Šta je novo?

uTorent nece skida 0-peears 0-seeds

gorio83

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
319
Kada skinem neki torrent file i krenem da ga otvorim preko nekog torrent downloadera on ga startuje, ali uopste ne krene da ga downloaduje, znaci stoji na 0% i ne mrda odatle. Bilo koji torrent downloader da koristim isti problem. :trust:
Bio sam na sajtu www.portforward.com ali tamo stoje objasnjenja za rutere, meni je ruter verovatno kod ISP.

Uzgred koristim bezicni internet.
Preko mog (ovislink WL-1120AP) ap-a koji radi u klijent modu sam konektovan na provajderov AP.
Dabi se konektovao pokrecem WAN Miniport (PPPOE) gde unosim kor. ime i sifru.
Any help?

Jesi li siguran da torrent koje si probao ima aktivne seedere. Ako nisi, pronadji torrent sa dosta seedera pa probaj..

ako koristis utorrent imas u njemu opciju da testiras da li je otvoren port koji on koristi

ako koristis utorrent imas u njemu opciju da testiras da li je otvoren port koji on koristi
Jesam kaze:
Checking port 36211 on 212.200.100.100...

Error! Port 36211 does not appear to be open.

nemam nikakav firewal.

Ipconfig.jpg

eto... cim ti prijavljuje da ti port nije otvoren, a ti ga nisi zaatvorio znaci da ili nemas javnu IP adresu ili ti provajder blokira p2p saobracaj, mada cim nece ni malo da vuce 100% je do provajdera...

Kakvi su IKOMovci po pitanju plokiranja p2p sadržaja, zna li neko?
Naime, dešava se sledeća stvar, kada se startuje torent, krene da skida normalno, ali posle izvesnog (veoma kratkog) vremena i seeds i peers padaju na 0. I to traje tako dok se program manuelno ne resetuje, kad se ponovo dešava isto ovo.
I još jedna zanimljiva stvar, mada je vezana za RapidShare. Kad hoću da skinem bilo šta sa Rapida, on mi prijavljuje da neko već skida sa moje IP adrese ?!? Ne znam kako je ovo moguće, da neko u isto vreme kad i ja koristi istu IP adresu. Da napomenem još jednom da je u pitanju kućna varijanta kablovskog interneta na IKOMu.
Zna li neko o čemu je ovde reč?
Hvala

Kakvi su IKOMovci po pitanju plokiranja p2p sadržaja, zna li neko?
Naime, dešava se sledeća stvar, kada se startuje torent, krene da skida normalno, ali posle izvesnog (veoma kratkog) vremena i seeds i peers padaju na 0. I to traje tako dok se program manuelno ne resetuje, kad se ponovo dešava isto ovo.
I još jedna zanimljiva stvar, mada je vezana za RapidShare. Kad hoću da skinem bilo šta sa Rapida, on mi prijavljuje da neko već skida sa moje IP adrese ?!? Ne znam kako je ovo moguće, da neko u isto vreme kad i ja koristi istu IP adresu. Da napomenem još jednom da je u pitanju kućna varijanta kablovskog interneta na IKOMu.
Zna li neko o čemu je ovde reč?
Hvala

Nalazis se iza NAT-a na Ikomovom ruteru,to ukratko znaci da vas vise deli istu javnu IP adresu,(ti imas svoju privatnu adresu koju ne delis ni sa kim ali su samo javne adrese vidljive na netu) zato Rapid prijavljuje da sa tvoje adrese vec ide download,problem mozes da resis zakupljivanjem javne IP adrese kod Ikoma (ako je to moguce) ili kupovinom premium accounta na Rapidu,sto se tice torrenta oni rade i ako si iza nat-a,mada nesto otezano (Npr imaces manje seed/peer-ova u listi nego kada imas javnu adresu pa ce samim tim i download uglavnom biti sporiji) osim ako provajder ne blokira p2p saobracaj,onda ni torrenti nece raditi uopste.

Poslednja izmena:
Vrh Dno