Šta je novo?

Varnichenje iz kabla za kablovski internet

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Moj drugar ima problem sa kablovskim modemom prikljucenim od nedavno, preko USB kabla na SBB mrezu. Dok god je modem prikljucen preko USB-a vibrira slika na monitoru, kao da je lose postavljen refresh rate. To se desava i kada je modem iskljucen iz struje (ocigledno da je koaksijalni kabl pod naponom). Kada iskljucim USB kabl iz racunara ili modema, treperenje prestaje. Ovakvo stanje se posebno pogorsava u nocnim satima kada slika na monitoru izrazeno treperi, a prilikom ukljucivanja USB kabla u modem ili USB port racunara dolazi do varnichenja (ponavljam i kada je napajanje modema od 12V iskljuceno). Zvao je tehnicku podrsku SBB-a; oni su to zaveli kao reklamaciju, a i preporucili su mu da poveze modem preko mrezne karte, koju nema.

Da li neko ima ideju kako bi ovaj problem mogao da se resi?

Koliko ja znam coax kabel je pod naponom 64V

Ako je mrezna karta resenje, moze da je pazari za 400-500din.

Bata je napisao(la):
Da li neko ima ideju kako bi ovaj problem mogao da se resi?

jel' prestaje treperenje kad izvuces koaksijalni kabl?
jel' masina pravilno uzemljena?

Uzemljenje vas muci, jer sbb-u je to bolest. Mozes da probas da izmedju uzemljenja kabla i modema stavis 10-100pF. Imas razne varijante, ali najlakse ti je da kupis mreznu za 5 eura

a mozes i da zoves njih pa da rese to.
ja sam imao isto problem sa tim, ali sam na uzemljenju antenskog kabla imao neki napon od koga su mi se topile uticnice (jer sam naravno kacio na tuner koji je uzemljen).
znam samo da sam ih zvao uvece, niko se nije javio pa sam im poslao mail, a leek me je zvao u 8.30 sutradan...

GoJNiK je napisao(la):
Koliko ja znam coax kabel je pod naponom 64V
To samo na liniji prema pojačavačima, trebalo bi da nema na coax-u prema stanu. Može se desiti da ima razlike potencijala zbog različite tačke uzemljenja. Najbolje bi bilo da ako imaš unimer, premeriš naizmenični napon na coax. Ako ga ima neka poprave. Inače, mrežna kartica je najbolje rešenje.

takodje, uzrok problema moze biti i tvoj tv.kod tv se neretko desava da probije povratni kondenzator i pusti struju u kabl.Najbolje bi ti bilo da izmeris napon i onda ces znati u crmu je rec!

mene je na par instalacija modema tako tukla struja sa tv-a i razdelnika da je to bolest..

frostonja je napisao(la):
mene je na par instalacija modema tako tukla struja sa tv-a i razdelnika da je to bolest..
Za sada je moj rekord 128V kojim me je jedan Ei Niš odbacio sa merdevina. Ove niže napone više ni ne računam.

Moze i "dobrih" 50V DC da ubije...

Koliko ja znam PTT bas iz tog razloga (uzemljenje) nije pustao internet svuda i odmah... wow > nisam iz tih krugova, slabo znam o tehnickim stvarima a ovo me sve zanima = ako ima nekog na private neka salje plasticno objasnjenje u vezi uzemljenja ;) pozdraw!

Nazad
Vrh Dno