Šta je novo?

uvodjenje interneta?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
koji provajder bi mogao da uvede brzi internet u BGD, za jedan ( u prevodu odmah ), konkretno konjarnik ako je bitno? u stanu nema fixnog telefona, znaci adsl otpada, jedino neki kablovski, ili koji vec postoji, ne znam, pa ako moze pomoc.....
thx

Za odma' - WiFi. Kupiš AP, konektuješ se na baznu stanicu provajdera, odeš uplatiš paket i to je to. Za 3-4h možeš imati net. Međutim, AP košta oko 90e, dok za ostale vidove neta mahom ne plaćaš (provajder daje). Takođe, pitanje je da li dobar WiFi provajder (ne tzv. pilićar) radi u tvom kraju, itd.

Što se tiče kablovskog, sve zavisi da li ima kablovske u zgradi/okolini. A ako postoji sva infrastruktura, ispod 5-10 dana teško da će ti iko montirati modem i slično.

u stanu ima vec kablovska tv IKOM, i zvali smo ih, ali kazu uvodjenje neta traje 10-15 dana????

Tačno. Imaš ovde temu o IKOM-u i takve komentare možeš pročitati i sam u navedenoj temi.

Poslednja izmena:
hah, nemogu da verujem..... pa sta im toliko treba? drugar uzeo adsl od telekom, podneo zahtev i sutra dobio opremu i sve sljaka....

Šta znam, verovatno nekakva podešavanja, možda imaju dosta korisnika a manje radne snage... To će morati neki IKOM-ov korisnik da ti kaže.

Inače, tvoj drugar je imao sreće jer je očigledno imao slobodan port na centrali. Da ga nije bilo, mogao bi da čeka čak i više meseci na isti. Druga stvar je cena/paketi kod Telekoma i IKOM-a - IKOM ubedljivo razbija Telekom po svim parametrima.

Poslednja izmena:
danas je vec prosao jedan dan
dan vise za koji si mogao da narucis ikom da dodju
dakle dan vise u cekanju

predlog je da odes do ikoma i licno, uljudno, molis da ti dodju sto pre ...
reci da ces castiti majstore, a kad dodju ti kaficu, rakijicu, sokic, kolaca nekih iznesi a lovu (zbog koje bi sigurno potrcali majstori preko reda) nemoj da vadis izuzev da odma najavis ca ce biti extra placanja u slucaju da mnogo pozure sa dolaskom i montazom (samo ako ti je net za nesto vazno potreban a mozes i hoces da platis) ...

postoji i ona "srpljen spasen" tako da je bolje strpljenja za ikom (ili adsl eventualno) nego neki wifi net

Poslednja izmena:
Vrh Dno