Šta je novo?

Valve momci, p**** nevidjene

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
According to CNN Money story, the theft of part of Valve's source code has delayed until April 2004 the launch of "Half Life II," the hotly anticipated alien-hunting game of Vivendi Universal Games.

Here is a bit:
A third of the source code was stolen," VU Games president of international operations Christophe Ramboz told daily Les Echos in its Tuesday edition. "It's serious because it forces us to delay the launch of the game by at least four months, that is to April 2004. Just the time to rewrite parts of the game."

Kako su Ati i Valve navukli NVidiu...joj :cuss:

mada, mozda je nvidia pukla para i para da se HL2 bolje optimizuje....u svakom slucaju :cuss:

ukrali im dupe moje..... :brow:

Hajzl je napisao(la):
ukrali im dupe moje..... :brow:
Ovo stvarno sve vise smrdi da je Valve otvorio "ventil" i pustio na Net delove koda koji su beznacajni i time "napravio" razlog da odlozi igricu do aprila sledece godine!
Mislim! Ej! Kao sad ce oni ponovo da pisu trecinu endzina? Zasto?! Ma, zvaka za ludaka! Postavlja se pitanje, samo, kako ce ATi reagovati na ovo posto im je pljunuo 6 MEGA USD za "bundlovanje" igrice uz R360!

U svakom slucaju, slazem se sa Hajzlom u vezi epiteta za ValveOVCE! Igraju previse prljavih igara, a sve zbog prokletih (miliona)para!

E ovo stvarno nije u redu! :brow:
Meni tu sve nesto smrdi na nvidiju. Pitam se samo koliko su morali platiti.
Samo se nadam da ce Ati tu da se umesa. Mislim nisu pukli tolke pare da uz 9800XT dele papirice na kojima pise "dodjem ti hl2". :cuss:

Ljudi, mnogo bre vise smoriste sa tim te Valve ono te Valve ono, te tu ulazi Nv te tu ulazi Ati...
O tom Hl2 se vise prica kao da je ne znam sta a usput to ne zbog same igre vec igara oko nje ;)

Ta igra ce biti, sudeci po razvoju situacije, samo "one of the many", pogotovo ako izadje tamo na prolece sa zilion konkurenata i po grafici i po objektivnom kvalitetu...

http://www.theinquirer.net/?article=11984

Ako su hteli medijsku paznju, dobili su je i to u neslucenim razmerama!

Sve mislim da ce HL2 ipak izaci za NY, puno para je ATi pljunuo da bi HL2 izasao kad i NV40!!

ctp;
takodje je dobila :hump: od atija. Ali vec je bio red da :crash:

Ma smradovi, sad kao trecina endzina je neshto zbog chega treba da pisu ispocetka??? pa sta ako neko ima trecinu endzina ?? obicno sr@nje, razlozi su $ prirode garantovano

ma da .. najbolje da je nv kriva shto su odlozili sa april 04.. aj oladite sa tim malo.. mozda ce biti odlozena mozda i nece na nama je samo da se nadamo da ce ispati super...

Svi se ljutite na valve i nv, a niko od vas im nece ni dolara dati za ulozen trud ,)

Da ne odlazu oni to zato sto je engine neoptimizovan, cak i za ATi karte? Tu pre svega mislim na 9600 seriju i slabije.
Posto sve one testove koje su pustali radili su na masinama od najmanje 3GHz, sto priznacete i nisu masine na koje ide neka mid kartica. A da ne pricamo sto su svi testovi bili bez AA ili Aniso. Sta bi bilo da je to ukljuceno? Da li bi bilo igrivo i na 9800pro?
Bas me zanima kako bi islo na nekoj manje-vise standardnoj masini, tipa 1700-2200 i 9600pro? Da li bi moglo 1024 sve na max?
I naravno da im je stalo do para? Zato valjda i rade to sto rade. A ne treba ni zaboraviti da ipak najveci broj potencijalnih kupaca ima neku od GeForce karti, da li neki FX, 4Ti, 3, ili 4MX. I naravno sta sa onim koji imaju slabije radeone (7x000, 8500, 9(0,1,2)00, kako bi kod njih islo?
Iako sam fanATIc od kada imam PC (mngo pre pojave Radeona), ipak mislim da nije nVidia jedini razlog odugovlacenja. Verovatno da su se i u Valveu malo precenili, a i malo dizu prasinu, ipak bilo kakva reklama je dobra reklama.
Sve u svemu, bice zanimljivo do kraja godine.

Ja se sa svima slazem... Baja je slao delove koda kroz Autluk Ekspres... Da i moja baba je skinula deo koda i eno je pravi ruchak! Mislim... aaaaaa, za koga nas oni smatraju??? :)

Nemoj da neko josh spomene NVidia-u u negativnom... ima da za 6 meseci mali oglasi budu prepuni radeona.... he he ;)

Stvarno mi nije jasna polemika Ati-nVidija.Koja je bolja, lepsa, veca ima lepsu kutiju??Imao sam nVidiju, sada imam Ati-ja.Obe su dobre.Stabilnost drivera ide u svakom slucaju na ruke Ati-ja.Ajmo malo o tome koji je bolji BMW ili Mercedes, Ferrari ili Williams?A to sta ce biti na oglasima, sve ce biti, jer oni nam dozirano na svakih 3mes izbacuju novu drogu, a mi se samo navlacimo.Toliko.

DusaN je napisao(la):
Da ne odlazu oni to zato sto je engine neoptimizovan, cak i za ATi karte? Tu pre svega mislim na 9600 seriju i slabije.
Posto sve one testove koje su pustali radili su na masinama od najmanje 3GHz, sto priznacete i nisu masine na koje ide neka mid kartica. A da ne pricamo sto su svi testovi bili bez AA ili Aniso. Sta bi bilo da je to ukljuceno? Da li bi bilo igrivo i na 9800pro?
Bas me zanima kako bi islo na nekoj manje-vise standardnoj masini, tipa 1700-2200 i 9600pro? Da li bi moglo 1024 sve na max?
I naravno da im je stalo do para? Zato valjda i rade to sto rade. A ne treba ni zaboraviti da ipak najveci broj potencijalnih kupaca ima neku od GeForce karti, da li neki FX, 4Ti, 3, ili 4MX. I naravno sta sa onim koji imaju slabije radeone (7x000, 8500, 9(0,1,2)00, kako bi kod njih islo?
Iako sam fanATIc od kada imam PC (mngo pre pojave Radeona), ipak mislim da nije nVidia jedini razlog odugovlacenja. Verovatno da su se i u Valveu malo precenili, a i malo dizu prasinu, ipak bilo kakva reklama je dobra reklama.
Sve u svemu, bice zanimljivo do kraja godine.

Upravo tako. To ja pricam ovde ihahaj koliko, kako za HL2, tako i za Doom 3. I takodje skrecem paznju da ce do tada izaci brojne kako kvalitativno tako i graficki makar podjednako dobre, ako ne i bolje igre, i zato sam se toliko nervirao oko tih odugovlacenja. Pogotovo Dooma 3 od kojeg ocekujem mnogo vise od Hl2 (cisto subjektivno, mnogo mi vise prija horor atmosfera i cudovista u mraku od burica koji se kotrljaju fizicki besprekorno i pasa bez glave koji usput laju :confused: ;) )

To sve u trenutku izlaska mora da radi solidno na prosecnoj konfiguraciji da bi se igra prodala - zato je sve to i odlozeno...

E muka mi je od HL2. Nadam se da ce bar opravdati ocekivanja. :rolleyes:

Anime (freak), hocesh da im vracash onog radeona od ~500 € koji bi trebalo da ti je stigao ( ali bez HL2) ???!

byMaX je napisao(la):
Ja se sa svima slazem... Baja je slao delove koda kroz Autluk Ekspres... Da i moja baba je skinula deo koda i eno je pravi ruchak! Mislim... aaaaaa, za koga nas oni smatraju??? :)

WTF? Jel čitate vi uopšte strane sajtove povodom ovoga? Nije slao "delove koda kroz outlook express" nego im je neko uvalio trojanca koristeći rupu (buffer overflow) u Outlooku (dakle, ne OE kao što je pisalo na naslovnoj Bencha, nego MS Outlook). Sa tim trojancem i keyloggerom neko je imao pun pristup internoj mreži, pa je mogao da skine šta 'oće.

Takođe, krivo mi je što se na naslovnoj Bencha prenose glasine ili poluinformacije kao "činjenice"... Odlaganje do aprila je po svemu sudeći trač (ili je neko iz Vivendija onako odvalio), Valve tvrdi da će ipak izaći "za praznike" (znači novembar--decembar).

I meni je bilo glupo da će "ponovo pisati" trećinu koda, ali kad se malo bolje razmisli, stvar ima smisla: sa izvornim kodom, koji se već može maltene kupiti i na trafici, mnogo je lakše napraviti cheatove ili provaliti kako Steam radi, pa ima smisla deo mrežnog koda ponovo napisati (naravno, ne verujem da je u pitanju 1/3).

I najzad, HL2 Beta noćas stiže vlasnicima satelita, pa ko ne veruje... I jedno ogromno upozorenje: navodno je dotična beta kompajlirana od ukradenog koda, ali sadrži ugrađen veoma nezgodan trojanac / virus!!!

Za najnovije tračeve i teorije zavere, pogledajte recimo www.halflifesource.com (i naročito njihov forum).

Ispravka, nije kompajlirana od sorsa već ukradena zajedno sa sorsom. Upozorenje o trojancu i dalje stoji.

byMaX je napisao(la):
Da i moja baba je skinula deo koda i eno je pravi ruchak!
E i neko nesto interesantno da kaze u ovom tredu, a sta ima za rucak ? ;) Ja bi' nesto kuvano :smk: (D)

Vrh Dno