Šta je novo?

UT2007 Hardware Requirements

Moso

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2002
Poena
619
http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=3246

Here are some of the details he provided:
- minimum: 2.8GHz, 512mb Ram,Geforce6
- for high details: 3-4GHz, 1Gb Ram, Nvidia 6800GT/ultra or 7800GT/GTX SLI
- Dual-core Processor use: Multi-Threading is supported and should provide much better performance.
- 64 Bit version available with better textures
- Renderers: Shader-3.0, Fallback-Mode for Shader 2.0 maybe a dx8 renderer.
- HDR: yes
- physics: Novodex-Physik-Engine.
- Ageias PhysX Processor supported.

Ma moci ce to da radi i na slabijim masinama.Proizvodjaci igara
obicno preteraju sa hardware requirements.

Bogami gledajuci screenshotove bas i sumnjam da ce raditi na slabijim masinama (bar ne ni priblizno onako kako je zamisljeno da radi).

Sto rece neko... iste slike su bile i za UT2004! :d

stari hardware i SM3.0 ne mogu nikako da rade...moze ako se iskljuci isti,ali to onda nije UT2007

Pa ako bude igran kao ut2k3/2k4 onda moze da sluzi bas lepo da ga pustaju na sajmovima/prezentacijama i da se raspravlja o teksturama...

hejvule je napisao(la):
Ma moci ce to da radi i na slabijim masinama.Proizvodjaci igara
obicno preteraju sa hardware requirements.
LOL, pa u zadnje vreme toliko preteruju da realno igre traze bar duplo vise memorije, bar 2 generacije noviju graficku i bar za 800 MHz jaci CPU od onoga koji oni propisu.

Vecina za hr. i dalje navodi 1 Ghz, a igre se vuku i na 3 GHz po nekad...

Mare je napisao(la):
Vecina za hr. i dalje navodi 1 Ghz, a igre se vuku i na 3 GHz po nekad...

Zati se i obicno navedu minimalna (da bi startovao igru :D) i preporucena konfiguracija!

Da samo sto tu preporucenu konfiguraciju moras da pomnozis sa 2 ili u najboljem slucaju da saberes sa minimalnom :d

Izgleda da poslednjih godina kod FPS-a jedino grafika i astronomska hardwerska zahtevnost napreduju krupnim koracima - čast izuzecima...

Izgleda da sam ja na limitu i moci cu da pokrenem UT2007 :) Ma preteruju sa ovim requirementsima... Radice fino kada se sve stavi na low/minimum :D

Pa moraju nekako da se opravdaju sume koje su sunute i najnoviji hardver. Da ne pominjem ovu stavku oko dual-core....
Stvarno je paradoksalno da igre u kojima namanje moze da se uziva u kvalitetu grafike (jer se gleda da se sacuva ziva glava i puca se na sve strane:)) traze najjaci hardver. Sto kaze moj prijatelj: prvo predjem igru na srednjim setovanjima a onda nasviram sve na max, ukucam u konzoli GOD i idem i razgledam dokle je napredovao engine:)

Tacno tako! Igre obicno predjem na medium, zbog brzine ucitavanja levela, zahtevnosti... A kasnije kada predjem igru razgledam raznorazne gluposti na high i ultra setovanjima... Meni je trenutno NWN zakon... Ko j**e grafiku kada je srz igre na maximum?

a igra izlazi... kad? 2007-e? Pa ljudi, do tad ima da se izmijenja hardvera i hardvera!

izlazi drugom polovinom 2006. Pogledajte skrensotove pa cete da vidite zasto su "hardware requirements" takvi kakvi su. Ja ne kapiram kako neko moze ovako nesto da igra na "low" setovanjima...mislim koja je poenta igrati Q4 na low setovanjima ? PA detaljnije su teksture u Q2 nego u Q4 na low...

shibbypower1 je napisao(la):
Meni je trenutno NWN zakon... Ko j**e grafiku kada je srz igre na maximum?
Pa ni NWN ne izgleda loše uopšte... naravno kad se igra sa 64MB texture packom i efektima na max...

gx-x je napisao(la):
izlazi drugom polovinom 2006. Pogledajte skrensotove pa cete da vidite zasto su "hardware requirements" takvi kakvi su. Ja ne kapiram kako neko moze ovako nesto da igra na "low" setovanjima...mislim koja je poenta igrati Q4 na low setovanjima ? PA detaljnije su teksture u Q2 nego u Q4 na low...
Pa iskreno gomila profi igraca igra iskljucivo sa svim pogasenim, jedna od prednosti je i to sto kad texture postanu mutnije sareni skinovi se mnogo jasnije i pre uoce nego u sarenilu. Koliko me je samo puta neko fragovao a da ga nisam ni uocio od sarenila na mapi. Zato se to sve lepo pogasi, fps ne sme da pada ispod 60 i onda je to pravo igranje...

Ma pricamo o hardwerskoj zatevnosti i poenti igranja novih igara u "low" setinzima... Problem je u tome sto nove igre kad im smanjis teksture na nivo blata i dalje ne rade kao neke starije igre koje bolje izgledaju u odnosu na ove novije "u blatu". I onda kad je u pitanju FPS sablon i jos ako nemas potreban hardwer za njega, bukvalno nema razlike izmedju danasnjeg FPS-a i onog od pre dve godine (kad danasnjem smanjis detalje na "low"). Prakticno ko da igras neku losu igru od pre 2 godine...

edit: zapravo pricamo o hardwerskoj zahtevnosti novog UT-a :) i ovo je sve off...

Poslednja izmena:
@gx-x
Kao da si mi uzeo svaku rec iz usta. I ja se pitam koja je poenta igrati novije igre u niskim rezolucijama i low setinzima, a da pri tom gore izgledaju nego neke starije igre i jos su od njih zahtevnije i sa tim min. podesavanjima.
Mozda se nece sloziti neki, ali ja ih nikad ne bih igrao u malim rezolucijama. Pre bih sve batalio.
Dobar deo problema je u optimizaciji novijih igara. Ja znam da se mora povecavati vremenom hardverska zahtevnost, ali ako ima opravdanje. Kao da sve vise izbacuju beta verzije. Em sto imaju bugove da nemozes da zavrsis u igri neki quest/mission, em sto frame rate jednocifren bez obzira na konfiguraciju. Pogledajte samo hitove poput Vampires ili Boiling pointa.
Kao da to namerno rade, pa da onda mi sa 56k da skidamo kilograme patcheva. Kuda sve ovo ide?!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
patch033 je napisao(la):
@gx-x
Kao da si mi uzeo svaku rec iz usta. I ja se pitam koja je poenta igrati novije igre u niskim rezolucijama i low setinzima, a da pri tom gore izgledaju nego neke starije igre i jos su od njih zahtevnije i sa tim min. podesavanjima.
Mozda se nece sloziti neki, ali ja ih nikad ne bih igrao u malim rezolucijama. Pre bih sve batalio.
Pozdrav!
Pa mozda zato sto nemaju svi hardver da teraju nove igre na high setovanjima a svejedno bi zeleli da igraju iste...

ima i toga, ali ja jednostavno preskocim igru dok ne uradim upgrade, evo recimo UT2003 nisam hteo da igram na mx400 vec sam ga igrao pola godine kasnije ko covek na ti4200, isto tako i colina i sve druge igre. Evo sad imam fx5900xt i igrao sam q4 skoro normalno (1024/medium sa senkama), da imam ti4200 ne bi mi palo na pamet da ga igram. ALi to sam ja, ko oce da igra Q4 ili novi UT2007 na mx-400 ili tako nekoj karti - samo napred ! Ali da se ne bune oko zahtevnosti i da ne vicu "ova grafika nije nista posebno..."

gx-x je napisao(la):
ima i toga, ali ja jednostavno preskocim igru dok ne uradim upgrade, evo recimo UT2003 nisam hteo da igram na mx400 vec sam ga igrao pola godine kasnije ko covek na ti4200, isto tako i colina i sve druge igre. Evo sad imam fx5900xt i igrao sam q4 skoro normalno (1024/medium sa senkama), da imam ti4200 ne bi mi palo na pamet da ga igram. ALi to sam ja, ko oce da igra Q4 ili novi UT2007 na mx-400 ili tako nekoj karti - samo napred ! Ali da se ne bune oko zahtevnosti i da ne vicu "ova grafika nije nista posebno..."
Slazem se ja sa tobom,i ja isto radim s tim da ja cak ne zelim da igram igru ako ne mogu da je igram na 1024x768 na high ili barem neka kombinacija high i medium(u korist high-a) tako da ja isto tako imam gomilu "to play" igara u fioci...ali ocu da kazem da ima i ljudi koji bi da igraju najnovije igra na starim kartama i razumem ja njih jer kako su igre sve zahtevnije i neoptimizovanije ispasce da uz kupovinu nove graficke i igre koju dobijem uz nju cu odmah ubaciti na doticnu listu igara,jer sada je mnogo manje potrebmo vremena da igra postane ne igriva sa nekim pristojnim nivoom detalja i u odgovarajucoj rezoluciji...

ja sam 2004 terao na duron800, 256Mb ram, Ge force2.... i radijo je lepo na minimum.....
osim na assaultu....

Ma ako je gameplay dobar vredi igrati i na low, i tako igru ne cini samo grafika...

Covece, ono sto je najzanimljivije je sledece, ti dual-core procesori, nemaju neko realno trziste, odnosno jedino njihovo trziste su ocigledno video igre, znaci vise se ne pravi hardware, da bi koristio ljudima za neki posao, (odavno je vec presnazan hardware za office, Photoshop) ovaj hardware danas je presnazan za 3dsMax, i slicne programe kojima treba jaka mashina i svi se okrenuli igrama, i proizvodjaci grafickih; i procesora; i hard diskova i USB flash diskova...

Flight je napisao(la):
Covece, ono sto je najzanimljivije je sledece, ti dual-core procesori, nemaju neko realno trziste, odnosno jedino njihovo trziste su ocigledno video igre, znaci vise se ne pravi hardware, da bi koristio ljudima za neki posao, (odavno je vec presnazan hardware za office, Photoshop) ovaj hardware danas je presnazan za 3dsMax, i slicne programe kojima treba jaka mashina i svi se okrenuli igrama, i proizvodjaci grafickih; i procesora; i hard diskova i USB flash diskova...
LOL jel si radio nesto skoro u Max-u ili Photoshopu, ali onako na profi nivou? Pa u ovom prvom cak i pocetnik moze da odradi scenu kojoj treba u zavisnosti od rendera koji se korisiti po sat za 1 frame da se izrenderuje.

Nek ti kaze neki programer koliko se kompajlira najprostiji program par hiljada linija koda, isl.

Koliko vremena treba da se zapakuje 1Gb podataka u RAR arhivu? Itd....

Kompjuteri su spori, i uvek ce biti spori sve dok bilo koji posao ne budu bili u stanju da rade trenutno ili gotovo trenutno...

Igre i dalje spadaju u najmanje zahtevne stvari na kompu, u odnosu na bilo koju drugu ozbiljnu upotrebu kompa (sem naravno surfovanja, kucanja isl sto i ne spada u ovo)...

sadasnje igre uglavnom nemaju neke vajde od dual core procesora...

Nazad
Vrh Dno