Šta je novo?

VapoChill/Prometeia...?

mima

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2004
Poena
601
ne znam gde da stavim ovaj post, ovde ili u O/C&modding, al nema veze...

samo da vidim misljenje ostalih...
ima li smisla uzimati neki Vapo ili Prom, ili koji vec...?
ako ima, onda koji?
pretpostavljam da ih ima samo preko jer nema mnogo ljudi ovde koji bi ga uopste i uzeli, zar ne? :) :)

Kokos je imao Vapo, a sada ima Prometeju, pa je najbolje njega da pitas :)

Kome treba komp vrhunskih performansi, ove sprave su pravi pogodak.
Samo za folirenje i nisu bas nesto, dobro izgledaju, nego mnogo kostaju :)

Pozdrav!

i tata bi sine, a? :D
znam da cene ubijaju... ali -50C je -50C. :D

recimo da ga nekako uzmem...i recimo da uspem da dobijem 1-1.5GHz tim kucistem, to znaci da sam platio 400-500eur za taj 1.5GHz. pa da li se isplati? sad ako uzmem drugi cpu koji je za isto toliko brzi od sadasnjeg skoro da sam ustedeo sve te pare, al kroz godinu dana ili manje ce opet taj drugi cpu da zastari, tako da ne znam vise......
mozda se i isplati ako je neka trajna investicija.

znaci Kokos je jedini ovde imao (i jos uvek ima) takvu igracku, a?
pitacu Kokosa ukoliko se u medjuvremenu i sam ne ukljuci :)

pozdrav narode!

mima je napisao(la):
i tata bi sine, a? :D
znam da cene ubijaju... ali -50C je -50C. :D

recimo da ga nekako uzmem...i recimo da uspem da dobijem 1-1.5GHz tim kucistem, to znaci da sam platio 400-500eur za taj 1.5GHz. pa da li se isplati? sad ako uzmem drugi cpu koji je za isto toliko brzi od sadasnjeg skoro da sam ustedeo sve te pare, al kroz godinu dana ili manje ce opet taj drugi cpu da zastari, tako da ne znam vise......
mozda se i isplati ako je neka trajna investicija.

znaci Kokos je jedini ovde imao (i jos uvek ima) takvu igracku, a?
pitacu Kokosa ukoliko se u medjuvremenu i sam ne ukljuci :)

pozdrav narode!

Ne verujem da ces neki procesor koji se overklokuje na 2.4 GHz u Vapou da poteras na 3.4 GHz :)

Upravo je ta racunica "uvek imas najbolji CPU, a placas ga prosecno" ona koja opravdava ovakve uredjaje.
To sam imao na umu ali me mrzelo da kucam, previse sam puta objasnjavao do sada :).

U svakom slucaju, ok je sprava, onima koji od nje imaju koristi.

Pozdrav!

delimir je napisao(la):
Ne verujem da ces neki procesor koji se overklokuje na 2.4 GHz u Vapou da poteras na 3.4 GHz :)

Naravno. Nema sanse da vapo donese 40+ % ubrzanja u odnosu na vec o/c nategnut procesor.

Ali 20tak % u odnosu na maksimum "vazduha" moze da se ocekuje. I nekih 10-15% u odnosu na vodu.

Pozdrav!

a ne... nisam ni mislio da cu vec O/C-ovani cpu do 2.4GHz da uspem da poteram do 3.4 na Vapo-u. Nego sam vise mislio da npr intela 2.4c (default) O/C-ujem do 4giga. to moze, zar ne...???

nadam se da takvo neko kuciste stvarno moze da traje godinama, tj da svi buduci procesori mogu da se hlade na taj nacin.

pozdrav...

Moze, samo da naletis na dobar primerak procesora. Nisu bas svi nesto preterano raspolozeni.

mima je napisao(la):
ne znam gde da stavim ovaj post, ovde ili u O/C&modding, al nema veze...

samo da vidim misljenje ostalih...
ima li smisla uzimati neki Vapo ili Prom, ili koji vec...?
ako ima, onda koji?
pretpostavljam da ih ima samo preko jer nema mnogo ljudi ovde koji bi ga uopste i uzeli, zar ne? :) :)

Ne mogu da odolim da ne odgovorim.
Naravno da ima smisla, pogotovo ako neko ima para i voli da se zabavlja sa overklokom.
Ja licno nemam para za to ali pokusavam na sve nacine da organizujem pravljenje neceg slicnog.
Dakle , napred ako mozes, u svakom slucaju je doprinos overkloku, i nema diskusije da li se "isplati". Merak nema cenu, al se s' pare placa :D

BTW jeftiniji je od nekih dobrih felni, a ne mogu da ga maznu.

Hmmm.... pitam se zasto li je Kokos presao sa Vapo-a na Prom!?!?
Mislio sam da kad neko nabavi takvo kuciste da ga nece prilicno dugo menjati... Bar ne za nesto toliko slicno (ako je uopste i slicno).

Moracu Kokosa da pitam za savet koje je bolje kuciste i sto je menjao...
i gde ih uopste nabavlja i koliko ga je kostalo to zadovoljstvo...

@Vladd: Pazi, nije da se bas ima para. Skupio bih nekako, ali ako kojim
slucajem budem uzimao nesto tako, ne nameravam da ga menjam do kraja zivota :)))
Ja se nadam da se ne moze nesto drasticno promeniti pa da mi zatreba nesto drugo kasnije. Tad bih se ziv pojeo.

Nego lepo kupim Vapo... jes da puknem nenormalnu lovu, al zato bih godinama stedeo na procesorima. :)

e da... jos jedna prednost Vapo-a: dolazi leto pa mi ne treba klima od 1000eur. :D

Inace razmisljao sam ja i o vodenom hladjenju. Samo brate najezim se svaki put kad pomislim kako mi neka voda cirkulise tamo... Nisam do sad nijednom cuo da je nesto iscurelo i riknulo, al opet... u mojoj glavi se voda i elektronika ne slazu najbolje. :)

e ako bih nekome od prijatelja rekao sta razmisljam da uzmem, tako bi mi lepo poklonili neku belu kosulju sa poduzim rukavima.... :D

Treba, naravno, proveriti da li pasuje na sve sockete, jer socketi imaju gadnu osobinu da se stalno menjaju :)

Uopste ne mislim da je glupo - mocno je i vredi definitivno.

Nabavlja se nazalost samo u inostranstvu...Npr. donese ti neko kada se vraca sa CeBIT-a :)

Vladd je napisao(la):
BTW jeftiniji je od nekih dobrih felni, a ne mogu da ga maznu.
Ma kakve felne... da vidimo koliko je to litara benzina :D
delimir je napisao(la):
T
Nabavlja se nazalost samo u inostranstvu...Npr. donese ti neko kada se vraca sa CeBIT-a :)
Ovaj.... Jel ide neko na CeBIT mozda? Narucio bih mu jednu "sitnicu" ;)

a kolika je cena uopste?
ja gledao po netu i svuda je drugacija. od $500 do skoro 800eur!!!!!
mislio sam da je izmedju 400 i 500eur.

Nazad
Vrh Dno