Šta je novo?

Uzeti LapTop ili Desktop

a1010100m

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2006
Poena
301
Imam jedan problem...

Posto imam ogranicen fond novca, imam na izboru dve konfg. jedna je desktop, a druga Notebook...

Oba su DELL, ova je konfg. desktopa

DELL OptiPlex 320 MT Celeron

Intel Celeron 346 ( 3.06 GHz )

-ATI Radeon® Xpress 1100 Express Chipset -512MB (1*512) DDR2 533MHz DDR2
-80 GB HDD 7200rpm Serial ATA
-16 x DVD +/- RW DL, FDD 3.5"
-Intergrated ATI Radeon X300
-Intergrated sound blaster
-10/100 Ethernet
-6x/USB, Serial, Parallel / PCI/PCIe Riser
-QuiteKey YU USB Keyboard
-Windows XP Professional English
-Mini Tower

i notebook kofiguracija

Procesor:
Intel Celeron M 1.6 GHz / 1MB Cache
Ekran:15,4" WXGA TFT 1280x800
Memorija:512MB / 533MHz DDR2 RAM
Hard Disk:60GB HDD
Opticki Drive:
DVD-RW
Chip-Set:
Intel GMA 900, up to 128MB graphics
Modem:56k Modem, WireLess
LAN:Ethernet 10/100

2 godine garancije
Poklon Dell torba

I jedno i drugo mi se svidja, ali desktop je jaci, ali je notebook prenosiv i ono...a stara kofigur, koju koristim je mnogo stara, dell optiplex na 400mhz...

Ja sam neodlucan, sta bi ste vi uradili ????

Jedino ti sam mozes da odlucis sta je tebi najvaznije, svako ima svoj ugao gledanja i ono sto je meni bolje tebi je losije ili obrnuto itd. Iz moje perspektive gledanja laptop je mnogo bolja investicija od desktop masine ali meni recimo igrice ne znace mnogo i ne koristim neke mnogo zahtevne programe tako da ostaju samo prednosti laptopa (da ih sada ne nabrajam). Puno srece u odabiru kompa :)

Interesantna kombinacija, obzirom da je i desktop potpuno integrisan varijanta, mislim da je notebook mnogo bolji izbor. Ne zaboravi da kupovinom desktopa placas i win, koji ako ti nije neophodan licenciran softvare predstavlja nepotreban trosak. Sto se igranjca tice, ni ovaj desktop, ni notebook nisu bas pravi odabir...:)

Ako se dvoumis izmedju ove dve konfiguracije, svakako uzmi laptop. Ako mislis da ces igrati igrice na ove dve konfe, grdno se varas! Ukoliko konfiguraciju uzimas zbog igrica i zahtevnijih programa, ovo sto si ti naveo je slabo. U tom slucaju pazari polonu masinu (koliko vidim ogranicen si novcem, kao i svaki prosecan Srbin:mad: ), ako budes imao srece naci ces nesto jako, mozda koji mesec u garanciji i po povoljnim cenama. Pozdrav!

Za novac koji odvajaš za bilo koji od njih bolje sklopi mašinu.

Bice da si nesto pogresno racunao. Desktop kompjuteri su svakako jeftiniji od laptopova. Iliti drugim recima, za iste pare moze da se pazari bolja masina.

Vidite valjda ljudi da čovek ima neki fetiš ka DELL-u, a oganičeni budžet.

Ja se tkodje slažem da može bolje stvari za te pare da kupi - ali kad neko zacrta brand u startu - teško mu je promeniti mišljenje.

Možda je sklapana desktop mašina jeftinja sa TFT monitorom od laptop-a, ali brand mašina poput gore navedene, sa TFT monitorom i licenciranim Windowsom (koji uz brand mašine ide uobičajno kao i na notebook računarima) dođe na isto.

Ne bih da zvucim kao neko ko se hvali, ali imam i desk i lap pa mislim da bi i moje misljenje moglo da ti help a little....

Ganjanje performansi ces uvek lakse i jeftinije da odradish na desk kompu, bilo grafika, muzika, memorija....ako zelis jach komp uzmi desk lakse ces ga i jeftinije kasnije nadogradjivati....

ALI lap top je nevidjeno dobra stvar. Jeste da mi malo vise koristi poslovno, ali i ne vezano za posao za ovih 2-3 meseca koliko ga imam, bar jedno 50 puta sam pomislio koliko je dobro sto sada imam lap top kod sebe.....loodnica koliko dobra i korisna stvar....

moram samo da naglasim da nisam nesto iskusan u pogledu hardvera, cisto ti govorim neko svoje misljenje......

POZDRAV!!!

Poslednja izmena:
Vidite valjda ljudi da čovek ima neki fetiš ka DELL-u, a oganičeni budžet.

Ja se takodje slažem da može bolje stvari za te pare da kupi - ali kad neko zacrta brand u startu - teško mu je promeniti mišljenje.

Ha, zaboravih za ovu temu, pogledah prvih par postova i to je to...Bilo kako bilo, posle duzeg vremena da odgovorim na ovo.

Uzeh Lap Top, nije to bio fetish ka DELL - u, nego sponzorstvo od neke firme, koja je ponudila da mu kupi za odredjeni novac racunar kod DELL - a ( njihovog uvoznika za Srbiju )... Tako da na izboru su bile ove dve stavke...

Mada nije da mi smetaju brendirane stvari koje se dobijaju, kazem dobijaju, ali to je samo teoretski dobijaju za dzabe. Nema vise ni kod babe za dzabe...( bolje reci prebijanje dugova, tralalallaa ) :)

Bilo kako bilo, seee youuuuu....

Nazad
Vrh Dno