Šta je novo?

Valja li?

boysetsfire

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2008
Poena
304
Planiram da uzmem novi racunar, pa sam hteo da me malo posavetujete. Raspolazem budzetom od 350 eura gde moram da spakujem sve sem monitora i zvucnika. Citao sam svasta o plocama i grafici na forumu, ali na kraju :wall:
Nemojte samo da se prepucavate ovo je bolje, ono je bolje i sl. vec mi iskreno recite da li konf. valja i sta bi mogao da promenim a da to ne prelazi, za mene magicnu, cifru od 350 eura. Evo sta sam mislio.

Intel C2D E2160 1.8GHz
Biostar P35D2-A7
Sapphire Ati Radeon x1650 256MB/128bit
Kingstone 1GB PC800
WD 250GB 16MB
uzeo bih napajanje od 400W(jel to dovoljno?)
plus ostale komponente koje nema potrebe da navodim.

Najvise me zanima sta mislite o ploci i grafici. Kakva je ploca za OC? Koliko je velika razlika izmedju P35D2-A7 i TP35D2-A7?

Poslednja izmena:
Meni je licno ploca ne poznata, no evo ovako.
1GB je trenutno malo, trebao bi da uzmes 2GB, vidim da si naveo Kingston-a koji je jako dobra memorija, moj savet ti je a i drugi ce ti isto reci, uzmi 2GB u cenovnom rangu 35-50e
2GB na 667MHz je bolje od 1GB na 800MHz, bar u ovom slucaju.
Procesor ti je ok.
HDD takodje.
Napajanje od 400W je dovoljno ali ne Codegen,MSI,i ti kinezi.
Uglavnom da nije tesko ko Grand kafa.
Sto teze to bolje ( 2-4Kg )
Inace dobro napajanje ti je neko od 400W ali CoolerMaster,Chieftec,Thermaltake,Antec....i tako to.
Neki kinez bi i terao sve ovo ali vrlo je moguce da ces imati probleme sa restartima i tim stvarima ako nije kvalitetno.
Ne znam trenutno posto je x1650 ali znaj da je ta grafika za kancelarijski posao, neku manje zahtevnu igru, interenet, muzika/filmovi i te obicne stvari, ako ti za to i sluzi komp grafika je ok, no sigurno ce ti neko predloziti neku DX10 graficku u tom cenovnom rangu.

2GB memorije a ne 1GB, i verovatno bolja ploca, ovo je ono glavno a i grafika mozda.

Poslednja izmena:
- Ja bih išao na Biostarovu T-seriju (TP35D2-A7) , razlika je +10e ali je zato dosta kvalitetnija. To možeš lako uvideti samo da ih obe uzmeš u ruke.

- Memorija je džabe ovih dana tako da možeš odmah da uzmeš 2 X 1GB Kingston VR 667 (nema veze što je 667 - oc-uje je odlično, imaš o njoj dosta na forumu)

- Potraži neku jeftinu HD2600PRO DDR3 grafu (to otprilike dođe donja granica za igranje), mada ako ti grafa nije prioritet dobra je x1650pro (i ne slušaj ovog gore što izvaljuje da je "kancelarijska" grafika 😉)

Bolje uzmi gigabyte DS3x ili neki asus p5k (mada je on skuplji)
(biostar TP35D2-A7) nema sve aluminijumske kondezatore (nije da nesto znaci ali gigabyte za skoro iste pare ima,slotovi za ram (ne mozes da vadis,stavljas module ako ne izvadis graficku (tako mi izgleda na slici) ako uzmes neku duzu graficku (8800gt,38xx),24pinski konektor za napajanje nije sa strane kao na vecini ploca vec ispod procesora pa ce ti se kabl vuci preko kulera od proca ili ces morati da krivis kabl (ja sam imao isto tako na msi 915p)

Poslednja izmena:
Kartica sa DDR2 je jednostavno prespora (600/1000), a na primer Sapphire hd2600pro DDR3 radi na 700/1400 i sigurno je 30% brža a može još malo da se klokne (tu je negde sa XT-om DDR3)
Ja inače imam Asus HD2600pro DDR2 i Sapphire sa DD3 na dve mašine i razlika je primetna. Tamo gde se Asus guši, Sapphire tera bez problema.
Nemoj očekivati spektakularne rezultate ni od jedne HD2600PRO DDR3- to je ipak "početna" kartica za igranje.

Jos jedna stvar me buni. Da li je ovo ta kartica:

PCI-Express ASUS EAH2600XT/HTDP/256MB DDR3 128-bit

ili je ova

PCI-Express GIGABYTE™ GV-RX26T256H ATI™ Radeon HD 2600XT 256MB DDR3 128-bit

Buni me to sto ova prva ima prefix EAH, a ova druga HD. Inace kada sam pogledao na asus-ovom sajtu za specifikacije ove prve video sam da pise: Superior Graphics for HD Gaming & HD Video & Vista.

Razlika u ceni je nekih 200 din.

Nema veze ta oznaka EAH.
Ti kupi onu sa većem garancijom (Asus 3god, GIGABYTE - nemam pojma) ili koja je brža (proveri taktove za GPU i mem).
Ovaj Asus ima odlično hlađenje.

Nazad
Vrh Dno