Šta je novo?

USR Sportster flasher

carlos

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2001
Poena
619
da li je neko flashovao USR-a na 56k ?
sa :

1.3com-ovim MUW
2. sa ruskim flasher-om

e, ovo drugo me interesuje da li je neko radio

Sta dobijas flashovanjem tim ruskim firmwareom? V.92?
Ja sam probao USRov update i rekao mi je da ne postoji novi firmware za moj modem (externi, sivi usr 56k)

JOBAH je napisao(la):
Sta dobijas flashovanjem tim ruskim firmwareom? V.92?
Ja sam probao USRov update i rekao mi je da ne postoji novi firmware za moj modem (externi, sivi usr 56k)

rec je 33.6 Sportsteru

3com MUW ga ne odradi kako treba
nabaci mu V90 ali ni makac od 33.6
(nije do centrale)

a ruski je vec jedan takav sportster podigao na 56k
(oko 50000 se kacio)

carlos je napisao(la):
rec je 33.6 Sportsteru

3com MUW ga ne odradi kako treba
nabaci mu V90 ali ni makac od 33.6
(nije do centrale)

a ruski je vec jedan takav sportster podigao na 56k
(oko 50000 se kacio)

mozda mu je samo nabacio oznaku u imenu - idi na diagnostic properties modema pa pogledaj koje standarde podrzava
ja sam fleshovao jedan 56k koji je bio x2 na v.90 al se ne secam kojom sam metodom radio.. :(

Kao prvo secam se da mora sa diskete da se flash-uje inace nece lepo da radi i ja kad sam ga flash-ovao stalno se konektovao na 56700 naravno centrala je digitalna i ima jedan trip ne smes da ga mnogo akas jel crkava iz nekog neobjasnjenog razloga.I drajvere moras takodje da instaliras sa diskete, ostavi mi mail pa cu da ti posaljem te moje drajvere i flasher.A ako nece posle toga da se konektuje vecom brzinom problem je u centrali.

MAMADZULA je napisao(la):
Kao prvo secam se da mora sa diskete da se flash-uje inace nece lepo da radi i ja kad sam ga flash-ovao stalno se konektovao na 56700 naravno centrala je digitalna i ima jedan trip ne smes da ga mnogo akas jel crkava iz nekog neobjasnjenog razloga.I drajvere moras takodje da instaliras sa diskete, ostavi mi mail pa cu da ti posaljem te moje drajvere i flasher.A ako nece posle toga da se konektuje vecom brzinom problem je u centrali.

sa diskete ili .. MUW je kriv

nego , menjao sam za lucenta (zmaj)
ortaku trebao modem za p1

na mojoj shit centrali:
usr 21600 max
lucent 44000
jos i busy pod linux-om pride :D

carlos je napisao(la):
sa diskete ili .. MUW je kriv

nego , menjao sam za lucenta (zmaj)
ortaku trebao modem za p1

na mojoj shit centrali:
usr 21600 max
lucent 44000
jos i busy pod linux-om pride :D
Sa tim lucent-om nikad neces videti 10 kila konstantno.
Ma nije ni to los modem:D.

Imam ja pacijenta:USR Sporster Flash 56k (xx174200), ISA. Problem je sto je on samo x2 sto je kod nas neupotrebljivo sem u slucaju yubc-a. Pokusaj flashovanja sa flash utilitijem sa USR site koji navodno dodaje v.90 nije urodio plodom jer win utility ne vidi modem, a Dos utility prijavljuje gresku. Inace zbunjujuce je sto uz taj utility koji je za interni modem (i oznaka se potpuno uklapa) dolazi readme koji objasnjava flashovanje externog modema. MAMADZULA, ako imas neki predlog, spreman sam sve da probam. Odakle skinuti taj ruski flasher

voyager je napisao(la):
Imam ja pacijenta:USR Sporster Flash 56k (xx174200), ISA. Problem je sto je on samo x2 sto je kod nas neupotrebljivo sem u slucaju yubc-a. Pokusaj flashovanja sa flash utilitijem sa USR site koji navodno dodaje v.90 nije urodio plodom jer win utility ne vidi modem, a Dos utility prijavljuje gresku. Inace zbunjujuce je sto uz taj utility koji je za interni modem (i oznaka se potpuno uklapa) dolazi readme koji objasnjava flashovanje externog modema. MAMADZULA, ako imas neki predlog, spreman sam sve da probam. Odakle skinuti taj ruski flasher
Sto mi ne ostavi mail da ti posaljem i drajvere i modem:D flash inace mora obavezno sa diskete ma meni je ovo moje radilo i to imas sve na srpskom objasnjeno.poz

Uh ovo je mnogo stara prica....
evo i uputstva od pre jedno 2-3 godine kada sam ja flashovao moj USR i jos dosta ljudi svoje... JEdini (ali i najveci :() problem je sto onaj ruski sajt izgleda vise ne radi :( ali evo cuvenog uputstva

Prvo treba pronaci serijski broj modema. To se moze uciniti na dva nacina:

1. Prostiji, pogledas nalepnicu na modemu. Pored bar koda na njoj ima i
nekih brojeva. Potreban ti je osmocifreni serijski broj. Zapisi taj broj sa
strane.

2. Download-uj MUW (Modem Update Wizard) sa http://www.3com.com sajta ili sa
ruskog sajta ftp://ftp.wplus.net/u/rtusr/wizard/muwizard.zip koji je malo
stariji, ali mozda je i bolje da je tako. Instaliraj i startuj MUW, pa posle
detekciju modema pogledaj Details (taster sa slicnim natpisom) i pri dnu ces
videti i serijski broj. Zapisi ga na papir.

Sledece je skidanje ZIP fajla sa ruskog sajta
ftp://ftp.wplus.net/u/rtusr/sportster/ za Sportster modeme ili
ftp://ftp.wplus.net/u/rtusr/courier/ za Courier-e. Ako ZIP fajl sa
odgovarajucim brojem, istim kao tvoj serijski broj, ne postoji, znaci da
tvoj modem ne moze da se upgrade-uje. Kraj. Jedna napomena, kod modema sa
brojevima 00084004 i 00084005 su izbacili prvu nulu pa stoji 0084004 i
0084004.

Kada skines ovaj fajl, raspakuj ga i unutra ces naci DMF fajl, koji je
najbitniji, a mozda i jos ponesto u zavisnosti koji modem je u pitanju. Ako
ima vise DMF-ova (u nekoliko podZIP-ova), izaberi onaj za V.90 standard.
Pokreni MUW, ako pravi problem pri automatskoj detekciji, izaberi Manual
Detect, reci mu koji je COM i koja brzina komunikacije (izaberi slobodno
maksimalnu) i ako preodje, dobro je, ako ne prodje, tvoj modem je ili
divljak ili je USR ali stariji model. Zatim sledi forma sa biranjem sa kojeg
BBS servisa hoces da skines DMF fajl, ali tu naravno biras File (ili slicnu)
opciju i ukazujes (browse) na tvoj DMF fajl. Onda krece flash-ovanje, sto
moze biti opasno, kao sto rece Billy Kid. Videces procente, ne diraj nista
dok flash-uje. Naravno, pre flash-ovanja iskljuci sve moguce programe,
ostavi samo Explorer da trci (u Task Manager-u). Ako imas srece da se sve
lepo zavrsi (99% slucajeva, jedino je Billy Kid-u prsla stvar), sacekaj da
te obavesti da je gotovo, pritisni Finish ili tako nesto, restartuj racunar
i obradovace te BIOS da je tvoj modem USR 56K V.90. Naravno, Windows ce
traziti novi drajver, koji je bio u istom paketu saDMF-ov, tj. odgovarajuci
INF i eventualno INF za voice podrsku, ako ti je modem voice. Ovi drajveri
se mogu skinuti i sa 3Com sajta.

To je to. A sada specijalni deo za Billy Kid-a i ostale malerozne:

Postoji i neki fajl ftp://ftp.wplus.net/u/rtusr/utils/reflash.zip koji
verovatno sluzi u slucaju da nesto prsne za vreme flash-a. To nisam niti cu
da probam jer sam ja update-ovao dva svoja USR modema uspesno. Jedan je
66174900, a drugi 00084004. Oba pice na V.90 bez problema. I vama zelim puno
srece. Ko poznaje ovog coveka sa alisom Billy Kid, neka ga obavesti o ovom
programu ili neka mu kaze da mi se javi. Njemu je flash-ovanje prslo i vise
puta me pitao za savet, mucio sa sa Internet servisom 3Com-a, na kraju mu
rekli da posalje modem za Ameriku. Mislim da ce mu reflash vratiti osmeh na
lice :)))

Ja imam modem upagrade wizard i fajlove koji su meni trebali za moj modem...

voyager je napisao(la):

reci mi jel taj modem "oklopljen" belom plastikom?
ako jeste onda sam ja uspeo da ga fleshujem (moracu samo da proverim da li je isti broj koji si naveo.... mada mi veoma lici)
nisam uspeo na jednom racunaru (jer ga flash utility nije video) pa sam ga fleshovao na drugom bez problema na v.90

voyager je napisao(la):

Mr. Voyager , eve ga
http://flasher.webzone.ru

D-KEE je napisao(la):
reci mi jel taj modem "oklopljen" belom plastikom?
ako jeste onda sam ja uspeo da ga fleshujem (moracu samo da proverim da li je isti broj koji si naveo.... mada mi veoma lici)
nisam uspeo na jednom racunaru (jer ga flash utility nije video) pa sam ga fleshovao na drugom bez problema na v.90
Daaaaaaaaa!!!!!!!!!

voyager je napisao(la):
Daaaaaaaaa!!!!!!!!!

e pa onda ima nade za tebe - evo sada cu da se bacim u kuciste da vidim da li imamo iste brojeve modema (mada ne verujem da cu da pronadjem i taj flasher kojim sam ga fleshovao). javljam kasnije...

D-KEE je napisao(la):
e pa onda ima nade za tebe - evo sada cu da se bacim u kuciste da vidim da li imamo iste brojeve modema

e jesam glup!! :) na svu srecu ipak sam pogledao u modem diagnostic i video product id (pa nije to tamo neki modem ipak je to usr). product id je 02174200 - sto ce reci isto...
ne znam odakle si skidao flasher sa cijeg sajta (ja sam onomad skinuo sa nemackog - jer je modem tamo proizveden). evo ti link

http://www.usr-emea.com/support/s-g...p=s-analogint&page=downloads&loc=unkg#1742-00

uz napomenu da modem nije hteo da bude da se prepozna u jednom racunaru (preko modem wizarda) pa sam probao u drugom i sve je proslo bez problema...

ajd pa javi sta si uradio..

da li je moguce i da li je neko odradio update sa v90 na v92???

Nazad
Vrh Dno