Šta je novo?

uTorrent - kratko pitanje

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Imam ver. 2.2.1. Kako da namestim da kada otvorim torrent fajl da izlista i dozvoli mi sta da cekiram ili uncekiram za download?

Options > Preferences > UI Settings > Show a window that displays the files inside a torrent in advanced mode.

Stoji mi to vec. Ja dobijem prozor i opciju ' Select all ' i ' Select none ' ali fajlova nigde nema. Stavio sam neku seriju da skidam pa sam hteo da izbacim neke epizode.

2012-06-04_2231.png

Verovatno si kliknuo na neki magnet link na netu - npr na Pirate Bayu. U tom slučaju je to normalna pojava. Da je moguće prvo skinuti torrent fajl onda bi dobio opcije koje tražiš.

Izgleda da je bas tako. Kada kliknem da skinem torrent fajl izadje mi uvek ovaj prozor:
2012-06-04_2251.png

Zatim kliknem YES i pojavi se u uTorrentu

Tixati daje mogućnost biranja fajlova i kada se klikne na magnet link.

Nisam koristio taj program. uTorrent je najpopularniji pa mi je uvek i lakse da se snadjem za pomoc oko njega.

Hvala ucesnicima u temi cheers

posle oderdjenog vremena (par sekundi kad krene download) pojave se svi fale-ovi i mozes da ih odcekiras, odnosno desni klik na file i dont dowload

Magnet link ne sadrzi sve detalje paketa koji skidas. Tek kada se utorrent poveze sa drugim mrezama on povuce detalje paketa. Tek tada mozete da birate sta da se skida a sta ne.

@yooyo
Hvala na objašnjenju, baš sam se pitao zašto se ovo dešava kada otvaram magnet linkove.

Mali off-topic...

Imam ver. 2.2.1.

Do današnjeg dana, rekao bih, neprevaziđena verzija µT-a. Sve posle toga je uglavnom promašaj, zato preporučujem da se ostane na verziji 2.2.1, ako neko baš želi da koristi µT. A i ljudi koji rade na njemu su postali gramzivi pa sada, posle nekih neozbiljnih poteza, ne mogu da se operu: µTorrent Makes Ads Optional Following User 'Revolt'. Mnogim korisnicima je prekipelo kretanje u pogrešnom smeru što je malo otreznilo ljude koji razvijaju µT. Evo šta najavljuju posle nedavnih neslavnih egzibicija, pročitati 1. post.

Uglavnom, µT ne koristim (aktivno) već dugo, tako da me ove stvari ne dotiču. Ipak, razumem ogorčenje ljudi koji su se kleli u njega a dobili sa svakom novom verzijom sve veće razočaranje. Iako mu mesto #1 nije ugroženo, mnogo ga je ljudi napustilo u poslednje vreme. Na sreću, danas postoji nekoliko sjajnih alternativa:

- qBittorrent (moj favorit)
- Transmission
- Deluge
- Tixati

Koji god da izaberete, nećete pogrešiti. :)

Poslednja izmena:
qBittorrent mi je rasturao konkeciju na računaru i samo je restart modema pomagao. Kako sam ga deinstalirao i vratio se na uTorrent 1.8.5 nikakvih problema nema.

Taj bug se ponekad javljao ranije, izgleda da ga nisu skroz ispeglali. :( Ja taj problem nemam, ali sam video na nekim forumima da se još uvek povremeno javlja.

No, dobro, svako koristi ono što mu najbolje radi/odgovara. µT 2.2.1 (čak i neke starije verzije) su odlična opcija.

Poslednja izmena:
Jos uvek koristim ut2.2.1 - probao sam i kasnije verzije ali ovo je naj sto se mene tice.

Meni 1.8.5 sljaka mnogo dobro i nemam potrebe da ga menjam, jedino iritira kad skidam nesto sa public trackera (udp)

Šta te iritira?

Ne podrzava UDP, tek su ga kasnije ubacili...

Meni 1.8.5 sljaka mnogo dobro i nemam potrebe da ga menjam, jedino iritira kad skidam nesto sa public trackera (udp)

Ukoliko se koriste intenzivno javni trekeri (pogotovu TPB), to jeste veliki nedostatak. Ako se tačno sećam, podrška za UDP je stigla tek sa v2.0. Uvek možeš da pređeš na v2.x. Preporučujem, po meni, najbolju verziju µT-a ikada:

µTorrent 2.2.1 Build 25130

Napomena: Kao i uvek, prilikom instalacije obratiti pažnju i obavezno otčekirati ponuđeni adware.

Taj buld je bolji od 25302? Inače, i v2.0.4 važi za odličnu.

Od verzije 2.0 je poceo UDP.

Ja bih i danas koristio 1.8.x verziju da neki trekeri ne zahtevaju noviju verziju. Sad koristim 2.0.4 i necu menjati sve dok ne moram jer mi je uvek sve radilo bez problema.

"Force Re-Check" mi ne radi na nekim torentima sa našim slovima č,ć,š... Je l' imao neko ovaj problem?
Napomena da sam torente kreirao u Mac OS-u, a pokušavam da ih otvorim sa uTorrent-om u Windowsu.
Možda je encoding pobrljavio.

Vrh Dno