Šta je novo?

Utisci o Xp home?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Kakav je i da li ste zdovoljni?Radi li crack ili je corporate edition, kao xp professional?

qata_strofa

dok sam home imao instaliran, nije moglo da prodje 45 min a da hdd ne pocne da ore... kliknes na start, on ga otvori ali se zamrzne, onda ti pocne hdd opet da ore... reset... opet isto..... ne smesh da instaliras ni ono sto je satro kompatibilno sa xp-om jer ce obavezno da pukne nesto...

e, a kad sam nabacio XP Pro, prica se menja iz fundamenta. Iako moram priznati da sam se vise lozio na Home verziju (zato sam se i nacekao da stigne crackovana kod nas) sada vidim da razlike itekako ima izmedju Pro i Home verzije.

Pro radi super! Nema bagova, nije mi se jos nijednom desilo da stane iz cista mira kao home.
Home sam reinstalrao jedno 5 puta, i uvek nesto mora da se sjebe. Ma uzas! Probao sam sve, na c, na d, na e.... (e sad nisam samo na A probao :D ) i uvek posle par dana nesto krene da se drnda... shit je home verzija! FX

Pro je u svakom pogledu bolji, stabilniji....
cak mi na njemu radi i matori Fix-It Utilities 3.0 dok ni za 4.0 nisam siguran da li oficijelno podrzava XP.

Pro i samo PRO!

Poz! :wave;

da, zaboravih, sto se tice crackovanja XP home-a nema frke.
nije corporate edition (bar ne ovo sto ja imam) i cd nije butabilan... :mad:

Crack se sastoji iz ulaska u Safe Mode posle same instalacije OS-a i pokretanjem dva mala fajlica.

Doduse jednom mi nije ovo poslo za rukom ali ko zna posle toliko drndanja i reinstaliranja mozda sam i zaboravio da udjem u safe mode...

:wave;

Ovde ja vladala euforija oko Home-a, a meni nikada nije bilo jasno zašto se pale na osakaćenu verziju XP Pro-a kada i jedna i druga koštaju malo više od cene medija.

Da li je tvoja verzija Home-a bila crackovana ili ona corporate?

Amon_Ra je napisao(la):
Mislim da smo vec sto puta objasnili, al ajd ponovo :p

Corporate je kao sto joj ime i kaze verzija za velike korporacije koje instaliraju OS na hiljadama kompjutera, pa je izbacena aktivacija da ne bi svaki morao ponaosob da se aktivira.
Sama logika ti kaze da nijedna firma ne bi na svoje kancelarijske PC-eve instalirala Home Edition...
Znaci Home Corporate NE POSTOJI

Isto tako,kao sto smo mnogo puta rekli, kernel Pro-a i Home-a su POTPUNO isti i pod uslovom da poredimo normalne legalne aktivirane verzije ne sme i ne moze da bude nikakve funcionalne razlike.
To sto se nama razlicito ponasaju je upravo posledica sto koristimo razne crackove za Home Edition, sto ocigledno utice na njenu stabilnost (Windows je to...:D - zna da menja ponasanje i u zavisnosti od vlaznosti vazduha, a kamoli kad ga slogirate zahvatom u srce...).
Mislim da je sve to bilo jasno i pre sest meseci kad smo XP poceli da koristimo, ali kao sto rece delimir, neka euforija se razvila kad se pojavio Home po CD klubovima...valjda su sad ljudi shvatili...

Poenta price je da sa MS vise ocigledno nema sale sto se piraterije tice (uzmite i primer Office-a XP koji ne mozemo da upgrade-ijemo sa SP1 posto prepoznaje da kopija nije legalno aktivirana).Da nisu napravili taj Corporate, malo morgen bi mi koristili XP uopste...:(

Nemoj me praviti budalom.
Meni je ta cela prica oko XP-a dobro poznata.
Ali izgleda da ti nesto ne znas...
Postoji verzija XP Home-a kojoj NE trebaju crackovi, vec se samo upise serijski broj i vozi... upravo TU verziju ja imam, ali je nisam instalirao jer sam vec imao Prof na kompu.Iz tog razloga sam pitao coveka koja je verzija u pitanju, da znam valja li ova moja ili ne.

Amon bio je onaj generator tih serijskih brojeva za aktivaciju (ili kako već...). To je bilo na sajtu dEXE-a sa ovog foruma...Ja nažalost nisam to skinuo...

Amon_Ra je napisao(la):
Nemoj me praviti budalom.
Meni je ta cela prica oko XP-a dobro poznata.
Ali izgleda da ti nesto ne znas...
Postoji verzija XP Home-a kojoj NE trebaju crackovi, vec se samo upise serijski broj i vozi... upravo TU verziju ja imam, ali je nisam instalirao jer sam vec imao Prof na kompu.Iz tog razloga sam pitao coveka koja je verzija u pitanju, da znam valja li ova moja ili ne.
Ma ne pravim te budalom, nego se onda nisi dobro izrazio(uostalom nisam se samo tebi obracao nego generalno, svima...)
Pitao si da li je Home crackovana ili corporate - a ipak stoji neoboriva cinjenica da Home Corporate NE POSTOJI.

To sto postoje mozda neki CD-ovi sa instalacijom Home-a kojoj ne treba aplicirati crack samo znaci da je vec pre rezanja nesto cackano po instalacionim fajlovima pa je skinuta potreba za aktivacijom.Bilo kakav Home kojem ne treba aktivacija iz Microsofta nikad nije izasao...
Koliko je sve to uspesno moze covek lako da se uveri na forumu po mnogim zalosnim pricama o katastofalnom ponasanjima Home-a...

Jedina mogucnost je taj generator aktivacionih brojeva, ali koliko sam cuo ni to bas iz nekih razloga ne radi pouzdano.

Amon_Ra je napisao(la):

Verzija moja je ona sto mora da se krakuje... CD pritom nije butabilan... :mad: tako da je ta tvoja verzija svakako bolja...

Reci mi molim te koji je build version?
Da je uporedim sa ovom mojom, jer mislim da je moja neka druga verzija.

Nazad
Vrh Dno