Šta je novo?

Vasa misljenja o 7900GS

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Konkretno me interesuje primerak Club3D FX7900GS ! http://www.club-3d.nl/distri/images/product/high/CGNX-GS796.jpg
Karakteristike, kako se klokuje ?! Kakva je u odnosu na slabiju 7600GT ili jacu 7900GT varijantu ! :zgran: Moze i komentar za bilo koju drugu varijantu tj. proizvodjaca !
Ako je neko poseduje (ili bilo koji drugi model 7900GS) mogao bi da okaci neke rezultate itd. :wave: :wave:

Poslednja izmena:
Ja sam narucio doticnu karticu Gainward... ali je nemaju trenutno (ceka se da stigne nova tura) ali sam primetio juce da ima i Gigabyte 7900gs za nekih 213e samo sto ona ima zalman coler a brzina memoriije se ne spominje na sajtu...
Sad sam u dilemi sta da uzmem od ove dve 🙁

Koliko vidim na tom kineskom sajtu, default taktovi za Gigabyte su jaci - 525/1400, naspram 450/1320 za Gainward. Ali, to je samo default.

Poslednja izmena:
Evo i rezultata

Kako sam i obecao evo da postujem prve rezultate!!!

Korisceni poslednji dostupni oficijelni drajveri i svi testovi radjeni na defoult vrednostima (za sada) za karticu koja je inace blago oc u odnosu na ostale modele tj. radi na 540/750!

Kao sto sam i ocekivao dobitak u odnosu na 7600gt je nekih 30-35% ali to je bas ono sto je nedostajalo 7600 kartici da tera sve na 1024 i vecim rezolicijama bez ikakvih problema.

Za sada uradjeni testovi samo u 3d markovima (doduse probao sam Oblivion i raspametio sam se) i rezultati su sledeci:

Prilozi

Kako sam i obecao evo da postujem prve rezultate!!!

Korisceni poslednji dostupni oficijelni drajveri i svi testovi radjeni na defoult vrednostima (za sada) za karticu koja je inace blago oc u odnosu na ostale modele tj. radi na 540/750!

Kao sto sam i ocekivao dobitak u odnosu na 7600gt je nekih 30-35% ali to je bas ono sto je nedostajalo 7600 kartici da tera sve na 1024 i vecim rezolicijama bez ikakvih problema.

Za sada uradjeni testovi samo u 3d markovima (doduse probao sam Oblivion i raspametio sam se) i rezultati su sledeci:

Wau braavo majtore,lepe su to brojke,meni stize u cetvrtak jedan Gigabite 7900GT sa zalmanom na sebi(fabricki)pa cemo uperditi rezultate.Daj nasviraj to jos malo😀 :wave:

Proday, svaka ti dala 😀

Jako, jako lepi skorovi.

Proday daj zahvali ljudima koji su ti nabavili kartu 😀 saljem i ja skorove kad uzmem novo napajanje jel staro ne moze da tera 7900GS 🙂

Hm, juce na brzinu malo testirao i skorovi mi se ne svidjaju bas. 6800 default (500/1400) i oko 7800 (625/1634), s tim sto ni na ovim klokovima ne pokazuje da je blizu limita. E sad, da li je moguce da CPU toliko obara skor (Sempron 2600+@2400MHz), da li mozda ima uticaja sto je prilicno stari Win, mozda ima i nekih ostataka ATI drajvera, mada ne bi trebalo,itd,itd.

Nazad
Vrh Dno