Šta je novo?

uTorrent ubija protok

_Mita

Cenjen
Učlanjen(a)
23.03.2014
Poena
170
Imam SBB paket od 40/2 Mb/s i Home Gateway uređaj koji daju korisnicima za telefon/internet/televiziju.
Problem koji imam je da kad upalim uTorrent protok umire, bez obzira da li se skida 4 MB/s ili 100 KB/s. Evo trenutno je zbirni bandwidth za download 100 KB/s, a za upload 0 KB/s i jedva sam otvorio forum.

Je l' je imao neko sličnih problema? Našao sam da može da se smanji dozvoljeni broj konekcija, ali nisam primetio neki napredak.

Ima resenje: qBitorrent.

Misliš da je do samog programa?

Da dodam, upravo sam testirao internet na drugom računaru i radi savršeno - 30/2.8 Mb/s (što će reći da mi je upload možda čak i 3 Mb/s). A ovo upućuje na to da je do računara/programa (ja sam bio ubeđen da je ruter u pitanju).

da li si pokusao da promenis port? idi na random i stavi neki izmedju 40 i 55k

Instaliraj BitTorrent 90% su slicni , ja sam taj problem tako resio.

uTorrent 2.2.1 i UZIVAJ.

Nema problema ni sa zadnjim 3.4.8...

3.4.8 koristim trenutno.
Probao sam sa promenom porta i ista je situacija.

Probaću BitTorrent kada mi se završe započeti torrenti.

Клијент нема везе, сви они раде једно исто осим што можда негде има проблема у подешавању или нечем трећем. Постоји гомила подешавања која мора да се уради по пропису и скоро сигурно је ту проблем. Иначе СББ интернет нема проблема са тим, за разлику од АДСЛ интернета где уме добро да се угуши ако крене upload ... који у сваком случају мора да се ограничи.
Наравно, све ово у случају да проблем није на некој другој страни, међу вирусима, апдејтом који иде у исто време или са неким ђубре програмом који користи прилику да поздрави жику.

Клијент нема везе, сви они раде једно исто осим што можда негде има проблема у подешавању или нечем трећем. Постоји гомила подешавања која мора да се уради по пропису и скоро сигурно је ту проблем. Иначе СББ интернет нема проблема са тим, за разлику од АДСЛ интернета где уме добро да се угуши ако крене upload ... који у сваком случају мора да се ограничи.
Наравно, све ово у случају да проблем није на некој другој страни, међу вирусима, апдејтом који иде у исто време или са неким ђубре програмом који користи прилику да поздрави жику.

Imaš li onda neku preporuku za ta podešavanja?
Koristim program godinama i pre definitivno nije bilo tog problema, mada sam odavno primetio da je internet neupotrebljiv kada se nešto skida, ali sam trpeo jer sam retko skidao.

Preveliki broj konekcija ume da uguši protok. Kako to je sada podešeno?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Capture.PNG
Ovako je sada podešeno, ovo obojeno je bilo 200.

Nemoj Bittorrent, to je isto smece puno adware-a kao i utorrent. Probaj qBitorrent pa javi da li radi. Ja sam isto godinama koristio utorrenta i redovno apdejtovao, ove nove verzije su bas krs u svakom smislu. Pre nekih sest meseci sam prelomio i presao na qBitorrent na Windowsu, na Linuxu koristim Transmission.

Imas ovde link za skidanje: http://www.qbittorrent.org/download.php

Izgleda da je problem u WiFi signalu...
Instalirao sam qBittorrent sad i internet je radio slično kao sa uTorrentom. Onda mi je palo na pamet da se premestim sa laptopom do rutera i potpuno druga priča. Sve radi super, bio sa uTorrrentom, bilo sa qBittorrentom.
Nije mi samo jasno šta se tačno dešava, jer i u sobi gde inače sedim mogu da ostvarim oko 4 MB/s download, ali torrent i još nešto plus nikako ne funkcioniše. Čak sam primetio i da mi signal u potpunosti nestane i Dropbox i Chrome crknu, a uTorrent i dalje skida...

Pokusaj ovo, imao sam slican problem, ovo mi je resilo.

utorr09.jpg

Pokusaj ovo, imao sam slican problem, ovo mi je resilo.

utorr09.jpg

Broj polukonekcija je u qBittorrentu postavljen na 20, a isto se ponašao kao uTorrent kada sam bio u udaljenoj sobi.
Definitivno je problem u WiFi signalu, moraću to nekako da rešim. Hvala svima na pomoći :)

Moguće, verovatno je do rutera imao sam sličnih problema gde je WiFi gušio ruter pa sam bio primoran da WiFi ugasim a ostale uređaje prebacim na kabal.

Bilo koji klijent ce ti gusiti protok, osim u delu kada smanjis global upload. So.....smanji global upload na pola (prm. ako ti je upload 4Mbps, stavi na 2Mbps (2000Kbps) ili manje)

Meni ne guši, s obzirom da sa drugih računara internet može da se koristi normalno, dok je na mom upaljen torrent klijent.
Jednostavno je signal slab (iako ga Windows prikazuje sa 4/5 crta) i protok mnogo manji nego što bi trebalo da bude. Baš sam skorije pokušao da poboljšam protok sa TP-Link ruterom, ali nisam uspeo da ga povežem u WDS Bridge mod.

Nemoj Bittorrent, to je isto smece puno adware-a kao i utorrent. Probaj qBitorrent pa javi da li radi. Ja sam isto godinama koristio utorrenta i redovno apdejtovao, ove nove verzije su bas krs u svakom smislu. Pre nekih sest meseci sam prelomio i presao na qBitorrent na Windowsu, na Linuxu koristim Transmission.

Imas ovde link za skidanje: http://www.qbittorrent.org/download.php
E hvala ti za "skidanje", odvelo me do nekih zenetina...mis prebacih u levu ruku. :d

Prilozi

• Screenshot (36).png
    Screenshot (36).png
    429.6 KB · Pregleda: 89
Sourceforge postao dno hoster znaci... nisam znao da ima toliko reklama. Sledeci put cu izvuci dajrekt link i okaciti ovde.

Da malo ozivim temu...

Pogledajte slike, i recite mi zasto toliko mnogo razlicitih sidera mi pusta, odnsono zasto od toliko razlicitih sidera ja vucem identicnom brzinom i onda dole negde pri dnu mi smanjuje pojedinacnu brzinu.
Ima jos prostora za veci DL na netu ali ne ide brze, a ova identicna brzina DL za veliki broj sidera od kojih primam torrent, me zbunjuje.
Do pre neki dan je radilo sve ok, vukao max koliko moze, a danas kad sam se nameracio da skidam desetine i mozda stotine GB serija koje sam pogubio kad je crkao hdd ne daje mi maximalne brzine koje mogu povuci sa 75/5 internetom (stovano max rate DL 8000kB/s, max UL rate 450kB/s) ?
Sta ja radim pogresno, sta trebam da promenim da bude brze i da se iskoristi max protok koji sam odobrio za uTorrent 2.2.1. verziju (dobra stara koja je radila odlicno i bez reklama).

Capture.JPG

Capture2.JPG

Ja sam nakon inicijalne diskusije to i uradio. Posle sam ubrzo počeo Transmission na Linuxu da koristim i nije više bilo problema :D

Vrh Dno