Šta je novo?

uuuf,kako bi bilo lepo.....

Evo upravo sam video sajt,stvarno je ideja fantasticna,ali...Uvek smo mi imali veoma dobre ideje,ali je nekako uvek realizacija izostajala.Mislim voleo bih da nisam upravu i da nas grad dobije nesto tako veliko kao sto ovaj projekat i predvidja ali sam malo skeptican gledajuci na obim radova koje treba izvesti i naravno para koje treba investirati.Nekako me ceo ovaj projekat po slicnosti podseca na ,,prokop,, koji je isto tako bio sjajna ideja ali je sve to jako dugo stojalo,i nesto se kao pomera ali veoma sporo...

nije niko lud da uloži tolike pare u ovako pravno nesigurnu zemlju.. naročito uzveši u obzir manir političke mafije da nasilno preuzima razrađene turističke posede (slučaj onog lika koji je negde na ili oko zlatibora na zakupljenoj zemlji napravio etno selo samo da bi mu "opština" poništila ugovor o zakupu i oduzela sve)..

Sve dok u onom introu nisam video natpis Belgrade, sve mi je delovalo moguce i ostvarivo (za Japan ili neku slicnu zemlju! :) ).
A onda sam se setio EURO POLISa.

To su bre najobicnije bajke!

ovakve projekte rade samo u ekonomski jakim drzavama gde su sigurni da ce se isplatiti investicija - mislim "the biggest entertainment park in Europe" ROFL :D
bilo bi lepo da ga naprave, ali treba biti realnim...

vudu_dva je napisao(la):
nije niko lud da uloži tolike pare u ovako pravno nesigurnu zemlju.. naročito uzveši u obzir manir političke mafije da nasilno preuzima razrađene turističke posede (slučaj onog lika koji je negde na ili oko zlatibora na zakupljenoj zemlji napravio etno selo samo da bi mu "opština" poništila ugovor o zakupu i oduzela sve)..

malo offtopic-lik je zakupio hotel "Divcibare" na istoimenom zimskom centru, recimo na 5 ili 10 god, ulozio, promenio sve zivo (cak i instalacije po zidovima), napravio smestaj ipo (ali zaista svetski). E, onda je dosla opstina, nasla "nepravilnosti" u ugovoru o zakupu (naravno, da preuzme kalifski opremljen hotel za DZ). Zakupac (stranac) je popi*deo, pokupio sve sto je ulozio, iscupao je cak i sve te zice i vratio im hotel. Kad su opstinari Mionice shvatili kolosalnu gresku, bilo je prekasno. Evo ga hotel sad, zatvoren je godinama, niko nije lud da ponovo ulaze, opstina nema kesa, i stvaraju se gubici...

A sad ontopic-super ideja, ali su one slike megalomanske. cekajmo i vidimo :trust:

da,stvarno je megalomanski i neshvatljivo za moj um(ovakav projekat u ovakvoj drzavi),pa njihovim najavama vreme izgradnje je 12-15 godina...u svakom slucaju videcemo 2006.(mnogo smela prognoza) sta bi sa "miami beach" .
Posao je satro dogovoren,link sam dobio od tipa koji ima prijatelja u vladi...po njemu stranci su zagrizli i hoce nesto ovako da naprave(trebalo bi da su jedni od glavnih pokretaca Irci) - naravno ovo su nezvanicne informacije,mozda moze marti m. poblize da se raspita o ovome....go marti,go

Irci ?!? Gde nadjose njih? Da su rekli mali zuti iz zemlje izlazeceg sunca, ili jos bolje mali zeleni sa planete Mars, mozda bi i poverovao!

Verovao ili ne, u Ireland se nalaze najvece distributerske kuce za HW i SW, a bogami i dosta drugih grana privrede....Blizu USA, jeftino zemljishte, jeftina radna snaga...raj choveche

Irska je informaticki centar Evrope.

da, u Irskoj mnogo zaradjuju na hardveru i softveru, mada su i porezi veliki - tamo se najvishe isplati biti nezaposlenim poshto vlada ima program kojim se takvim ljudima placa 30k evra godishnje kao socijalna pomoc :)

Poslednja izmena:
zerbah je napisao(la):
da, u Irskoj mnogo zaradjuju na hardveru i softveru, mada su i porezi veliki - tamo se najvishe isplati biti nezaposlenim poshto vlada ima program kojim se takvim ljudima placa 30k evra godishnje kao socijalna pomoc :)

U Norveskoj se to jos vise isplati!! 45 do 50k evra godisnje...

Na svu srecu, projekat postoji, jedino je realizacija malo nerealna, do 2006-te, koja je prekosutra, a ovde ipak nista nije uradjeno za 1 godinu.
Neke stvari se "krecu" u tom smeru, i sve manje ce zavisiti od lokalnih "mocnika", pa ako su pametni, da "prate talas" i zaplivaju sa njim, moci ce da pokupe politicke poene ( i samo politicke).
Planirano je da se zaposli 150.000 ljudi, od izgradnje do funkcionisanja Vegapolisa.
Mnogo lepo zvuci, i ja se nadam da ce razne mafije biti saterane u cosak (finansijski), sto se polako i desava, tako da cela stvar izgleda ipak realno.

To bi bilo fenomenalno ali je nažalost nemoguće u ovoj bambus državi koja je sve samo nije pravna. Ja prvi ne bi u ovom trenutku uložio pišljiva boba ovde ali....šta ja znam. Možda oni znaju nešto što mi ne znamo. Mada sa druge strane da su naši političari pametni da uzmu strancima džabe da dele zemlju , da ih oslobađaju poreza na dobit prvih par godina i tako dalje...možda bi se ovde nešto i pokrenulo.

Ne bih da "polemisem" o kvalitetu drzave, sa nekim stvarima se ne bih slozio, ali ove je Benchmark forum, a ne politika.. pa jos dnevna.
Projekat zaista postoji, kao i cinjenica da nemamo gomilu "uslova" za funkcionisanje kao drzava.
Licno se nadam, da ce nas taj projekat mnogo brze uklopiti u svetske integracije (tehnicke, tehnoloske i finansijske), a politika ce se menjati vec prema napretku.
U slucaju realizacije takvog projekta, mocicemo da racunamo i na to da postanemo komunikaciono cvoriste izmedju Evrope i Istoka. A to znaci intenzivan razvoj IT tehnologija, za koje imamo i znanja i ljudi (mladih, zainteresovanih i pametnih), samo nedostaje hardver i naravno evropska verifikacija (ili saglasnost, ako je tako jasnije).
Takva "integracija" u Evropu, je realna prvo tehnicka i tehnoloska, a politicarcici, glupavi mafijascici i ostali cankolisci "raznih politickih opcija", ce morati da "promene nacin razmisljanja", ili ih nece biti na sceni.
Vec sam ubedjen da ih vise niko nista ne "pita", samo ih "cede i pritiskaju", a na kraju bude "kako Tata kaze".

Poz.

To bi sve bilo lepo da se vidi, a dokle oni to ne naprave, meni je super i ovde u originalnom Vegasu :D :D :D

Vladd je napisao(la):
Takva "integracija" u Evropu, je realna prvo tehnicka i tehnoloska, a politicarcici, glupavi mafijascici i ostali cankolisci "raznih politickih opcija", ce morati da "promene nacin razmisljanja", ili ih nece biti na sceni.
Vec sam ubedjen da ih vise niko nista ne "pita", samo ih "cede i pritiskaju", a na kraju bude "kako Tata kaze".

Poz.

Lepo receno :wave:

Samo im daj fotelju, i radice sta im kazes. To je u nasoj napacenoj zemlji tako ocigledno.

Cao

Vrh Dno