Šta je novo?

Utisci sa demoa...

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
E pa imao sam to (ne)zadovoljstvo da skinem i odigram sledece demoe:

XIII
Breed
Empires: Dawn of the modern world
Homeworld 2
X2 the Threat
Chaos legion

Utisci su sledeci:

Breed - 3d arkada nabijena akcijom, ima i voznje i letenja, i pesadijskih misija u okviru odreda, ali grafika je morala biti donekle zrtvovana zbog toga pa nije savrsena ni za voznju ni za footing ni za letenje, ali sve u svemu - vrlo dobra. Nvidia logo (The way it's...) vas ovde ocekuje.
Inace igra je radila savrseno tecno i glatko u 1152*864 sa 4x fsaa, tako da je endzin ocito vrlo skalabilan. Vrlo interesantna stvar kakva fali zanru (a da je izvodjenje dobro), zasluzuje moje preporuke. U najkracem - nesto slicno toliko izvikanom Halo-u, sto moze vrlo lako da ga prevazidje.

XIII - odlican ! Cak me je prijatno iznenadio sasvim zadovoljavajucim kvalitetom. Jeste da je crtano kao u stripu, ali zaista vredi i strasno je igriv. Nijedan ljubitelj fpsa ne bi smeo sebi da dozvoli da je makar ne proba

Empires - Dawn of the modern world - strategija visokog potencijala, mozda najvise nalik M$-ovim Age of... strategijama ali bolja u odredjenim elementima. Sarena i raskosna grafika, odlican balans jedinica, okrsaji trupa velike brojnosti, usporeni damage (kao u WarCraftu morate da se sibate pola sata da bi 1 jedinica zaginula:)) itd. Svi koji vole strategije ovo ne treba da propuste, a i ostali bi mogli makar da probaju ovo kad dodje.

X2 The Threat :banana: - MOJ FAVORIT !!! Igra koja ce da IZUVA !!! Naslednik odicnog X-Beyond the Frontiera izgleda i deluje jos fenomenalnije u svakom pogledu !!! Za svaku preporuku - SVIMA !!!

Chaos Legion - Port sa konzola, akciona arkada ali deluje odlicno. Doduse, kontrolni sistem je donekle nezgrapan, ali to nije nenadoknadivo niti je toliki problem. U japanskom stilu, sa mnogo komboa, kikova i slicno. Uopste nije tako lose.

Homeworld 2 - pa, paradoksalno, u neku ruku i jedino razocaranje. Ovde ama bas niceg novog nema od onog sto sam prosvrljio, ali vadi ih to sto je kec bio savrsen pa i ne moraju nista posebno da menjaju da bi napravili dobru igru. Verovatno ce biti dobra igra, ali daleko od revolucije kakvu je izazvao prvi deo.

Toliko od mene, nadam se da sam vam priblizio neke stvari
Pozdrav

I na gamespy kazu isto za HW2. ******... Imali su 3 godine da odrade nesto novo i malo prodube igru...

P.S. Prica izuva.

Opti, sudeci po tvojim poslednjim threadovima ti si izabrao svoj zivotni poziv, a?

HM2...ne znam sta si novo ocekivao, ali znam kako izgleda na ATIju 9800pro - pa to je NEVIDJENO, demo izgleda ludje nego da si u bioskopu SavaCentra!

Zorro je napisao(la):
Opti, sudeci po tvojim poslednjim threadovima ti si izabrao svoj zivotni poziv, a?

Ja ? Zasto ? Mislim da gresis. Samo postujem ovde ono sto vidim na gamershellu, a ove demoe sam poskidao sa 10-mbitnim linkom za sat vremena kad sam bio na etf-u :p

Nikako da stignem da sve to i odigram. Zadnje sto sam odigrao je Serious Sam: Jedi Academy, i to sam se *****ao jer je igra mlogo glupa i laka, ali je kratka pa rekoh da je zavrsim.

BTW zar ostavljam takav utisak :(

golub je napisao(la):
HM2...ne znam sta si novo ocekivao, ali znam kako izgleda na ATIju 9800pro - pa to je NEVIDJENO, demo izgleda ludje nego da si u bioskopu SavaCentra!

Ja imam 9700Pro i to kod mene izgleda drugacije :d

Danas uzimam od drajvera full igru (ako se probudi :p) pa javljam utiske.

I na gamespy kazu isto za HW2. ******... Imali su 3 godine da odrade nesto novo i malo prodube igru...

Che je napisao(la):
P.S. Prica izuva

Bolje bi joj bilo, posto je sve ostalo isto ;)

OptiPlex je napisao(la):
...

Ja ? Zasto ? Mislim da gresis. Samo postujem ovde ono sto vidim na gamershellu, a ove demoe sam poskidao sa 10-mbitnim linkom za sat vremena kad sam bio na etf-u :p

Nikako da stignem da sve to i odigram. Zadnje sto sam odigrao je Serious Sam: Jedi Academy, i to sam se *****ao jer je igra mlogo glupa i laka, ali je kratka pa rekoh da je zavrsim.

BTW zar ostavljam takav utisak :(

E, na sta se trose resursi Akademske mreze... :mrgreen:

Inace, misunderstanding, ne htedoh reci da avanzujes za "recenzenta" igara (bar takvih dokolicara nikada nije falilo na ovim geografskim sirinama & duzinama :D ), vec da si se u poslednje vreme bas uneo u tehnikalije, enginee, shadere, rezolucije i ostale kurcobacije, da mozda ne razmisljas o projektu nekakvog srpskog Morrowinda, sa Markom Kraljevicem koji vija Musu Kesedziju po obodima Otomanskog carstva? ;P

OptiPlex je napisao(la):
...

Bolje bi joj bilo, posto je sve ostalo isto ;)

E, pazi kad ja shto se uopshte ne lozim na ta svemirska ******, dok sam gledao uvod u igru (koji traje inache :)), doshlo mi da zaplachem koliko je jako :D

Zorro je napisao(la):
...
da mozda ne razmisljas o projektu nekakvog srpskog Morrowinda, sa Markom Kraljevicem koji vija Musu Kesedziju po obodima Otomanskog carstva? ;P

:banana: Pazi kako je jaka ideja !!! Questovi mogu da budu po motivima iz pesama, da se odvija u porobljenoj Srbiji, kojom gospodare Turci a Marko treba da ih oslobodi posle zavrsne borbe sa zlim sultanom ;)

BTW evo isprobah Homeworld. Nista specijalno sto se gameplay-a tice, sto ne znaci da je lose, naprotiv, odlicno je. Onaj stari osecaj iz Homeworlda je jos uvek aktuelan, gameplay je izvanredan.

BTW2 ma driveru ti si pekmeza ;P Zaplakao si i kad je Dart Vejder rekao "Luke...I'm your father..." ...Ili je to bio Max :p

Anyway hvala za disce :wave;

vec da si se u poslednje vreme bas uneo u tehnikalije, enginee, shadere, rezolucije i ostale kurcobacije, da mozda ne razmisljas o projektu nekakvog srpskog Morrowinda, sa Markom Kraljevicem koji vija Musu Kesedziju po obodima Otomanskog carstva?

ma nije to u poslednje vreme on je oduvek takav samo je jedno vreme ispao iz koloseka pa se sada vratio :)

inache sjajna zamisao za M.Kraljevica... kakav li bi mu 'prevod' bio na engleskom Mark of Kingdom ;P

e da HW2 ni ne treba nishta da menja po pitanju gameplaya koji je savrshen!?! amin za to

Probacu upravo sada LOTR: War Of the ring pa javljam utiske !!

BTW obratite paznju na Knightshift, rpg/rts koji treba uskoro da se pojavi.

Probajte obavezno i :

http://www.ouak.com/

Knightshift, ili kako se doskora zvala Once Upon A Knight. Izvanredan 3d rpg/rts.
Obratite paznju na spisak jedinica i moju omiljenu Mother In Law, powerfull spying unit feat. Oklagija u ruci :p

Inace objavljen je i igriv demo, od cak 450mb, pa cemo videti, mozda ga skinem, mada samo mozda, jerbo izlazi iduce nedelje, a zasto bih se cimao sa demoima kad je tu drajver, nas official distributer of the originala ;)

OptiPlex moze li neka slicica iz te igre XIII posto sam gredao najave tad mi je izgledala odlicno i reci mi ako znas datum izlaska

Dzoni_m , pa imash na netu chini mi se ;)

Dzoni_m , pa imash na netu chini mi se

Stvarno?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rekoh posto covek ima neka kaze vise utisaka i neka okaci neku sliku ja sam malo lenj znas :happy:

Dzoni_m je napisao(la):

Rekoh posto covek ima neka kaze vise utisaka i neka okaci neku sliku ja sam malo lenj znas :happy:

Evo ti shotovi iz XIII.

Inace, sta da ti kazem. Fizika prilicno realna, likovi i grafika kao iz crtanog filma, ili bolje receno stripa. Ti si kao neki lik koji je izgubio pamcenje a svi te jure.
Inace imao sam neodoljiv utisak dok sam igrao da sam u stvari Mister No iz cuvenog stripa, u jednoj od njegovih bezgranicnih nevolja.

Vrlo dobra stvar.

'FALA :p :p :p :p

Inace imao sam neodoljiv utisak dok sam igrao da sam u stvari Mister No iz cuvenog stripa, u jednoj od njegovih bezgranicnih nevolja.

Jaoj opet neprespavane noci :mrgreen: type;

Hvala bogu da su se setili da naprave tako nesto :cuss:

Grafika je do j*** (sudeci po slik) :boom:

Meni se bas svidja ovaj 'manga' fazon a ne neke tamo foto realisticni nivoi i voda da se presijava, senke i ostale za*ebancije ;P

Update za BreeD !!! Ova sqaud doomachina je fenomenalna !!! Fizika kretanja fantasticna ! Jedino sto oruzje ne cima ali tek onda ne bi moglo nista da se pogodi.
Izvanredne skretnje prilikom kretanja, cak sporije idete ako idete uzbrdo. Recimo ako od tacke A do tacke B idete uzbrdo treba vam primetno vise vremena nego nizbrdo.

Pokreti misem vam nisu neograniceni, jerbo oruzje ne moze da se mrda svih 360 stepeni i u ravni i u prostoru vec ograniceno, sto je problem vise.

Sjajno !

Optiplexu,bolje bi bilo da ne kukas i da se ne igras nego da spremas ispite i upises trecu godinu po mogucstvu :)

p.s.Vidim da ce ti Morrowind doci glave:)

Morrowind sam zadnji put pokrenuo 23.6.2003 :D

Ispite i spremam, samo sam presao Jedi Academy za vrlo kratko vreme, a ostale igre i ne igram nego ih drzim instalirane i samo ih eventualno probam, da vidim nasta lice.

Sve sto sam igrao su ovi demoi koje sam nabavio ljubaznoscu izvesne osobe sa 10 mbitnim linkom ;) i to je sve.

BTW izgubio sam ionako sansu da upisem 3. tako da...

P.S. molim nekog od moderatora da obrise onaj attach u gornjem postu posto sam prepunio upload kvotu, a covekje ionako video shotove iz tog fajla

OptiPlex je napisao(la):
P.S. molim nekog od moderatora da obrise onaj attach u gornjem postu
:with:

:hair: Bruka !!!
Nemoj da se :oops: pred mladim clanovima, TI da NEZNAS da obrises svoje Attach. :rolleyes:

Evo jedno kratko uputsvo, nije testko (sigurno ne kao 3.god.faksa) :mrgreen: :
- kliknes na taster Profile (ispod svakog svog posta ga imas...) :beat:
- u novom ekranu lociras sledeci natpis: Kontrolni panel attachmenta korisnika
- zatim kliknes na njega i :rtfm: :happy:, brises do mile volje ;P
:zid: :smack:

maxer je napisao(la):
...

:with:

:hair: Bruka !!!
Nemoj da se :oops: pred mladim clanovima, TI da NEZNAS da obrises svoje Attach. :rolleyes:

Evo jedno kratko uputsvo, nije testko (sigurno ne kao 3.god.faksa) :mrgreen: :
- kliknes na taster Profile (ispod svakog svog posta ga imas...) :beat:
- u novom ekranu lociras sledeci natpis: Kontrolni panel attachmenta korisnika
- zatim kliknes na njega i :rtfm: :happy:, brises do mile volje ;P
:zid: :smack:

Nisam imao pojma da je ovo uvedeno, zaista, posto nikad nisam nesto posebno uploadovao. Mislio sam da se to moze samo brisanjem posta (zasta bi mi trebala moderatorska ovlascenja)

Hvala i pozdrav

P.S. Bruka ctp;

Dzoni_m je napisao(la):
Dzoni_m , pa imash na netu chini mi se

Da si lenj, to znam :)
ja sam post za XIII postavio pre jedno mesec dana kad je demo izashao , ali izgleda da nisi video, inache bi mene cimao na mail za slike i chekao par dana da ti poshaljem :D:D:D

Nazad
Vrh Dno