Šta je novo?

V-Sync Ati 4870 problem

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
Znaci problem je tu vec duze vreme zapravo mislim da je krenuo od od 9.7 drajvera kada su nasmikali ccc VISTA je u pitanju.Kada upalim V-Sync desava se kao neki refresh svakih par sekundi zapravo svake 3.Da docaram FPS je zakucan na 60 frejmova i svake tri sekunde on padne na neki (5x) frejmova po Frapsu i u tom trenutku ko da cela igra zastane i nastavi sto nervira mnogo pogotovo u PES-u.

Znaci pokusavao sam sve snimavsi stare drajvere 9.6 pa navise nisam isao na starije (ali ici cu) znam da mi se problem nije ranije desavao,probavao razna podesavanja iz CCC mislim glupa opcija (wait for vertical refresh) ni neradi(9.8,9.9) kada je postavim na alway ON ko da i nisam.Posle sam poceo da mislim da throttlu-je cpu ali nije nista od toga da ne duzim u Xp-u nema nikavih problema.Da jos jedna napomena desava se skoro u svim igrama.Pomagaj te da jer vec razmisljam da snimam opet Vistu ali to ce me gadno smoriti.:wall:

Vidi da li ti je ukljucen tripple buffering, a i ako imas podesavanja za "max frames to render ahead", ili nesto slicno, probaj da smanjis vrednost.

Triple bufering nije upaljen mada sam pokusavao da je upalim i probam sa njom a opcija tipa (max frames to render ahead)nema u Ati drajverima.Inace probao sam i 9.5 drajvere isto se desava znaci neznam da li i ima svrhe ici nize?U rebusu sam?

Trotluje graficka? Kakve su njene temperature?

Problem resen.Bag je pravio gadget za Vistin sidebar(Ati overdrive) koji ocitava temp.voltazu(neverujem) itd.A gasio sam brdo puta side bar ali nikad ga nisam gasio iz task managera i sad probah i to je to a tako sam ga voleo al se icimah sad mi dodje da ga :smackbum: P.S moze tema da se brise

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno