Šta je novo?

v3 3000 i Tv-out ???

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
...ako neko moze da mi pojasni kako da vidim sliku sa monitora na TV-u?

Ako moze korak po korak, jer mi je ovo prva kartica sa tv-out-om..

....ne nije za prodaju, a i nije PCI .....

...pa zar niko nema pojma.......c'c'c'.....

....bedak.....niko nema pojma..........

povezao je ja na tv, pa samo izvadis kabl od monitora i gurnes kabl od tv-a do vudu-a ;)
meni je isti in na tv kao out na v3 (svhs) a ti ako nemas to mozes da das da ti naprave svhs-cinc ili svhs-skart, to je vec pitanje domace radinosti.
a inace mozes posle u properties da namestis istovremeno i na tv i monitoru sliku.

TV-out

Kabl S-Video -> Cinc ces spojiti tako sto ces na konektoru S-Video koji ide u graficku kartu iskroistiti CROMA kanal kao kompozitni izlaz (uzmi semu S-Video konektora, sve ce ti biti jasno). Onda u Display Properties -> 3dfx TV, podesis opcije PAL BGDHI i Composite Video, i sve bi trebalo da radi. Ako ti monitor podrzava osvezavanje slike na 50Hz, postoji mogucnost da istovremeno vidis sliku i na monitoru i na TV-u. Ako ti je to potrebno, javi se da ti objasnim sta i gde treba da dodas u Registry-ju.

Pozdrav, Sale.

Objasnjenje

Za svaki slucaj, ako jos nekog interesuje, saljem odgovor i ovde...

>
> ima par nejasnoca, sta je to CROMA kanal i kako da ga iskoistim? Gde da
nadjem semu S-Video konektora? da li je to treba nesto da lemim?
>
> Nadam se da ti nije problem da mi objasnis ovo malo detaljnije jer mi je
ovo prva kartica sa tvout-om. Da li je moguce pustiti sliku na tv a da
neovisno na racunaru radim druge stvari? recimo pustim film na tv a surfujem
na kompu?
>
> pozdrav,
> milun
>

1. Na S-Video konektoru imas 4 pina, odnosno dva kanala kojima se prenose hrominentni i luminentni signal iz koga se posle na TV-u formira kolor slika. E sad, posto V3 3000 nema poseban kompozitni izlaz, iskoriscen je hrominentni kanal da se preko njega salje standardan kompozitni signal kada izaberes opciju "Composite" u podesavanjima za TV izlaz. Znaci, nadji semu S-Video konektora. Pin preko koga ide hrominenti signal (obelezava se sa C ili CH) povezi na pin za kompozitni signal na cincu. Povezi odgovarajuce mase, i to je to...
2. Kao sto ti je valjda jasno, bez lemilice nista...
3. Nije moguce. Verovatno neces moci ni da istovremeno gledas sliku na monitoru i TV-u, posto veoma retki monitori podrzavaju osvezavanje od 50Hz. Postoji i druga mogucnost, a to je da umesto PAL signala izaberes NTSC. Tada ces sliku na monitoru sigurno imati, ali malo televizora, narocito starijih koji mogu da prikazu sliku sa osvezavanjem od 60Hz....

Pozdrav, Sale.

Rezolucija?

Ja imam Voodoo 3500TV, i probao sam je na Sony TV-u i slika je prilicno losa.Da li je to zbog isuvise male rezolucije (posto mi je monitor na 800X600) ili zbog neceg drugog.Kao izlaz koristim cinc(postoji kompozitni izlaz i onaj sa cincevima).

Unapred hvala Marko

Ne znam sta za tebe znaci losa... Ako si ocekivao da ces moci TV da koristis umesto monitora, sigurno ces se razocarati. Medjutim, za gledanje DivX/DVD filmova je sasvim OK. Mozda ti nesto nije u redu sa kablom? Ako je kabl u redu slika bi trebala da bude mirna, bez treperenja, dovoljno ostra da se mogu (sa naprezanjem) citati fontovi velicine 10-12 tacaka u rezuluciji 800x600.

Pozdrav, Sale.

Nazad
Vrh Dno