Šta je novo?

v92 drajveri?

Man at arms

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Rece mi ortak da mogu naci drajvere za Lucenta 65k v92 tako da mogu probati a da ne kupujem novi modem:)

link?

pozdrav

Cini mi se da ti drajveri nose oznaku 8.10, ja ih imam instalirane. Search na google-u bi trebalo da resi stvar. Ali malo ce ti koristiti, za sada nijedan provajder ne podrzava v92. Protokol v92 ne donosi nista spektakularno, pitanje je ima li smisla uopste apdejtovati drajver.

www.808hi.com . A v.92 bi trebao da podrzava YUBC, nisam probao. Samo nece svaki Lucent da prihvati v.92 (bar noviji i Agere nece).

Dobro za svaki slucaj imam drajvere oznaka 600

Uu svakom slucaju hvala na linku

I kakva je razlika u odnosu na V90?

Kod mene Lucen radi sa drajverima 8.1 (26.7.2001). Dobio sam ih na CD-u uz modem sa još dosta toga (neki univerzalni CD sa softverom za skoro sve modeme...)

Najočiglednije prednosti V92: Modem-on-Hold (znači kada te neko zpve na telefon stopiraš Net, pričaš i posle se vratiš na Net bez prekidanja veze. Naravno glavna prednost je da da ćeš znati da te je neko zvao...)
Povećan je maximalni upload rate (na 48000) i kao poboljšano je vreme koje je potrebno za konekciju...

Moze li neko u praksi da objasni kako funkcionishe modem on hold i koji modemi imaju (podrzavaju) v.92 standard

Pa ne može za sada, jer provajderi (osim jednog za koji nije sigurno) ne podržavaju dotični protokol. Mene samo zanima da li teče vreme na Internetu dok pričam telefonom, a modem je on-hold...

u redu je on-hold, samo to treba da podrzava i centrala sa koje se kacis na net. znaci 90% nas odmah u startu otpada.

Zna li neko tacan link za download ovih 8.10 drajvera, jer ja ih nadjoh samo na www.808hi.com, a oni traze registraciju sa placanjem :( A ako su mali kao prethodni (oko 900 kb) moze i na mail.

mikis je napisao(la):
Samo nece svaki Lucent da prihvati v.92 (bar noviji i Agere nece).
Nece ni mnogi stariji, evo ovaj moj no name sa Lucent cipom se potpuno izgubi kad mu stavim taj drajver, prihvati instalaciju uredno, ali odbija da radi bilo sta...

delimir je napisao(la):
Povećan je maximalni upload rate (na 48000) i kao poboljšano je vreme koje je potrebno za konekciju...

Da ali kako povecavas upload rate, tako smanjujes download rate , bar je tako kod mene kod USR 56k Faxmodema u njegovom Control Center-u.

Vrh Dno