Šta je novo?

Ut 2k7

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://pc.ign.com/objects/746/746632.html

mamoyebachki izgleda u smislu grafike, ali opet su pravili oruzja koja su iste velicine kao i karakteri! :S: Mis'im stvaaaarnooo!

No dobroo, bice korisno za benchmarkovanje grafickih kartica 😉

Poslednja izmena:
cyberdude je napisao(la):
tačno. juče sam pročitao da se uveliko u epic-u razvija unreal engine 4-te generacije. mogu samo da zamislim kako to čudo izgleda :zgran:

Ma stvarno preteruju. Jos se nisu pojavile igre koje koriste Unreal 3 engine, a oni vec najavljuju cetvrtu generaciju. Kazu da je Unreal 4 engine u pripremi vec dve godine. Za igre bazirena na njemu ce verovatno trebati GeForce 8, a mozda i 9 ili ekvivalentni ATi. Mislim koja je onda svrha dati 400-500 ili vise evra za GF 7800 GT/GTX? Stvarno mi se ne daje 500-tinak € za karticu koju cu da koristim oko godinu dana i da onda shvatim kako ona vise nije dovoljno brza za igre bazirane na Unreal 4 engine-u. Ovo je moje misljenje.

Pozdrav. :wave:

Sve karte najjace klase traju barem 2.5 a najcesce i 3 godine. Naravno pod uslovom da se kupe cim izadju ili recimo 3-4 meseca nakon izlaska i pod uslovom da se u poslednjoj godini koriscenja ne zeli 1600*1200 sa 8xaa i 8xaf
Samo neka oni razvijaju endzin, lako cemo posle da prebiramo sta ce sta da pokrece. Uostalom softver kaska za hardverom, kamo srece da ima vise ambicioznih razvojnih timova

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Sve karte najjace klase traju barem 2.5 a najcesce i 3 godine. Naravno pod uslovom da se kupe cim izadju ili recimo 3-4 meseca nakon izlaska i pod uslovom da se u poslednjoj godini koriscenja ne zeli 1600*1200 sa 8xaa i 8xaf
Samo neka oni razvijaju endzin, lako cemo posle da prebiramo sta ce sta da pokrece. Uostalom softver kaska za hardverom, kamo srece da ima vise ambicioznih razvojnih timova

Ma svaka njima cast na talentu za razvoj igrara, a pogotovu na talentu za izvalacenje gomile para ljudima za stalno upgrade-ovanje hardvera kako bi mogli da igraju nove igre u visokim rezolucijama i detaljima. Za mene je cista glupost dati 500€ za nesto sto ce pokretati najnovije igre sa najvisim stepenom detalja i sa ukljucenim AA i AF samo 1 ili 1.5 godinu, da bi vec drugoj ili ne daj Boze trecoj godini to ipak bila prevelika ocekivanja. Da ne pricam o tome da za graficku karticu od 500-tinak evra treba obezbediti isto tako skup ostatak sistema, kako bi ona pokazala svu svoju snagu. Kada se sve to sabere dobijaju se jako velike cifre, a zasta sve to da bih mogao da igram nove igre kako ih je razvojni tim zamislio? Neka hvala, toliko para cu radije potrositi na nesto pametnije. Eto toliko.

Pozdrav. :wave:

Tebe niko ne tera da dajes pare, u tome je poenta. Sto bi ti morao da dajes 350-400€, mozes da uzmes kartu srednje klase za manje od 200€ i sasvim fino da se igras, u prvo vreme u 1280*1024, a posle u 1024 i sve bude ok
Ali najbolje, a dzabe - e to nema 🙂
Osim toga lagano, to ce izaci tek krajem 2006. godine, ako ne i kasnije...

Tebe niko ne tera da dajes pare, u tome je poenta. Sto bi ti morao da dajes 350-400€, mozes da uzmes kartu srednje klase za manje od 200€ i sasvim fino da se igras, u prvo vreme u 1280*1024, a posle u 1024 i sve bude ok
Ali najbolje, a dzabe - e to nema 🙂
Osim toga lagano, to ce izaci tek krajem 2006. godine, ako ne i kasnije...

Normalno da me niko ne tera. Ja sam od '98 god. kada sam kupio prvi PC pa do danas uradio pet upgrade-a i za to potrosio mnogo, ali stvarno mnogo para za koje sam mogao da kupim neka polovna kola (iz uvoza :eyebrows: ) ili nesto mnogo pametnije nego budzim komp zbog igri. Ja nisam ni rekao da hocu najbolje za dzabe. Te kartice iz srednje klase me ne privlace zato sto kad kupujem onda ili kupim najbolje ili i ne zelim da imam. 😉 Ovo je moje subjektivno misljenje, tako da ni ti, a ni bilo ko drugi sa ovim uopste nemora da se slaze. Da ne skrecemo previse sa teme ovog thread-a, ja ovde zavrsavam polemiku. Pozdrav.

UT je meni uvek bio najbolji serijal za multiplejer, kakav Quake, kakav CS! Nenadyebiva igra u svakom pogledu, ali nikad ne možeš da nađeš nekoga da je pika sa tobom, svi igraju CS koji se pretvorio u najobičnije snajperisanje.

Pa... Prvi UT je bila inovativna,dobra, i pametno dizajnirana igra, sa odlicnim multiplayerom ( u stvari moja najveca MP ljubav 🙂 ).
Ut2k3/2k4 su odlicne igre, ali je taman efekat igrivosti smanjen na nivo da prosto nije bila zabavnija od prvog dela. Ionako je razvijan kao demonstracija enginea.
Poenta...quake/unreal igre su enormnu popularnost stekle zbog sjajnog 1v1 i teamplay-a (do 8-10 igraca max), posebno CTF za UT. Ne zbog nabucane grafike. Onog trenutka kada su stavili oruzja sarena, velicine pola ekrana i mogucnost vozenja nekih autica/tenkica, draz je nestala. Za to je ionako bf1942/bf2 daleko bolji.

Poslednja izmena:
Neverovatna grafika, ostavlja Doom3 endzin u prasini...

Moso je napisao(la):
Neverovatna grafika, ostavlja Doom3 endzin u prasini...
Pa naravno kad ce se pojaviti tri godine od zavrsetka D3 masine!!
Elem, ko je pazljivo citao ono Epicovo "saopstenje" o Unrelau 4 mogao je lepo da vidi da se Unreal 4 tek onako usput pominje, a da je akcenat stavljen na prizivanje mladih talenata u Epic i saopstenje da se sele u novu zgradu koja ima do yaya raspored, klimatizaciju i tome slicno...

Ne vidim u cemuje tolika fka oko U4, pa naravno da ce da prave U4!!
Ja sam uvek u Unrealu mrzeo male modele i velike pusketine u njihovim rukama! takodje smetao mi je odvise komplesan dizajn nivoa za FFA napucavanje! Kada je FFA u pitanju jedan je jedini Q3 i posle njega zaista nista u tom MP domenu nije izaslo dovoljno dobro.
Sada je aktuelno MP napucavanje u BF'42 stilu, i UT2K7 mora debelo da se pomuci da tu nesto uradi pored BF2! Mene ipak najvise zanima sta ce da naprave od ET:QW!

necu ni da otvaram link jer me ne zanima nesto sto ce biti za 3 ili vise godina dostupno i jos je pitanje dal ce tako izgledati.
gde im je taj U3 da prvo njega probamo i vidimo sta zna?
D3 je prisutan vec godinu dana i pred novu godinu stize poplava igara bazirana na njemu.
ono sto me zanima je ET:QW i Q4 pa da vidim dal da radim upgrade il ne.

pozdrav....

Skinuo sam i pogledao filmic! Zaista izgleda sjajno!
Potpuno je otkacena stvar da je EPIC dao likovima u Slovackoj svoju multimilionsku masinu da prave igricu!
CCc, pa ta slovacka je za nas Kalifornija! Joj tuge 🙁....

igor2 je napisao(la):
Pa... Prvi UT je bila inovativna,dobra, i pametno dizajnirana igra, sa odlicnim multiplayerom ( u stvari moja najveca MP ljubav 🙂 ).
Ut2k3/2k4 su odlicne igre, ali je taman efekat igrivosti smanjen na nivo da prosto nije bila zabavnija od prvog dela. Ionako je razvijan kao demonstracija enginea.
Poenta...quake/unreal igre su enormnu popularnost stekle zbog sjajnog 1v1 i teamplay-a (do 8-10 igraca max), posebno CTF za UT. Ne zbog nabucane grafike. Onog trenutka kada su stavili oruzja sarena, velicine pola ekrana i mogucnost vozenja nekih autica/tenkica, draz je nestala. Za to je ionako bf1942/bf2 daleko bolji.
bf je bolji samo tebi i jonelu, koji ste vunsteri, da se ne lazemo 🙂 Ali prvi deo posta si lepo objasnio, tako ce biti i sa q4 i ut2k7, niko ne gleda grafiku i singleplayer, vec 1on1 i timske okrsaje.

Nedjo je napisao(la):
Skinuo sam i pogledao filmic! Zaista izgleda sjajno!
Potpuno je otkacena stvar da je EPIC dao likovima u Slovackoj svoju multimilionsku masinu da prave igricu!
CCc, pa ta slovacka je za nas Kalifornija! Joj tuge 🙁....

Nedjo, po x-ti put, ne prave oni igrice nego igre 🙂

Nedjo, po x-ti put, ne prave oni igrice nego igre 🙂
sta da ti kazem, ja "to" tako zovem jos od detinjstva i tesko da cu iskoreniti!
Igre su po meni neke druge aktivnosti, a ovo su jednostavno video igrice! Take it or leave it! 😉

Poslednja izmena:
Za one koji zele U3:

http://www.10tacel.de/index.php?con=news&lang=en&act=detail&nid=61

U pitanju je igra Elveon, fantazijska akciona avantura koja ce kako se vidi na linku imati Unreal 3 endzin. Skrinovi su impresivni (a i kakvi bi bili)
skinucu kasnije filmic sad mi se net vuce, verovatno opet voda u kablovima ili su se pojacala nakvasila :wall:
nego na ovom linku ima baner za NEOCRON2 i tu u downloads:
NEOCRON2 GAME CLIENT
Get ready for a free ride through the world of the 28th century. Download Neocron2 and set up a FREE 10-Day-Trial-Account. If you cancel your account during the trial phase there will be no charges at all!
jel voljan neko da proba? 🙂
COMBAT
Experience intense First-Person-Shooter-like combat, no boring click&wait combat!
ono sto ja trazim od jednog MMORPG-a 😀
ostaje da se vidi kako su oni sve to sproveli u delo....

Poslednja izmena:
Meni je bedak to shto ce UT2k7 da ima mnogo odlichnih grafichkih detalja koje necete moci da vidite zato shto ce likovi da budu visine 20 pixela i kretace se 80 km na sat... Bedak 🙁

citao sam clanak koje je Nedja jos davno kacio na forum, radi se o U3 engine-u i tamo se lepo vidi da su programeri engine-a jako vodili racuna o brzini i funkcionalnosti engina. Ima jedan deo koji kaze otprilike: zahtevnost se smanjuje tako sto se high detail modeli izrenderuju jednom, zatim se zamene low poly modelima i primene mape sa high poly modela i specijalnim mapiranjem se dobija objekat koji je low poly a izgleda isto kao high poly. Sto ce reci npr, uzmimo doom3 i taj U3 sistem mapinga i primenimo ga na d3 masinu i verovatno bi i ti4200 sa 128 mb rama mogao da tera D3 na panju. Takodje, U3 engine ce koristiti nesto nalik radiosity osvetljenju (za ne upucene, to je otprilike kada se izracuna gde i kako pada svetlost na scenu i objekte, ta informacija se pamti i svako dalje racunanje se vrsi samo na izmenama u sceni, Sto ce reci ako se nista ne menja, nema potrebe da procesor i graficka racunaju osvetljenje za svaki frejm). Ovo nam sve govori da je U3 masina veoma mocna, a u isto vreme i "stedljiva" . Ovakav sistem ce se verovatno preneti i u U4 (ne vidim zasto ne bi, ovo je manje vise revolucinarni sistem renderinga) samo ce se povecati broj efekata u engine-u itd.

Nedjo, ako se setis, okaci linkove ponovo ovde da ljudi vide.

Slovacka za nas nije Kalifornija, vec Engleska.
(izmislili ljudi fudbal)

tomazino je napisao(la):
(izmislili ljudi fudbal)
Sjajna poenta! Doduse, ne bas na mestu, jer ono sto su oni prikazali nije bio fudbal vec nicim izazvano "prosrecivanje"!

tomazino je napisao(la):
(izmislili ljudi fudbal)
hahaha...imas vops za ovu prijavu ili DVD sa multimedijalnim sadrzajem po zelji

Nazad
Vrh Dno