 i i5 ploche sledeci korak, tako da ako cesh raditi upgrade krajem ove godine, nema smisla prelaziti sa P35 na P43/45...

Onda kupi neku polovnu P35 sa garancijom dok ne dodju neka lepsa (i5/i7) vremena:p
Sto se tice MSI-a, jeste da su im veciti problem BIOS-i ali dodje i to vreme kad se ispeglaju. Same ploce su kvalitetne, mislim na ploce sa crnom stampom...
Ima nekih bubica, ali ja uspesno zivim sa tim i teram E5200 na 3500MHz bez ikakvih problema..

Poslednja izmena:
OK, ja svakako nemam problema sa tim.. Cak sta vise, moja devojka vozi KSI KT333 vec 6-7god...
Ono za crnu plocu je vezano za P35 seriju, mnogo su im bolje ploce sa crnim PCB-om

Koliko sam ja razumeo i citao, boost u performansama koji se dobija je mali. Jedina prava prednost je možda u uštedi struje, jer dok radi u Low3D i 2D modu, koristi se isključivo integrisana grafika i tu je najmanja potrošnja celog sistema dok za zahtevniji 3D režim, uključuje i diskretnu grafiku. Opet, diskretne grafičke koje mogu da rade u Hybrid CrossFireX modu su skoro pa nikakvi potrošači.

Nazad
Vrh Dno