Šta je novo?

Uzedoh Mushkin umesto Geil memorije i krenuse problemi....

A M G

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2007
Poena
425
Uzeo sam Mushkin 2x4GB 1600MHz, cl9, Black line (oznaka-996995), umesto Geil 2x2GB 1600MHz, cl9 (oznaka-GV34GB1600C9DC). Ploca je Gigabyte 790FXT-UD5P, najnoviji BIOS, procesor Phenom 2 955BE.
Sa starom memorijom je sve lepo radilo, uz minimalan OC (sa 3.2 na 3.4GHz), medjutim kada sam ubacio Mushkin memoriju, posle butovanja ploca pocne da mi pisti i onda mi izbaci ovo.
Pokusavao sam sa rucnim setovanjima na default vrednosti (9-9-9-24 @1600MHz), Clear CMOS uz pomoc dugmeta na ploci i nista, i dalje pisti pri butovanju i ostaje na 1333MHz. Jos bih napomenuo da u Windows mogu da udjem, posle svog tog pistanja, da igre i sve ostalo radi sasvim normalno, ali dok ne udje u Win, pisti kao alarm, jednakim, kratkim tonovima na po 2 sekunde. Ima li neko ideju sta jos da se proba?

Poslednja izmena:
Na kom naponu su ti memorije ? Probao na 1.65v ?

Znam da ovaj moj komentar nije od pomoci,ali ipak da napisem da sam imao problema sa modulom od 2gb dd3 na 1333mhz Mushkin.Bili su beli hladnjaci.
Nije htela da baci sliku na svim plocama...na 5-6 ploca sam je probao,mislim da je davala sliku na jednoj ili dve.

Svako malo znaci! :)
Inace, memoriju sam uzeo kao ispravnu, jos pod garancijom, covek ju je na moje oci izvadio iz masine koja je lepo sa njom radila.

da li je najnoviji bios na ploci?

Probaj jos malo vecu voltazu. Ako nista, klasicna nekompatibilnost, menjaj memoriju.

U kojim slotovima ti je memorija (ukoliko imas 4 slota), da li si mozda probao sa jednim modulom, jel i tada pisti?

Probaj jedan modul, stavljaj u svaki od 4 slota posebno probaj, ako neće, isto uradi i sa drugim modulom. Ako ni to neće stavi probaj neki drugi RAM. Ako taj drugi radi, testiraj problematični na drugom kompjuteru. Ako tamo ne radi onda je on feleričan, a AK ovamo bude radio onda je nekompitabilnost.

Nazad
Vrh Dno