Šta je novo?

UT3 lose performanse?!?

alokiN

Čuven
Učlanjen(a)
14.12.2002
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7950X & Deep Cool AK620 Zero Black
Matična ploča
ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WiFi
RAM
Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 CL30-40-40-96 1.40V 64GB
GPU
Gigabyte RTX 4090 Gaming OC
Storage
Samsung 990 Pro 2TB, Kingston KC3000 1TB
Zvuk
HyperX Cloud II, Sennheiser HD350BT
PSU
Seasonic Vertex GX1000
Kućište
Lian Li LANCOOL 216 Black RGB
Monitor
Samsung Odyssey G9 49", Samsung CHG70 32", LGC1 55"
Miš & tastatura
Logi MX Master 3s & MX Keys
Laptop
Lenovo Legion 5 pro 32GB RAM, RTX 3070 8GB, SSD 1TB
Mobilni telefon
Xaomi Mi11i
Pametni uređaji
Xaomi watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Instalirao sam danas UT3, patchovao ga krenuo da igram al avaj... Frame rate varira izmedju 60 i 27 u skokovima, sto je uzasno iskustvo prilikom igranja. U cemu je problem. Konfiguracija je ova u "moja masina" drajveri su 7.12. Koliko sam citao ovde po forumu igra bi trebalo da "leti":d
E da, podesavanja u igri su sve na 5 sem, textura koje su na 4 posto sam pomislio da je to problem zbog 16X AF kada su texture na 5.

Prilazem i ocitavanja riva monitora u toku igranja DM-a na mapi Arsenal. Vidi se da je gpu usage jedva nesto vise od pola iskoriscen, a da paradox bude veci oni Peakovi, na pocetku i kraju, su kada je igra u meniju:S:

Mozda je i win zreo za reinstall, ili je 2.7 x2 preslab za ovu igru, ili je nesto trece?

Ima li neko neku ideju?

Poz

Prilozi

• mon.JPG
    mon.JPG
    259.6 KB · Pregleda: 84
Rade odlicno. Kada gledam GPU usage, uglavnom je izmedju 90-100%. U UT-u jedva nesto vise od 50%. NOD mi je pravio probleme pa sam ga iskljucio i situacija je dosta bolja, tj. nema onog seckanja sto lici na frame skip. Reinstaliracu win ovih dana kad budem imao vremena pa cu da vidim onda kakva je situacija.
P.S. Ajd neko sa 3850 nek postuje GPU usage u UT3 ako ga ne mrzi.
Poz

Ustanovio sam vecinu problema:
1. Ljudi, sto mi ne rekoste da ugasim frame smoothing:d
2. NOD mi se nesto klao sa ovom igrom.
3. Kada sam vratio texture quality sa 4 na 5 u potpunosti je nestalo ono nepodnosljivo seckanje:S: sada imam samo one klasicne padove frameratea:d( 29 je min framerate koji sam zabelezio i to se retko desava) uglavnom pici ok.

GPU usage je sada nesto veci, u peak-ovima ide i do 100%, ali i dalje oscilira dosta tako da i dalje mislim da za ovu igru treba ozbiljniji procesor od ovog mog...

Ajd vlasnici 3850/70 postujte GPU usage da vidimo koje su razlike iskoriscenosti graficke karte na platformama sa razlicitim porcesorima.

Poz i srecna nova godina svim userima:D

kako vam NOD pravi probleme ? Kako se manifestuju ? Ja imam NOD ali nisam primetio nista neobicno, a cak sam stavio najosetljivije skeniranje i heuristike (mislim na monitoring, ne na fizicko skeniranje po potrebi). Drugo, kad ugasite NOD, njegovi servisi su i dalje upaljeni i rade. Ne verujem da sve isto radi kao i kad je upaljen ali radi. Recimo fajlovi u kojima je nasao virus ne mogu da se pokrenu itd.

Vrh Dno