Šta je novo?

uTorrent 1.8.2 BackUP?

Raksa

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Doslo vreme da se reinstalira Windows a posto u listi za dwnl uTorrenta imam gomilu stvari zanima me kako da ih bekapujem tj sacuvam pa da ih opet koristim sa novim Windows-om! Dakle bekap liste ali i podesavanja iz preference liste (ako je to moguce)???
Hvala na brzim odgovorima :wave:

ako su ti na drugoj particiji, nishta ne dirash i kad dignesh win podesish utorrent da chuva na tu istu lokaciju, ubacish torrent fileove u utorrent on ih lepo chekira i nastavlja po starom...

Nema backup funkciju(barem ja nisam našao), moraš sam, ručno, ali postoji i jednostavniji način od Čarlijevog.
Imaš direktorijum
c:\Documents and Settings\[ImeUsera]\Application Data\uTorrent\
u kojem se nalaze svi ti podaci koji ti trebju i koje moraš da sačuvaš. Kada reinstaliraš Windows i staviš u Torrent, ugasi uTorrent i iskopiraj sačuvani direktorijum nazad na mesto, ponovo pokreni uTorrent i to je to. Sav download sa svim podešavanjim je tu.
Naravno ovo je pod pretpostavkom da ti direktorijumo uTorrenta sa torrent fajlovima i započetim i završenim stvarima nije na C:-u, inače treba da bekapuješ i taj direktorijum i da ga posle vratiš na pređašnje mesto...

Poslednja izmena:
Nema backup funkciju(barem ja nisam našao), moraš sam, ručno, ali postoji i jednostavniji način od Čarlijevog.
Imaš direktorijum
u kojem se nalaze svi ti podaci koji ti trebju i koje moraš da sačuvaš. Kada reinstaliraš Windows i staviš u Torrent, ugasi uTorrent i iskopiraj sačuvani direktorijum nazad na mesto, ponovo pokreni uTorrent i to je to. Sav download sa svim podešavanjim je tu.
Naravno ovo je pod pretpostavkom da ti direktorijumo uTorrenta sa torrent fajlovima i započetim i završenim stvarima nije na C:-u, inače treba da bekapuješ i taj direktorijum i da ga posle vratiš na pređašnje mesto...

i stani sad, to je jednostavnije? meni je download mesto D:\received files. izbrishem C, instaliram win, instaliram uTorrent, stavim da sve shto skida meche u D:\received files i voila samo ponovo trebam da ubacim torrent file u uTorrent. chekira fileove i nastavlja po starom... svako ima svoje ali da li mora na nachin: zashto jednostavno kad mozhe i komplikovano?

i stani sad, to je jednostavnije? meni je download mesto D:\received files. izbrishem C, instaliram win, instaliram uTorrent, stavim da sve shto skida meche u D:\received files i voila samo ponovo trebam da ubacim torrent file u uTorrent. chekira fileove i nastavlja po starom... svako ima svoje ali da li mora na nachin: zashto jednostavno kad mozhe i komplikovano?

Da, moje je jednostavnije.

Nema ponovnog podešavanja svih opcija, direktorijuma gde skida, koje nadzire, gde čuva torrente, niti podešavanje koje će sve kolone i kojim redosledom prikazati u glavnom prozoru i u "Detalied Info", a gde je tek pojedinačno ubacivanje svakog torrenta koji se skida ili šeruje koji ti moraš da odradiš? Šta ako imaš desetak ili više započetih ili napola završenih torenata? Ili još 20tak ili više torrenata koje si ubacio u listu i čekaju da dođu na red da ih konačno počneš skidati? Zar je jednostavnije da svaki ponaosob ponovo unosiš i klikćeš <OK>?

Po mome samo treba da napraviš bekap jednog jedino direktorijuma velikog oko 2MB(kod mene), presnimiš ga nazad posle reinstalacije XPa i ponovnog pokretanja torrenta i to je to.

Nema ponovnog podešavanja ničega, niti ponovnog učitavanja bilo čega. Sva podešavanja su tu.

Meni je uTorrent inače instaliran na
e:\Program Files\uTorrent\
i u uTorrent-ovom folderu imam još 3 pod direktorijuma:
- Completed (završeno)
- Download (ono što se skida)
- Torrents (svi učitani torrenti)
Direktorijum iz kog automatski učitava torrent fajlove mi je D:\Temp.
Ništa od toga ne moram ponovo da podešavam u uTorrentu posle reinstalacije, nego samo da snimim
nazada na svoje mesto. To je oko 5 sekundi posla. A koliko treba tebi da ponovo podesiš samo direktorijum gde ti je DL?

Da te parafraziram, svako ima svoj, njemu najzgodniji način, ali zar moraš sebi baš toliko komplikovati život? :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno