Šta je novo?

uuubrzanje

Misko je napisao(la):
E sad kako ne razumes to je 200 Mhz-a amdovskih, a onih 150 je intelovskih tako da mora da je intel brzi 😀. Al nema veze ko hoce da se kladi i izgubi neka dodje.
Naravno da testirani procesori moraju da rade u istom okruženju, a to se odnosi i na memoriju. Zašto bi u jednom slučaju koristili SDRAM, a u drugom DDR? Hajde onda da testiramo PIII sa RDRAM-om. Ha? 🙂

U slučaju SDRAM-a intelovih 150MHz je sinhrono, a AMD ne može u potpunosti da iskoristi potencijal svoje DDR magistrale. Kada bi testirali SDRAM platforme, Intel @150MHz bi ipak bio u prednosti u odnosu na AMD@100MHz ( DDR = 200MHz efektivno ).

Dobio sam danas xp1600+ sa agoia stepingom, onaj zeleni.
Sledece nedelje bi trebala da stigne drv5 pa da vidim kt333 kako radi .Ovaj xp bi navodno trebalo da udari 1725mhz na default naponu,kada isprobam javicu dokle ide.(valjda cu uspeti da nabavim i dobar ram)
Pozdrav.

Misko je napisao(la):
E sad kako ne razumes to je 200 Mhz-a amdovskih, a onih 150 je intelovskih tako da mora da je intel brzi 😀. Al nema veze ko hoce da se kladi i izgubi neka dodje.

Nemojte da se kladite sa Miskom. 😛

magick je napisao(la):
Naravno da testirani procesori moraju da rade u istom okruženju, a to se odnosi i na memoriju. Zašto bi u jednom slučaju koristili SDRAM, a u drugom DDR? Hajde onda da testiramo PIII sa RDRAM-om. Ha? 🙂

U slučaju SDRAM-a intelovih 150MHz je sinhrono, a AMD ne može u potpunosti da iskoristi potencijal svoje DDR magistrale. Kada bi testirali SDRAM platforme, Intel @150MHz bi ipak bio u prednosti u odnosu na AMD@100MHz ( DDR = 200MHz efektivno ).

Covek koji je prvi prozvao, bas je predlozio ovu kombinaciu AMD DDR vs Intel SDRAM, i ja reko ajd da zaradim neke pare 😀.

magick je napisao(la):

Tu ima istine...

Nije bas apsolutno tako.

Naravno da zavisi od toga STA radis i KAKO si konfigurisao sistem.

Vi (& Misko) ste u pravu! Ali, NE uvek, u kombinaciji koju JA napravim izgubicete opkladu...

To, (opet) ne znaci nista, ali ipak imajte i tu glupost u vidu!
Izvinjavam se unapred!!!
Tj ne shvatajte ovaj komentar o "gluposti" licno ja nisam taki.

Samo, ima tu nekih komplikacija... Sinhroni RAMjeje u dobrom delu (ovo je tek da NE kazem u Ogromnoj vecini) slucajeva bolje resenje. I ja ga koristim, prosto, treba mi. Ali ima slucajeva gde DEBELO zalim za VIA-inim asinhronim... Zalim, jer sam imao oba, pa prodao potonji. To je (sto se mene tice) bila greska!

Jos jedan reply... "Filozofski"

Sto se kladjenje tice, jedan moj VEOMA dobar prijatelj, (nismo se culi ima sto godina... Ne znam ni dal je ziv!) mi je objasnio zasto se NIKAD ne treba kladiti...

Prvo, kladis se, uglavnom, sa prijateljem!
Posledice su VRLO nezgodne!
Ili si TI izgubio PRIJATELJA!, ILI SI TI ispao glup!
U SVAKOM slucaju na gubitku si!!!

dejandj je napisao(la):
Tu ima istine...

Nije bas apsolutno tako.

Naravno da zavisi od toga STA radis i KAKO si konfigurisao sistem.

Vi (& Misko) ste u pravu! Ali, NE uvek, u kombinaciji koju JA napravim izgubicete opkladu...

U ti imas magicni super brzi najbolji ultra podesavac za windows 😀. Mozda izgubim ako u kobinaciji koju ti pravis ti izvadis procesor AMD sistemu 😀.

Originally posted by dejandj

Samo, ima tu nekih komplikacija... Sinhroni RAMjeje u dobrom delu (ovo je tek da NE kazem u Ogromnoj vecini) slucajeva bolje resenje. I ja ga koristim, prosto, treba mi. Ali ima slucajeva gde DEBELO zalim za VIA-inim asinhronim... Zalim, jer sam imao oba, pa prodao potonji. To je (sto se mene tice) bila greska!

O kojem asinhronom radu pricas, ja sam pominjao sinhroni tek u asinhronom nebi imao sta da trazis kod SDRAMA, DDR nema asinhroni rad.

Misko je napisao(la):
O kojem asinhronom radu pricas, ja sam pominjao sinhroni tek u asinhronom nebi imao sta da trazis kod SDRAMA, DDR nema asinhroni rad.

Naravno ne win vec aplikacija tj program!

Ja prico o VIA-i, konkretno 693, 694 >SD-RAM za DDR ne znam!

Geek_master je napisao(la):
Zaboravio sam da napomenem, onih 50 fps na mojoj kartici je za 1024x32 max demo001 i ne moze vise, makar da je stavis na server...

Kod mene Gigabyte MX ( znachi onaj prvi a ne 400 ili 200 ) daje 59. frejmova.
FSB je 100x6,5 koper na BX plochi.

Buca

Buca je napisao(la):
Kod mene Gigabyte MX ( znachi onaj prvi a ne 400 ili 200 ) daje 59. frejmova.
FSB je 100x6,5 koper na BX plochi.

Stavi max quality, znaci teksture do kraja i jos jednu stvar ne secam se nesto treba na high sto je na normalu. I naravno ne OC.

Geek_master je napisao(la):
Stavi max quality, znaci teksture do kraja i jos jednu stvar ne secam se nesto treba na high sto je na normalu. I naravno ne OC.

jeste na max quality, ja mislim da je toliko brzo zbog dobre ploche, inache dobitak ne prelazi ni pola frejma kad procesor radi na 866. a chak je i AGP magistrala tad na 88mhz

Buca

Nazad
Vrh Dno